היה יורד, כי זה היה מגן על הדולר מפני אינפלציה ומכיוון שכמותו של הזהב מוגבלת והביקוש אליו עולה, ערכו הריאלי היה עולה והדולר היה הופך לדפלציוני בגלל הצמדתו לזהב, זו בעצם הסיבה שמחיר הזהב הדולרים היה יורד, אך זה לא אומר שמחירו במטבעות אחרים היה יורד כי ערכו של הדולר ביחס למטבעות אחרים היה עולה.
בעצם, אתה יודע מה?. לא באמת הבנתי אתמול עד הסוף את ההודעה שלך שאני מצוטט עכשיו, אבל שאלותיי העיקריות נענו (האם יקנו ממני זהב ב-20,000 דולר לאונקייה אם זה יהיה המחיר שלו והאם להחליף זהב שעולה 20,000 דולר לאונקייה בסחורה כדי להגן על הרווחים שלי מפני הפיחות בערך הכסף זה רעיון טוב), אבל לאחר שקראתי את הודעתך כמה פעמים, ואז עוד פעם היום בבוקר, אני חושב שעכשיו אני מבין עד הסוף את מה שאמרתה, ובגלל מה שאמרתה, ברשותך, יש לי מספר שאלות נוספות.
1.אם הבנתי נכון, אתה אומר שהחזרת תקן הזהב הייתה מורידה את מחירו בדולרים אמריקניים, בגלל שתקן הזהב היה מחזק את הדולר ואת כוח הקנייה שלו, ולכן היה צריך פחות דולרים בשביל לקנות את אותה כמות הזהב, אבל שערך הזהב הריאלי היה עולה.
האם ערך הזהב הריאלי היה עולה בגלל שארצות הברית הייתה צריכה יותר זהב בגלל תקן הזהב?. כלומר, אני לא באמת יודע איך תקן הזהב עובד אז עכשיו אני מניח שאני שואל אותך על תקן הזהב. כשיש את תקן הזהב, הממשלה מגבילה את עצמה להדפסת כסף רק לפי כמות הזהב הנתונה, אבל רציתי לדעת, האם במקרה של תקן זהב, ארצות הברית מדפיסה כסף בהתאם לכמות הזהב שקיימת בעולם, בהתאם לכמות הזהב שיש לארצות הברית כמדינה כולל כל הזהב של האנשים הפרטיים, או בהתאם לכמות הזהב שיש לממשלה עצמה (כמו לדוגמה הזהב בפורט נוקס [4,600 טון זהב] ובבנק הפדרלי [5,000 טון זהב])?.
2.אם לא מדובר על כל הזהב בעולם, אלא זאת ארצות הברית כמדינה שצריכה כמה שיותר זהב כדי להדפיס כסף, או לחלופין, ארצות הברית, הממשלה הפדרלית, שזקוקה לכמה שיותר זהב בשביל להדפיס כסף, משמעות הדבר היא כאמור, אם הבנתי נכון, שערך הזהב עולה. ומכאן מגיעה התפיסה שלי שתקן הזהב אמור להעלות את מחירי הזהב. האם זה לא כך?. כלומר, אני מבין שהצמדת הדולר לזהב אמורה להעלות את ערך הדולר ולפיכך להוריד את ערך הזהב בדולרים וכך מחירו של הזהב בדולרים אמור לרדת תיאורטית ואולי אפילו בפועל, אבל מצד שני, האם עליית הביקוש לזהב, במקרה שזאת המדינה ספציפית או הממשלה ספציפית שצריכה זהב ככה שהיא צריכה ללכת ולקנות זהב, במקרה שבו תקן הזהב לא מתייחס אל כל הזהב שבעולם, האם במקרה שכזה, עליית הביקוש לא אמורה לגרום לעלייה בערכו של הזהב, אולי אפילו ביחד עם העלייה בערך הדולר?. האם אין לנו כאן תהליכים מנוגדים שפועלים יחד?. ואם כן אז איזה תהליך מנצח?. האם בסופו של התהליך הזהב שווה פחות כסף בדולרים בגלל התחזקות הדולר בגלל ייצורו המופחת של הדולר בגלל הצמדתו לזהב או שהזהב שווה בסופו של התהליך לא פחות כסף בדולרים, אלא יותר כסף בדולרים, כי אפילו עם התחזקות הדולר האמריקני בגלל ייצורו המופחת בגלל הצמדתו לזהב, הביקוש לזהב אולי עולה במידה גדולה יותר מאשר העלייה בערך הדולר כך שאפילו שהדולר שווה יותר, אז אולי הזהב שווה בסוף אפילו עוד יותר דולרים אמריקניים מאשר מה שהוא היה שווה קודם, אפילו כאשר הדולר מחוזק לאחר הצמדתו לתקן הזהב?.
3.החזרת תקן הזהב, משמעותה הצמדת הדולר לזהב, הדפסה מוגבלת של כסף בהתאם לכמות הזהב המוגבלת, ולפיכך עליית ערך הכסף בגלל הכמות המוגבלת של הכסף. אבל הכסף שמדובר עליו, כאמור, הוא דולרים אמריקניים. דולרים אמריקניים שמתחזקים לנוכח ייצורם המופחת, בהתאם לכמות הזהב.
רציתי לדעת, בלי קשר עכשיו להשפעת החזרת תקן הזהב על מחיר הזהב בדולרים, בלי קשר לשאלה האם מחיר הזהב בדולרים היה גודל או קוטן, רציתי לדעת, מה תהיה השפעת החזרת תקן הזהב בארצות הברית, על מחיר הזהב במטבעות אחרים ולא דולרים?. המחיר יישאר אותו הדבר?. או יגדל?. או יקטן?. ולמה?.