שאלה על אורז בסמטי ,,

שרון 4950

New member
שאלה על אורז בסמטי ,,

האם אתם משתמשים באורז בסמטי -מלא ,
או אורז בסמטי רגיל ?
 

tulkin

New member
אני לא אוכל אורז בכלל.

יותר מדי פחמימות. מעלה את הסוכר מאד מאד.
&nbsp
 

שרון 4950

New member
tulkin, זה נכון ,אבל 3 כפות זה עדיין בגדר הסביר,,

לדעתי, לא כדאי להתנזר לחלוטין מכול סוג של מזון,
אצלי,הכנת אורז פעם בשבוע כתוספת למנה -העיקרית,
ואכילת כמות במינון נמוך , של 3 כפות אורז עם עדשים ,או עם אפונה ,אצלי זה בהחלט סביר .
אגב,
מאוד מעניין שאצל הסינים והייפנים ,האורז משמש מרכיב עיקרי ויומיומי ,
והם בכלל לא סובלים מבעיות של סוכרת.
 

tulkin

New member
אני מתנזר מחצילים ומכרובית

אני לא שותה משקאות חמים. וגם לא ברוקולי.
זה גם לא בסדר בעיניך? אין לי סיבה טובה לזה. הייתי אומר שזה אוכל שאני לא אוהב, אבל אני מודה שמעולם לא טעמתי חצילים, אז זה כנראה לא טיעון מוצלח.
לעומת זאת לוויתור שלי על לחם ואורז יש סיבה טובה ותוצאות מיידיות. אז למה זה לא בסדר?
&nbsp
שכל אחד יאכל מה שמתאים לו :)
&nbsp
ואגב, אני לא רואה בזה התנזרות. זה לא שאני רוצה לחם ומכריח את עצמי לא לאכול ולוותר עליו. אני פשוט לא רוצה לחם. בדיוק כמו שאת רוצה את הלחם שלך פעמיים ביום, אני לא רוצה אותו בכלל. זה לא עושה לי את זה.
 

שרון 4950

New member
צודק בהחלט,הכוונה שהרי כול אחד יודע מה שמתאים לו ,,

בעיקרון,לי אין מזון שלא אהוב עליי,(כול עוד הוא כשר).
אבל לחלק מהמזונות יש לי אלרגייה , (חלב ,עגבניות ,תפו"א,אגוזי -קשיו).
והמסיבה זו אני לא אגע בהם.
מה שכן מותר לי,אז תמיד זה אצלי במינונים קטנים בכול ארוחה.
 

tulkin

New member
ההערה שלך על כשרות היא בדיוק לב העניין

יש מגוון סיבות למה אדם מחליט לא לאכול מאכלים מסויימים. זה יכול להיות מסיבה דתית, זה יכול להיות בגלל טעם אישי. זה יכול להיות בגלל אידאולוגיה או סיבות מוסריות.
וזה יכול להיות גם מסיבות בריאותיות. ואני לא מבין למה להימנע מאוכל בגלל סיבות בריאותיות לא טוב בעיניך. אורז לא טוב לסוכרתיים. זה לא שמתים ממנו מיד, אבל הוא מעמיס על המערכת ומחייב את הגוף להתאמץ מאד כדי לשמור על איזון - אז למה לא להימנע ממנו? למה בריאות זו סיבה פחות טובה מכשרות? למה להימנע מבשר חזיר זה כל כך טבעי לך, למרות שהוא מאד טעים ובריא, ולהימנע מאורז כל כך קשה לך, למרות שהוא לא בריא בעליל?
מעולם לא הבנתי את זה.
&nbsp
 

שרון 4950

New member
אז ככה,,

כשרות זה חינוך מבית סבא וסבתא ,גדלתי על זה וזה נטוע בי.
(כן, כן, גם אנשים חילונים שומרים כשרות- בעיקר אם הם גדלו על ערכים אלה).
אתה צודק בכול מה שכתבת:
גם לפי הבנתי זה בסדר שכול אחד יעשה מה שהוא רוצה, ויאכל מה שהוא רוצה,
כול מערכות הגוף מגיבות אחרת,מאדם למשניהו,וכול אחד מרגיש מה הכי מועיל וטוב לו ולבריאותו.
והעיקר שנהיה כולנו בריאים.
כך שהכול בסדר מבחינתי
 

אבו זקן

New member
אורז בסמטי

בימים שעוד הייתי אוכל מאכלים כאלה הייתי אוכל אורז בסמטי לבן (לא מלא) ומוסיף לו ירקות מבושלים כדי להשקיט את המצפון בעניין הויטמינים, המינרלים והערך הגליקמי. לטעמי זאת תוספת עדיפה בהרבה על אורז מלא מכל סוג. למעשה היתרון היחיד של אורז מלא הוא בכך שהוא עושה את הויתור על אורז למשהו קל


אגב, אם תבשלי את האורז עם תוספת שמן קוקוס ולא תאכלי אותו מיד אלא לאחר לילה במקרר (וחימום מחדש, כמובן) ייתכן מאד שבכך תקטיני את הערך הגליקמי שלו (וגם את ערכו הקלורי). http://www.washingtonpost.com/blogs...ook-rice-that-dramatically-cuts-the-calories/
 
לפעמים ככה ולפעמים ככה

אורז בסמטי רגיל יותר טוב מאורז מלא עגול או מאורך.
אם אני מכינה אותו לכל המשפחה אני מוסיפה חופן עדשים וזה יוצא מצוין (הבדיקות מאשרות).

