שאלה על אגוזים

TheFinalCut

New member
יופי, אמרת את המלה האחרונה

ובהחלט מיצינו את הויכוח העקר הזה, כך שאין שום טעם לחזור עליו בעתיד (בטח כשאתה ממשיך לפלוט שטויות בתוקף מבלי לנסות אפילו להתבסס על מקורות מידע מהימנים, או מקור כלשהו מעבר לדמיונך הקודח). הבן את הרמז, כדי שהמלה האחרונה תהיה מרצון ולא מסיבות טכניות, איפ יוּ נוֹ וואט איי מין (אני בהחלט לא מתכוון לתת לפורום הזה להתדרדר לווכחנות של פורומים אחרים שאת יושביהם הטרדת. כבר פנו אלי ניצולים מכמה מאלו בהמלצות שאני מעדיף לא ליישם, אך איישם בבלית ברירה).
 

hal767

New member
אכן כך, מיצינו

ובאמת שאין לי כוונה לבזבז את זמני היקר בפורום הזה. ואגב הצצתי בו ועניתי רק בגלל פניות של כמה גולשים מאוכזבים שקראו בו כל מיני מידעים בלתי סבירים. נכון, גם בפורומים אחרים ישנם כאלה הטועים כמוך, אבל ישנם גם הרבה שיודעים יותר טוב וקבלו תועלת מדברים שכתבתי. ושוב, אחרי שתרפא את החולה הראשון שלך, כתוב לי.
 

TheFinalCut

New member
וביתר פירוט

האגוזים העשירים ביותר באומגה-3 הם: אגוז מלך (9.08 גר' ל-100 גר' אגוזים) ופקאן (1 גר' ל-100 גר'). האגוזים העשירים ביותר בשומנים בריאים (חומצות שומן רב-בלתי-רוויות): אגוזי מלך, צנוברים, פקאן ואגוז ברזיל. כמות הקלוריות בסוגי אגוזים שונים, מהעשירים ביותר לעניים ביותר בצריכה טרייה: מקדמיה (718 קק"ל), פקאן (691), ברזיל (656), לוז וצנוברים (629), אגוזי מלך (618), שקדים (581), בוטנים (567), פיסטוקים (557), קשיו (553). כמות החלבון באגוזים שונים, מהעשיר לעני ביותר: אגוזי מלך (26.1 גר' ל-100 גר'), בוטנים (25.8), שקדים (21.9), פיסטוקים (20.6), קשיו (18.2), ברזיל (14.3), לוז (13.7), צנוברים (11.6), פקאן (9.2), מקדמיה (7.9). האגוזים העשירים ביותר בפיטוסטרולים (חומרים צמחיים שמסייעים בהפחתת הכולסטרול בדם), לפי סדר יורד: פיסטוקים, צנוברים, שקדים, מקדמיה, פקאן, קשיו, בוטנים, לוז, מלך, ברזיל. האגוזים העשירים ביותר בחומצה פולית (ויטמין B9) לפי סדר יורד: בוטנים, לוז, מלך (היתר מכילים ריכוז משמעותית נמוך יותר). סידן, לפי סדר יותר: שקדים (248 מ"ג ל-100 גר'), ברזיל (160), לוז (114), פיסטוקים (107), מלך (98), בוטנים (92), מקדמיה (85), פקאן (70), קשיו (37). הנתונים כולם ממאמרים שונים בגליון 96 של ה-British Journal of Nutrition, שהוקדש לאגוזים (ולצנוברים ובוטנים, שאינם אגוזים אך דומים להם בתכונותיהם ומקבילים להם קולינרית).
 

yael800

New member
תודה על ההערה, אני מודעת למה שרשמת

בכל מקרה, לאחר קריאה, הבנתי שהכי נכון לגוון באגוזים, (למרות הכל אני מעדיפה אותם לא קלויים), אז השאלה שלי אם הכמות שלי ניראת לך מספיקה מצד אחד ומצד שני לא מוגזמת שפתאום אשמין מהם לאט לאט.. 5 * שקדים 1 * ברזיל 2* מקדמיה בנוסף במהלך היום אני אוכלת 2 כפיות שוטחות של גרעיני דלעת ו 2 של חמניות. כף גדושה של זרעי פשתן טחון.
 

TheFinalCut

New member
זה נשמע מצוין

בתור תוספת לדגני בוקר או גרנולה, או לסלט בארוחת הערב או הצהריים (או במסגרת אחרת) זה נשמע מצוין. כמובן שבנוסף לכך חשוב מאוד לצרוך זרעים מבושלים (דגניים וקטניות בעיקר) ועושר של פירות וירקות (טריים \וגם מבושלים).
 
למעלה