שאלה על זכויות ברכב רפואי

שאלה על זכויות ברכב רפואי

אולי מישהו יודע ויכול לענות: אני נכה 37% ומזה 30% לנכות ברגליים. האם יש לי זכויות לגבי רכב רפואי (או הגדרה אחרת) ומה המשמעויות של הזכויות (אם ישנם כאלה). רוב תודות.

שני 4

New member
בטח שיש לך

אני יודעת שנכה שהוא לצמיתות, בעל 30אחוז על רגליים מקבל רכב. עליך לפנות לרכב רפואי !

רכב רפואי מידע

בעוד 10 ימים יפתח פורטל נכי צה"ל בישראל בפורטל יהיה כל המידע גם לגבי רכב רפואי ביינתים לידעתך נכה צה"ל שנכותו הינה 30%-49% על המערכת הלוקומוטרית דאינו רגלים ועמוד שידרה תחתון זכאי לרכב רפואי יציג מסוג טויוטה עליך לפנות למחלקת רכב רפואי לשם קבלת כל המידע ושליחתך למכון לביטיחות בדרכים, לידעתך מרגע החלטת הוועדה הינך זכאית לקבל תגמול עבור רכב רפואי לידעתך אם המכון לבטיחות בדרכים יגביל אותך ברכב עם הגה כוח אזי תיהיה זכאית לקבל רכב רפואי יציג בעל נפח מנוע 1800 כמו כן עם את חושבת שרכב מסוג טיוטה שהוא הרכב היציג לא מתאים לך מבחינה רפואית זכותך לבקש מהנדס רכב מקווה שעזרתי עורך פורטל נכי צה"ל בישראל

שני 4

New member
רוצה לתקן....

לכל נכי צה"ל יש רכב רפואי עם הגה כח .(וזה ללא קשר מה המשרד לבטיחות בדרכים מחליט). מידות נפח נקבעים ע"פ אחוזי נכות בלבד. ז"א אם המכון לבטיחות בדרכים מגביל להגה כח (מה שלא נכון) לא בהכרח זכאים לנפח 1800. הבנתם? זה יצא קצת מבולבלי! לדוגמה:אני לפני הקטיעה הייתי נפח 1600 (היה לי הונדה סיווק) אחרי הקטיעה החלפתי ל2400 (יש לי וולוו S-60) מקווה שהבנתם ביי ביי שני

שני 4

New member
לא מדויק! כי קודם כל המכון לבטיחות

לא יכול להגביל נכה עם הגה כח. הרי לכל נכי צהל יש הגה כח, וזה בא אוטומטי הגה כח.זה לא קשור לנפח 1800. יש הרבה נכים (אני למשל) בהתחלה הייתי 1600 עם הגה כח. זה לא קשור להגבלות, זה קשור לאחוזי הנכות, וסוג הפגיעה. ביי ביי שני

שני 4

New member
מצטערת שכתבתי פעמיים הייתי בטוחה

שההודעה שלי לא נקלטה

ominator

New member
יש לך...

שלום, מצ"ב תשובה לשאלתך - הזכאות לרכב רפואי נקבעת בהתאם לסוג הפגימה, דרגת הנכות והמגבלות בנהיגה. דרגת הנכות המנויה היא דרגת הנכות אותה יש לזקוף לחובת השירות הצבאי, אך יחד עם זאת, פגוע רגל, המיפלג, פרפלג, טריפלג, קוודרופלג, חולה טרשת נפוצה וחולה לב זכאים לרכב רפואי בהתאם לדרגת נכותם הכוללת, בתנאי שהנכות המשויכת לשירות הצבאי היא 15% ובנכות ברגליים, או 25% ומעלה בפגימות האחרות. 1. לרכב בנפח מנוע עד 1,600 סמ"ק זכאי: 1.1. נכה שדרגת נכותו 50% או יותר על סוגי פגימה שונים (חוץ מסוגי הפגימה שיפורטו בהמשך). 1.2. נכה שדרגת נכותו המצטברת ללא הפחתה היא 50% ומעלה וכל הפגיעות הן ברגליים, באגן הירכיים ובעמוד השדרה המותני בלבד. 1.3. נכה שדרגת נכותו המצטברת ללא הפחתה היא 55% ומעלה ו - 10% לפחות מכל הפגיעות הן ברגליים ובעמוד השדרה המותני בלבד. 1.4. נכה שנפגע ברגלו בדרגת נכות 30% - 49%. 1.5. נכה מאושפז. אתה נכנס ב-1.4. www.disable.co.il

למעלה