שאלה על התקנת ווינדוז על לינוקס

GreatGTM

New member
דווקא בנושא הזה

מצאתי שקיימות המון חלופות לתוכנות בשוק ללינוקס (אני שוקל להקים עסק שיתמחה בזה אז עשיתי קצת מחקר בנושא).
מה חסר לך (בהנחה שאתה מוכן לעבור תוכנה)?

אני לא מסכים למה שאתה אומר לגבי 8.1. כולה התווסף קישור למסך הבית המעפן. למסך עצמו יש המון פוטנציאל אבל הוא ממש לא מנוצל. גם היום, כמעט שנתיים אחרי ההשקה. לדעתי, MS ניסו להקדים את התופעה כדי לרכב על הגל אבל הקדימו אותה יותר מדי...

motti261

New member
האמת שאין משהו מיוחד

אופיס 2013
משחק שחמט שאני אוהב
PAINT.NET

זה מבחינת תוכנות, לא משהו שאני לא אוכל לחיות בלעדיו (אולי האופיס שאני אוהב) אבל יש דברים נוספים שלא עובדים.
למשל במכללה שבה אני לומד יש אפשרות להתחבר לתוכנת ה SAP דרך המחשב בבית. וזה לא מצריך רק windows אלא אקספלורר ספציפית. ואני לא סובל אקספלורר, כבר שנים משתמש רק בכרום.

ועוד כל מיני תוספים ותוכנות קטנות שלפעמים צריך שמגיעים רק בצורת קובץ EXE.

BravoMan

Active member
נשעמ שאתה יותר יוצר מצב של אי-תאימות

מאשר באמת נתקל בו:

ראשית מעגל הקסמים עליו דיברת נשבר כבר מזמן:
Valave דוחפת את כל מפתחי משחקי ה-AAA לעבור ללינוקס עם ה-Steam Machines שלה, כי Windows 8 כבר לא ממש שמיש לפיתוח משחקים (כך הם טוענים לפחות).

מהצד השני, הרבה יישומים עוברים לרשת כך שלא משנה להם מערכת הפעלה כל עוד יש דפדפן תקני.
אצלינו במשרד כבר לפני שנתיים וויתרו על תחזוקת שרת Exhange פרטי, שהיית יותר כאב ראש ממה שיכלנו להרשות לעצמנו, ועברו לשימוש ב-Google Apps מה שאומר שאנו יכולים להחליף כל עמדה (למעת אלה המשמשות לתחזוקת קוד לגסי או פיתוח ל-iOS) ל-Ubuntu או כל הפצת לינוקס אחרת.

גם Google פועלת כאן עם ה-Chrome OS שיש לו כמה יתרונות אם אתה מוכן להעביר את כל העובדה של לרשת או צריך רק גלישה ומיילים: בלי לפרמט, בלי צורך להתקין עדכונים, תמיד מחשב עם התוכנה הכי חדישה וכמעת 0 תחזוקה.

אין שום סיבה שלא תמצא חלופה ראויה ל-Paint.NET וזה בכלל בהנחה שלא ניתן להריץ אותה על mono.

גם משחקי שחמט לא חסר, בדקת?
Libre \ Open Office הם לא החלופה היחידה שתומכת בלינוקס/ ha יש את Kingsoft:
http://wps-community.org/
אומנם לא תוכנה חופשית, אבל חינמית.
ניסיתי אותה בזמנו על Android ויש להם תאימות מעולה ל-Office של MS וגם גרסה ללינוקס שולחני.

והביטוי "כל מיני תוספות קטנות" זה הרי קשקוש מוחלט - כמו שחבר שאמר לי פעם "אני רוצה להריץ אקזאים".
שלא תבין לא נכון - אני לא מנסה להעליב אותך חלילה, אני פשוט אומר שאם תתרכז רגע במה שכל תוספת כזו עושה ולמה התקנת אותה בכלל, רוב הסיכויים שתבין שבמערכת החדשה אתה כבר לא צריך אותה בכלל, או שיש לה חלופה שאולי אפילו יותר טובה.

לרוב "תוספות קטנות" מתקינים כשהמערכת לא בנויה טוב ולא מספק פונקציונליות בסיסית או נוחה.
ככל שהמערכת טובה יותר במקור, כך צריך פחות תוספות כאלה אם בכלל, ולינוקס טובה הרבה יותר מכל דבר ש-MS אי פעם הוציא תחת ידה.

ולבסוף לעניין גישה ל-SAP:
היות ונראה שבטחלס יש לך רק פעולה אחת שמכריחה שימוש ב-Windows וגם היא כנראה תיעלם ברגע שתסיים את הלימודים, מה שהייתי עושה במקומך זה לא dual boot אלא פשוט מכונה ווירטואלית שמכילה רק Windows ו-Explorer.

ככה גם ההתקנה שלה תישאר נקייה ועובדת במשך זמן רב יותר (הרי ידוע ש-Windows צריך לפרמט כל חצי שנה עד שנה בהתאם לשימוש) וגם לא תצטרך להפעיל מחדש את המחשב כל פעם אלא תוכל לעבוד ממש במקביל גם עם ה-SAP וגם עם שאר התוכנות הלינוקסיות.

