לאורז ה"בסמטי -המלא" מומלץ לייצר שידרוגים בכדי שיהיה טעים,,
אני הוספתי לאורז המלא, בזמן הבישול,חופן נדיבה של שמיר קצוץ ,גזר מגורר -
ובסוף הבישול הוספתי גם פטריות מאודים עם בצל .
 
אפשר לגוון ולערבב לתוך האורז המלא,כוס אפונה וגזר קפוא, וגם להוסיף
לקראת סוף הבישול ירק קצוץ כמו:פטרוזיליה כוסברה/ סלרי,שמיר ותבלינים.
לתיבול:מלח פלפל ,מעט כורכום ,וגרגרי-כמון שלמים.(אפשר כפית גרגרי -קימל).
אפשרות נוספת,
להקפיץ ירקות,כמו בצל,גרגרי -חומוס,גרגרי -תירס ,גזר קוביות גמבה.
הירקות והירק המשולבים באורז,משדרגים את טעמו מאוד.
מומלץ לאכול את האורז מדי פעם רק כתוספת ובמינון נמוך ,ליד המנה העיקרית ועם הרבה סלט ירקות טרי.