שאלה על הודאה במסגרת "עסקת טיעון"

שאלה על הודאה במסגרת "עסקת טיעון"

ופרוטוקול הישיבה. האם ביהמ"ש חייב לשאול את הנאשם לאחר הסכמתו לעסקת הטיעון - האם הוא רוצה לחזור בו מהודאתו? והאם הפרוטוקול נרשם מילה במילה במשפט?

תשובה

כעיקרון אם יש בעייה ברישום בפרוטוקול עורך-הדין הרלוונטי אמור להגיש בקשה לתיקונו. זה היה לגבי מה נרשם ומה לא. לפני הודאה בהסדר טיעון התובע מודיע על ההסדר הסניגור מאשר ו/או מתקן ובית המשפט אמור להזהיר את הנאשם כי בית משפט לא כבול בגדרי הסדר הטיעון וכי הוא לא חייב לכבדו והאמור חייב להירשם בפרוטוקול.

השאלה על סמך מה מגישים בקשה לתיקון

האם הדיונים מוקלטים? המשפט כבר הסתיים. בפרוטוקול כתוב שהנאשם עונה "אני מסכים לעסקת הטיעון" ושאח"כ השופט שואל : "אתה מעוניין לחזור בך מהודאתך?" והנאשם עונה : "לא. אני מסכים לעסקה". הנאשם טוען שבפועל הוא נשאל "האם אתה מסכים" והוא ענה : "כן" וזהו. אף אחד לחא שאל אותו אם הוא מתכוון לחזור בו. אפשר להוכיח את זה על סמך הקלטות של דיון? יש דבר כזה בכלל?

תשובה

אם הייתה הקלטה אז יש תיעוד. כפי שציינתי אם הייתה בעייה עם חוסר דיוק בפרוטוקול למה לא הוגשה בקשת תיקון? במקום אחר אני מניח שהנאשם אמר במפורש "אני מודה".

אז לא כל משפט מוקלט?

הנאשם החליף עו"ד לאחר ההודיה - כי הוא רצה לחזור בו והעו"ד אמר לו שזה בלתי אפשרי. לא התעסקו בפרוטוקול. אבל עכשיו רוצים להגיש ערעור לעליון ויעזור אם הפרוטוקול יהיה מדוייק....

למעלה