שאלה על ברזל וסידן
איזה סוגי מזון לא בשריים כדאי לאכול , באיזה שילוב והאם להפריד, כדי להעלות את רמת הברזל מצד אחד וגם לדאוג לצריכת סידן תקינה? השאלה שלי נובעת מכך ששמעתי שסידן וברזל מתחרים אחד בשני במערכת העיכול ולכן מפריעים בספיגה זה של זה, שמתי לב בטבלאות תזונה שיש הרבה מאד סוגי מזון שיש בהם גם ברזל וגם סידן, מה צריך להיות היחס הנכון בין ברזל לסידן במזונות צמחיים שמכילים את שניהם בשני מקרים כדי לדעת שלא תהיה הפרעה לספיגת הברזל?
איזה סוגי מזון לא בשריים כדאי לאכול , באיזה שילוב והאם להפריד, כדי להעלות את רמת הברזל מצד אחד וגם לדאוג לצריכת סידן תקינה? השאלה שלי נובעת מכך ששמעתי שסידן וברזל מתחרים אחד בשני במערכת העיכול ולכן מפריעים בספיגה זה של זה, שמתי לב בטבלאות תזונה שיש הרבה מאד סוגי מזון שיש בהם גם ברזל וגם סידן, מה צריך להיות היחס הנכון בין ברזל לסידן במזונות צמחיים שמכילים את שניהם בשני מקרים כדי לדעת שלא תהיה הפרעה לספיגת הברזל?