נשעמ שאתה יותר יוצר מצב של אי-תאימות
מאשר באמת נתקל בו:
ראשית מעגל הקסמים עליו דיברת נשבר כבר מזמן:
Valave דוחפת את כל מפתחי משחקי ה-AAA לעבור ללינוקס עם ה-Steam Machines שלה, כי Windows 8 כבר לא ממש שמיש לפיתוח משחקים (כך הם טוענים לפחות).
מהצד השני, הרבה יישומים עוברים לרשת כך שלא משנה להם מערכת הפעלה כל עוד יש דפדפן תקני.
אצלינו במשרד כבר לפני שנתיים וויתרו על תחזוקת שרת Exhange פרטי, שהיית יותר כאב ראש ממה שיכלנו להרשות לעצמנו, ועברו לשימוש ב-Google Apps מה שאומר שאנו יכולים להחליף כל עמדה (למעת אלה המשמשות לתחזוקת קוד לגסי או פיתוח ל-iOS) ל-Ubuntu או כל הפצת לינוקס אחרת.
גם Google פועלת כאן עם ה-Chrome OS שיש לו כמה יתרונות אם אתה מוכן להעביר את כל העובדה של לרשת או צריך רק גלישה ומיילים: בלי לפרמט, בלי צורך להתקין עדכונים, תמיד מחשב עם התוכנה הכי חדישה וכמעת 0 תחזוקה.
אין שום סיבה שלא תמצא חלופה ראויה ל-Paint.NET וזה בכלל בהנחה שלא ניתן להריץ אותה על mono.
גם משחקי שחמט לא חסר, בדקת?
Libre \ Open Office הם לא החלופה היחידה שתומכת בלינוקס/ ha יש את Kingsoft:
http://wps-community.org/
אומנם לא תוכנה חופשית, אבל חינמית.
ניסיתי אותה בזמנו על Android ויש להם תאימות מעולה ל-Office של MS וגם גרסה ללינוקס שולחני.
והביטוי "כל מיני תוספות קטנות" זה הרי קשקוש מוחלט - כמו שחבר שאמר לי פעם "אני רוצה להריץ אקזאים".
שלא תבין לא נכון - אני לא מנסה להעליב אותך חלילה, אני פשוט אומר שאם תתרכז רגע במה שכל תוספת כזו עושה ולמה התקנת אותה בכלל, רוב הסיכויים שתבין שבמערכת החדשה אתה כבר לא צריך אותה בכלל, או שיש לה חלופה שאולי אפילו יותר טובה.
לרוב "תוספות קטנות" מתקינים כשהמערכת לא בנויה טוב ולא מספק פונקציונליות בסיסית או נוחה.
ככל שהמערכת טובה יותר במקור, כך צריך פחות תוספות כאלה אם בכלל, ולינוקס טובה הרבה יותר מכל דבר ש-MS אי פעם הוציא תחת ידה.
ולבסוף לעניין גישה ל-SAP:
היות ונראה שבטחלס יש לך רק פעולה אחת שמכריחה שימוש ב-Windows וגם היא כנראה תיעלם ברגע שתסיים את הלימודים, מה שהייתי עושה במקומך זה לא dual boot אלא פשוט מכונה ווירטואלית שמכילה רק Windows ו-Explorer.
ככה גם ההתקנה שלה תישאר נקייה ועובדת במשך זמן רב יותר (הרי ידוע ש-Windows צריך לפרמט כל חצי שנה עד שנה בהתאם לשימוש) וגם לא תצטרך להפעיל מחדש את המחשב כל פעם אלא תוכל לעבוד ממש במקביל גם עם ה-SAP וגם עם שאר התוכנות הלינוקסיות.
בכל מקרה, תתחדש ובהצלחה!