שאלה על השחקנים

trigotrigo

New member
לא, אין דבר כזה גזע.

מה שאתה קורא לו גזע זה מושג שהאדם המציא כדי להרוג. זה לא באמת קיים.

יו45

New member
מאיפה הבאת את זה?

כנס לוויקיפדיה או לחילופין פתח אינציקלופדיה ותראה שיש דבר כזה שנקרא ``גזע`` . בשנים האחרונות עם התפתחות ה DNA אפשר לראות באופן ברור שוני בין עמים וגזעים שונים. הבעיה מתחילה כשגזע/עם מסויים מרגיש שמותר לו לפגוע בגזע/עם אחר רק בגלל שהוא שונה ממנו. אין שום בעיה עם עצם ההגדרה העצמית של עם/גזע וזה כולל את הרצון להינשא לבן העם. מה שאני כתבתי היה שלא כולם רואים את זה כך וזה לגיטימי .

trigotrigo

New member
מצאת ויקיפדיה...

המושג הזה קיים כי יצרו אותו. לפני גרמניה הנאצית בכלל לא היתה התייחסות למשהו כזה אצל בני אדם. אין כזה דבר באמת, גזע.

trigotrigo

New member
את חייבת להסכים,

הרי זו פרדיגמה סוציולוגית

Carmelo Anthony

New member
ממש לא!

אתה רוצה להגיד לי שאין שום הבדל בינך לבין מוסלמי\נוצרי\בודהיסטי אחר?

trigotrigo

New member
כולנו בני אדם.

נולדנו באותה הדרך, כולנו חיים וכולנו נמות.

Carmelo Anthony

New member
גם נכון

אבל יש בינינו הבדל תהומי, באנו מתרבויות שונות, יש לנו מסורת שונה, אנחנו פשוט לא אותו עם, לא אותו גזע, ואנחנו לא יכולים להתערבב ביחד.

trigotrigo

New member
אין הבדל תהומי ואין נעליים

אני מאחל לך שתבין את זה ביום מן הימים.

Carmelo Anthony

New member
טעות!

עובדה שיש דבר כזה "מדינת היהודים", אנחנו שונים!! ואין מה להתבייש בזה!!

trigotrigo

New member
לא, לא טעות.

יש מדינה כי אנחנו גם לאום, וזה לא קשור למערכות יחסים שאנשים פה נכנסים אליהם.

Carmelo Anthony

New member
טוב, זה עניין של השקפות עולם.

והשקפת עולם לא משנים מוויכוח בפורום מכבי.

Carmelo Anthony

New member
פנאטיות דתית?!?!? הגזמת!

זה בכלל לא מה שעומד מאחורי הדעה שלי, אם כשאמרת "שריפת שיקצע" דיברת על שריפת הטלוויזיות, אז אני מודיע לך שאני ממש ממש ממש לא אחד מחולי הנפש האלה, חבל שאתה ככה מסתכל עלי, אני נגעל מאנשים כאלה בדיוק כמוך, וכאדם דתי (לאומי, לא חרדי) אולי אפילו יותר.

trigotrigo

New member
אז אתה בהחלט לא טורח להראות

מה כן עומד מאחורי הדעה שלך. אני חושב שמה שכן עומד מאחוריה הוא דבר שכשתגדל תבין שהוא שגוי.

Carmelo Anthony

New member
אז אני אסביר לך:

גאווה לאומית, אני גאה בסמל שלי, גאה בדגל שלי, גאה בעם שלי, גאה במסורת שלי, ולא חושב שעם אחר יכול להתערבב איתי, הוא שונה ממני בתכלית, וכן, אני חושב שאני יותר טוב ממנו.

למעלה