בכל מקרה, תתחדש ובהצלחה!

motti261

New member
תודה רבה לך!

אתה ממש עוזר לי לעבור ללינוקס באופן כמעט סופי
בסופו של דבר נשארנו רק עם OFFICE 2013. אני מאוד נהנה מהשימוש בכל החבילה הזו, ושום תחליף לא ממש מתקרב לזה.
הלימודים מסתיימים ממש בקרוב, כך שזו לא ממש בעיה, אבל אולי אלמד בעתיד שוב, ומי יודע איזה שגעונות יהיו שם.

אתה צודק, אני סתם הולך סחור וסחור שלמעשה אני ה-משתמש ללינוקס. אין לי שום תוכנה מיוחדת, ואני צריך את המחשב רק לאינטרנט ואופיס.
מקסימום אתקין virtual box ועליה אתקין windows. (יש לי רשיון ל windows 8 )

אגב, חשבתי על המחשב הזה :

http://ksp.co.il/?select=.268..271....=21500&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

יריץ מינט בלי הרבה בעיות, לא ?

BravoMan

Active member
אין לי נסיון עם מחשבים של Lenovo

יצא לי לעבוד עם לינוקס על מספר ניידים, אבל כולם היו מבית Asus והשתמשתי כמעת בלעדית ב-Ubuntu.

הכל נתמך מהקופסה בלי שום בעיה.

על פניו, מחשב עליו קישרת לא מכיל חומרה מיוחדת, כרטיס מסך הוא של Intel מה שמצוין כי יש עבורם דרייברים פתוחים מעולים שנתמכים בכל הפצה.

לא מצוין איזה שבב WiFi יש שם, אבל היום נדיר שחסרה תמיכה.
אני לא מכיר את Mint אבל ממה שהבנתי הם מתבססים במקור על Ubuntu ואין להם בעיה עם חבילות קנייניות, כך שתמיכה בחומרה שם אמורה להיות רחבה ביותר.

אם אתה רוצה להיות ממש בטוח, תשקול לקפוץ לסניף KSP הקרוב ולשאול אם יש להם נייד כזה בתצוגה.
אולי ייתנו לך להריץ LiveCD.

או אולי אפילו תפגוש שם מישהו שיודע איך לינוקס מתפקד על המחשב הזה.
פעם באתי לקנות נייד לבוש בחולצת Ubuntu, וגילית שגם המוכר חובב לינוקס.

motti261

New member
לאח שלי יש נייד של לנובו

נייד בן 4-5 שנים , משהו כזה.
לפני כמה שבועות סתם למען הנסיון, הפעלתי את המחשב והעלתי אותו מדיסק און קי עליו התקנתי מינט בעזרת pen drive linux.
למעט העובדה שהייתי צריך לאשר לו התקנת דרייבר קנייני של broadcom על מנת להפעיל את ה wifi, הכל עבד מצויין :)

GreatGTM

New member
לא אמורה להיות בעייה מבחינת החומרה

עדיין לא נתקלתי בחומרה שלא מריצה לינוקס (גם אם היצרן לא תומך באופן רשמי).
בהתקנה של הלינוקס אתה כנראה תצטרך לבטל את ה- Secure Boot - תכונה של ה- UEFI שבודקת את החתימה של הליבה מול רשימה קיימת (בהנחה שיצרן מ"ה שלח את החתימה ליצרן המחשב, MS עושה את זה, הפצות לינוקס לא).

מהן הדרישות שלך מהמחשב הנייד?

motti261

New member
שום דבר מיוחד

אינטרנט, אופיס, ארצה להריץ אולי הפצות לינוקס אחרות או windows ב virtual box, אז צריך הרבה זיכרון. (אני מתכוון להרחיב ל 8 גיגה)
ראיתי את המחשב הזה שמגיע ללא מערכת הפעלה, יש לו מעבד I7 חזק מאוד, והוא לא יקר במיוחד. אני מניח שההתפשרות כאן היא מבחינת המארז ואיכות המסך.

GreatGTM

New member
הערות

א) i7 לנייד זה לא כמו i7 לשולחני. השעון נמוך בהרבה. 1GHz במקרה הזה.
ב) 2.5 קילו זה כבד. הוא לא יהיה ממש נייד.

יש סיבה שאתה מעדיף נייד?

motti261

New member
איפה ראית 1ghz ?

Intel® Core™ i7-4700MQ Processor, 6M Cache, 2.4 GHz up to 3.40 GHz

המעבד הזה על פי cpubenchmark זוכה לציון של 7930.

motti261

New member
לכל מקום**

טעות מטופשת.

ai21

New member
אני מאוד מרוצה מvirtualbox

תוכנת וירטואליזציה מעולה שתומכת בהרבה סביבות.
ומנסיוני עובדת טוב גם על מחשבים ישנים.

אפשרות אחת שיש שם היא "שקיפות" - החלונות של שתי הסביבות מתמזגים ביחד כאילו מדובר במערכת הפעלה אחת.

למעלה