שאלה על בנזוג

inbardaf

New member
קרוב, אבל התכוונתי למשהו הרבה יותר עמוק

לצורך העניין, נסתפק בזה. וזה מוזר לי שאתם קוראים לי דפנה, התרגלתי כבר לעינבר...

מקמיקא

New member
אני יכול לחזור לעינבר אם את מעדיפה

פשוט הנחתי שהשם הפרטי עדיף על שם המשפחה

inbardaf

New member
סתם, לא כזה עקרוני

אני אוהבת את שניהם. פשוט עינבר זה שם חדש שבחרתי בעצמי ומסמל בשבילי בעיקר חיים חדשים. ודפנה ישר מחזיר אותי לפעם - וזה לא מתחבר לי לפורום..

Berethor

New member
אתה צודק לגבי הדת היהודית אבל לא לגבי ההתרבות

אם אתה טוען שלתרבות הייתה מצווה כדי לשמר את העם היהודי, אז אתה גם 'מודה' במדובר פה בעוות מכוון. הרי זה דבר נאמר לפני שהיה יהודים בכלל, אדם וחווה לא היו יהודים!. השקר הזה לא היה מוצדק פעם וגם לא עכשיו, אז סבבה שאנשים רק יתרבו והטבע מפקח בדרכו. פקוח על אוכלוסייה היה קיים אפילו בעולם העתיק, וגם אדם שלא רצה ילדים או יחסי מין מכל סיבה שהיא היה קיים. דיבור על ילודה לצורך השרדות זה נושא אחר. אני בטוח שאם מסבירים לאנשים מתיי צריך ומתיי לא הם יבינו במקום לזייף דברי אל ולחייב אותם לתרבות בכל מצב.

Berethor

New member
מצווה וחובה לטפשים פנאטים

נתחיל מזה שלא זכור לי שזה היה ציווי, אני רק יודע שזה משהו שהאל אמר. ולא כל מילה שלו זה מצווה, כמו שאמרתי יתכן שזה היה פשוט ברכה ואישור. דבר שני הוא אמר את זה לזוג מסויים(הראשון!) ולא לכל האנשים. את בהחלט מוזמנת לכנס לפרטים אינטימים או לא אנטימים של על איך(למרות שאיך כל חיה יודעת), מתי, כמה ולמה. עדיף לשים תדברים על השולחן מאשר לא לדבר ולאמין בדברים לא נכונים. תושב"ע זה פרושים ואמונות של רבנים ולא דברים שאמר האל או משהו ברמה של התורה או תנ"ך. השומרנים למשל לא מאמינים בתושב"ע בכלל כי חושבים שמדובר בהרבה עוותים ופרושים לא נכונים, והם צודקים בזה. אבל זה לא הנושא, לא מעניין אותי עכשיו 'אישות', בואי נתמקד ב"חובה" לקיים יחסי מין או/ו לתרבות. אז נכון שזה מופיעה בתורה אבל איך שפרשו ולמי זה לא 'תורה מסיני'. ואם כבר הזכרנו 'סני' אז מעניין שעשרת הצוות האל לא טרח לצוות על אנשים לקיים יחסי מין או לתרבות. אוליי זה לא דבר כל כך חשוב אחרי הכל ואוליי זה פרוש לקוי, דווקה במשכב זכר נאמר במפורש שאסור ותעונש על כך, פרו ורבו הוא פשוט משהו שנאמר לזוג בלי לחייב ובלי ציון שהם יענשו אם לא יעשו כך. אז בואי נרכיב תנושא, לדעתי זה נושא שראוי לדבר עליו בפורום אמיניים. אם אני לא מקיים יחסי מין או לא מתרבה אני חוטה ? אני יענש? (על פי היהדות), לי משום מה נראה אדם כזה הרבה יותר טהור וצדיק.

inbardaf

New member
לא בא לי להתחיל להתווכח על הדת היהודית

יש לי מספיק מזה בבית... (בכל זאת, גדלתי בבית דתי והיום אני לא) זה עושה לי כאב ראש
אני רק יגיד שני דברים בנושא: א. היהדות היום, בעיני, רחוקה שנות אור מהמקור. ב. כמו שכבר אמרתי - דברים משתנים. מה הכוונה? הרבה דברים. הפשוט שבהם, דומה קצת למה שמקמיקא אמר: התורה נתנה לעם שחי בעולם עם תנאים פיזיים מציאותיים מסויימים וכמובן גם תרבותיים. היום הדברים אחרים. זה נכון לכל האלמנטים השובניסטים, זה נכון לכל מה שקשור לבית-המקדש וזה נכון לעוד הרבה דברים אחרים. אני חושבת, שאם 'רוח ההלכה' שאוהבים כ"כ לדבר עליה בציבור הדתי לאומי, היתה באמת נשמרת, הסיבה הראשונה שציינתי לא היתה מתרחשת ומכאן גם לא השניה. ואין לי כח להוסיף יותר בנושא. בשביל זה יש פורום דתיים או משהו דומה...