אורז בסמטי מלא הכי טוב.
חשוב לציין שיש לקמנות אותו רק בחבילות סגורות ולא בתפזורת.

שניהם טובים.
הלבן טוב בעיקר כשיש אורחים.
בשבילי בסמטי בשבילם לבן....
 

ladybug4NLP

Active member
בישלתי אורז עם שמן קוקוס-היה לו ריח מביחל קוקוס-ונילי

וה שמן הקוקוס הטוב ביותר והיקר ביותר (ע"פ הנטורופט שהמליץ עליו).
no more

בבישול של צלי עוף זה פחות מורגש
 

שרון 4950

New member
לאורז ה"בסמטי -המלא" מומלץ לייצר שידרוגים בכדי שיהיה טעים,,

אני הוספתי לאורז המלא, בזמן הבישול,חופן נדיבה של שמיר קצוץ ,גזר מגורר -
ובסוף הבישול הוספתי גם פטריות מאודים עם בצל .
&nbsp
אפשר לגוון ולערבב לתוך האורז המלא,כוס אפונה וגזר קפוא, וגם להוסיף
לקראת סוף הבישול ירק קצוץ כמו:פטרוזיליה כוסברה/ סלרי,שמיר ותבלינים.
לתיבול:מלח פלפל ,מעט כורכום ,וגרגרי-כמון שלמים.(אפשר כפית גרגרי -קימל).
אפשרות נוספת,
להקפיץ ירקות,כמו בצל,גרגרי -חומוס,גרגרי -תירס ,גזר קוביות גמבה.
הירקות והירק המשולבים באורז,משדרגים את טעמו מאוד.
מומלץ לאכול את האורז מדי פעם רק כתוספת ובמינון נמוך ,ליד המנה העיקרית ועם הרבה סלט ירקות טרי.
&nbsp
&nbsp
 
שניהם. הכל תלוי. שניהם טובים

אורז בסמטי רגיל יותר טוב מאורז מלא עגול או מאורך.
אם אני מכינה אותו לכל המשפחה אני מוסיפה חופן עדשים וזה יוצא מצוין (הבדיקות מאשרות).
אורז בסמטי מלא הכי טוב.
חשוב לציין שיש לקמנות אותו רק בחבילות סגורות ולא בתפזורת.
שניהם טובים.
הלבן טוב בעיקר כשיש אורחים.
בשבילי בסמטי בשבילם לבן....
 

שרון 4950

New member
מבחינת ניקיון הבסמטי הלבן נקי יותר,עם

לעומת שקית האורז הבסמטי -המלא ,שבה גיליתי ש- 1/3 מהאריזה,היה מעופש בקצוות, נאלצתי למיין היטב ולהשליך 1/3 מגרגרי -האורז שהיו נגועים
בנקודות של עובש שחור בקצווות.
וגם בבדיקת שקית נוספת של אורז בסמטי -מלא שקניתי ,התופעה חזרה על עצמה.
לכן, בהמלצתכם אחזור להשתמש באורז הלבן והנקי,ולהכין מג'דרה עם עדשים.
תודה רבה רבה לכול המשיבים.
 
מוזר

אף פעם לא קרה לי וקניתי הרבה.
אולי זאת היתה חבילה ישנה

אבל העיקר שזה מתאים וטוב לך
 

שרון 4950

New member
במיון כרכרי האורז -המלא, מוצאים הרבה גרגרים מעופשים.

רוב האנשים שאיתם אני נפגשתי, "זורקים" את האורז לסיר ,מבלי למייין את הגרגרים,
מוסיפים מים ותבלינים ומבשלים.
אני כן ממיינת וביסודיות,וישנם המון גרגרים מעופשים.
(קניתי אורז כוסמין מלא של חברת סוגת,וזה מקום עם תחלופה גדולה).
&nbsp
אשמח לדעת של איזה חברה האורז הכוסמין -המלא שאת קונה,
אולי הוא באמת נקי יותר, ואקנה מהחברה האחרת.
 

אבו זקן

New member
שמא התבלבת

ביו "בסמטי" ל"כוסמין" או שהמציאו זן היברידי חדש שמשלב בין שני אלה?
&nbsp
אורז מלא אכן נוטה יותר להזדהם בבקטריות ושאר מרעין בישין, וזאת אחת הסיבות לכך שהוא יקר יותר (חיי מדף מתורגמים לעלות הייצור).
 

שרון 4950

New member
אכן יש כזה אורז "בסמטי -מלא" ,,

על האריזה רשום : "אורז בסמטי מלא".(האריזה של חברת סוגת.)
 

שרון 4950

New member
אכן אתה צודק,טעיתי בשם המוצר ,,,

עכשיו שמתי לב, ותודה לך על התיקון.
באותו יום ,פרט לאורז -הבסמטי המלא ,קניתי גם קמח כוסמין,
אז כנראה משם נובעת הטעות.
&nbsp
בכול אופן ,אתה אכן צודק .תודה לך ששמת- לב והארת את עיניי.
 
למעלה