שאלה על החלפת מרכיבים במתכון

שאלה על החלפת מרכיבים במתכון

שבת שלום וחג שמח!

אני רוצה להכין את עוגת השוקולד ללא ביצים (לא כי יש לי בעיה עם ביצים, פשוט היא נראית ממש טוב).
הנה רשימת המרכיבים:

3 כוסות קמח (420 גרם)
21/4 כוסות סוכר (450 גרם)
1 כוס קקאו (140 גרם)
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס שמן (240 מ"ל)
2 גביעים שמנת חמוצה (400 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
11/4 כוסות מי סודה (מים מוגזים. 300 מ"ל)

האם ניתן להחליף את השמן בחמאה? אם כן, בכמה חמאה?
האם ניתן להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט? אם כן, כמה יוגורט?

תודה רבה ושנה טובה ומתוקה!
 
למעלה