הלומהX

New member
נתחיל מזה ש

אלוהים מעולם לא אמר "פרו ורבו", כי אין אלוהים. אנשים הם אלה שכתבו "פרו ורבו", כדרך לגרום לשבט פרימיטיבי להתרבות. אני לא מבינה איך אנשים כמוך חושבים. מחליטים איזה חלק מהתורה הוא אלוהי, ואיזו פרשנות היא לא אלוהית, פשוט עלוב.., מעניין שזה נראה לך הגיוני שאלוהים הפקיר את הפרשנות בידי אנשים שיעוותו אותה ובעצם חיכה שאנשים כמוך יבואו ויגידו שהפרשנות לא נראת הגיונית.. וכן, יהדות גרועה בענייני מין. רבנים לא מכירים בא-מיניות, ואישה שלא רוצה סקס, נחשבת למורדת נוראית, שבעבר הרחוק היה מותר לעשות בה כל דבר שהגבר חושק בו, בזמנים אחרים היתה חובה לגרשה ובזמנים של היום הרבנים מנסים לשכנע אותה שהיא נולדה "להכיל" ושכדאי לה ללכת לקראת ה"בעל" ולזכות בשלום בית ומצוות. לפחות בנצרות, נשים א-מיניות יכלו לברוח ולהיות נזירות..גם סוג של פתרון.

inbardaf

New member
...

"רבנים לא מכירים בא-מיניות, ואישה שלא רוצה סקס, נחשבת למורדת נוראית, שבעבר הרחוק היה מותר לעשות בה כל דבר שהגבר חושק בו, בזמנים אחרים היתה חובה לגרשה ובזמנים של היום הרבנים מנסים לשכנע אותה שהיא נולדה "להכיל" ושכדאי לה ללכת לקראת ה"בעל" ולזכות בשלום בית ומצוות. לפחות בנצרות, נשים א-מיניות יכלו לברוח ולהיות נזירות..גם סוג של פתרון." -
צודקת במליון אחוז. לגבי שאר הדברים - יש בהם הגיון בריא ונכון, אבל אני אישית מאמינה שיש אלוהים, בלי קשר ליהדות. בשמו של אלוהים אפשר להגיד הרבה דברים. גם המוסלמים מאמינים שיש אלוהים...

אופליה7

New member
יש בעייה בעולם

7 מיליארד איש ואישה!!! והכל בגלל שכולם חושבים שסקס זה חובה. כבר אין מקום לנשום בעולם. חיות מסוג אחר בטבע יש רק אחדים או מאות או אלפים. אנשים יש מיליארדים. האמיניות תציל את העולם.

מקמיקא

New member
אם מין הוא חלק כל כך חשוב בחייך

אז אולי באמת את ובעלך לא מתאימים. כמו שכולם ציינו, כן יש דרגות של א-מיניות, אבל אם הוא לא מספיק מיני בשבילך, ולא מסוגל להיות - אז אולי באמת אין טעם. מצטער שקצת תקפתי את העמדה שלך - לא ידעתי שבאמת ניסיתם לפתור את הבעיה לעומק, ומשום מה קיבלתי את התחושה שפשוט התייאשת מהסטטוס קוו והחלטת לוותר במקום לנסות משהו אחר. אני לא יודע, אני פשוט חושב שחבל שאם נושא הסקס הוא המחלוקת היחידה בינך לבין בעלך, אז זאת תהיה הסיבה שתפרדו. אבל יכול להיות שאני רומנטיקן ולא רואה את התמונה הגדולה.

Berethor

New member
כן כנראה שהיא לא תהפוך לא-מינית

אתה לא רק רומנטיקן. אתה גם אופטימיסט חסר תקנה. התאמה מינית זה דבר חשוב מאוד בין בני זוג, על אחד כמה וכמה שמדובר בצד האקטיבי שפשוט לא משקיע וגומר כמה שיותר מהר. זה סיבה מוצדקת לזה שיפרדו והשקר שלו שהוא רוצה שלוש פעמיים בשבוע הוא עוד סיבה. הם לא מתאימים והיא סובלת אם היא רוצה מין כחלק מזוגיות שלה זאת סיבה מוצדקת. הם לא היו צריכים להיות בקשר הזה מהתחלה וכמה קשה שלא היה עדיף שיפרדו שעה אחת קודם.

snoopytush

New member
עדיף אופיטימיסט חסר תקנה מפסימיסט חסר תקנה

אבל כן אתה בהחלט צודק

queen helen

New member
ואולי כדאי לחפש תחליפים

לא בדמות אנשים אחרים, אלא בדמות חפצים... הכל לשלום בית, כמובן.

inbardaf

New member
נראה לי, ושיתקנו אותי אם אני טועה

משיחות עם בנות מיניות, שמה שהם אוהבות בעיקר, זה את התחושה שנמשכים אליהם. הם נהנות מעצם זה שרוצים אותן. וגם מהודעותיה של החתלתולה, נשמע שחסר לה התחושה שהיא נחשקת. בסופו של דבר הן מקשרות את זה לאהבה (דבר שאני בחיים לא יבין
כי זה נראה לי בדיוק הפוך) ואז הן מרגישות לא אהובות. במקרה כזה - חפצים לא יוכלו לעזור... אבל מי יודע. אם זה יציל את המצב - רעיון מצויין.

למעלה