שאלה על זכויות החולה לשיקום במסגרת אשפוז

cobeh

New member
שאלה על זכויות החולה לשיקום במסגרת אשפוז

לפני ימים אחדים אמי נפלה ושברה את הירך. היא עברה ניתוח איחוי באיכילוב וכרגע היא מאושפזת באורתופדית. כבר ביום הראשון, עוד לפני שהיא נכנסה לניתוח, הרופא דיבר איתי על אופציות שיקום (ולא הבנתי מה פתאום הוא מדבר איתי על הנושא, הייתי בחרדה איומה מעצם הפגיעה והניתוח) והמליץ שהיא תשוב לביתה בהקדם. משיחות עם בני משפחה של מאושפזים, הצוות ובפרט אותו הרופא לוחצים לשחרר את המטופלים הביתה (לשיקום במסגרת הקהילה) במקום לשיקום במוסדות מתאימים, וצריך להאבק איתם, משום שבבית הם לא חוזרים לתפקוד וחווים נפילות נוספות שפשוט גומרות אותם בתוך תקופה קצרה. לדבריהם בבית מגיע פיזיותרפיסט פעם בשבוע למספר דקות בעוד במחלקה מתאימה הם עוברים טיפול יומיומי. נאמר לי גם שזו זכותה להגיע למחלקה שיקומית שכזו, משום שכרגע היא בקושי יכולה לזוז (לפני כן היא התהלכה באופן עצמאי. היא גם מאד מבולבלת מאז הניתוח, היתה לי בעיית זכרון שלפתע החריפה במידה ניכרת) ועלי לברר את הזכויות שלה ולעמוד עליהן. אני מתקשה ללקט מידע מהצוות הרפואי בבית החולים, הם לא כל כך סימפטיים, בפרט בסוגיה הזו.
אשמח לעצה.
תודה מראש.
 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא שייך לפורום - אבל

במידה והיא אזרחית ותיקה - מעל גיל 62 - יש בבית החולים משרד המטפל באזרחים ותיקים, איני יודע איך הוא עובד בתקופת הקורונה - אבל ככלל מיעצים ומדריכים בו
בנוסף - ראוי שתפנה למוקד קופת החולים שלך ובקש עצה
תוכל לחפש בגוגל חברות סיעוד וטלפן לאחת או יותר, הן מכירות את ההליכים ויש להן אפילו עניין לסייע בעצה טובה כי מאד יתכן שתגיע לה גם מטפלת לכמה שעות שבועיות מהביטוח הלאומי ויש להן עניין שזה יהיה דרכן.
ושורה אחרונה ((ושוב - איני יודע איך זה עובד בתקופת הקורונה, עצתי טובה לימים רגילים) - שתסרב בצורה נחרצת ביותר לצאת לשיקום ביתי,- יש לה זכות מלאה לשיקום במוסד המיועד לכך או אפילו בבית החולים עצמו של עד 3 שבועות - ומהיכרות עם בעיה כזאת - בשום אופן לא לוותר - ברגע שהיא יוצאת הביתה היא לא תוחזר לשיקום כזה - לאחר גמר השיקום רצוי שתקבל טיפולי פיזיותרפיה במסגרת קופת החולים - ואם תזדקק לזה - גם טיפולי הידרותרפיה שאותם לא תמיד ניתן לקבל במסגרת הקופה אך יש לקופות החולים הסדרים במחירים מוזלים עם הקופות - אצל האורטופד בבית החולים יש רשימת מכונים כאלה ואפשר לבקש ממנו המצלות במקרה הצורך.
יש כאן ניגוד אינטרסים - לבית החולים יש עניין שתפנה את המיטה מהר ככל האפשר, מלבד העומס על המחלקה יתכן (איני בטוח בזה) שבית החולים מקבל תשלום על ארועים כאלה ממשרד הבריאות פר ארוע ולא לפי מספר הימים שהיא שוהה - ולאמך יש אינטרס לקבל את הטיפול הטוב ביותר
 
נו

בעיקרון אתה צריך לבקש את מספר הטלפון של המתאמת מטעם קופת החולים אליה משתייכת אימך, יש מתאמת כזו של כל קופת חולים בכל בית חולים, לדבר איתה ולראות מה הקריטריונים לשיקום במסגרת אישפוז של קופת החולים של אמא.
אחר כך אתה צריך לקבוע פגישה עם העו"ס של המחלקה שבהאימך מאושפזת כרגע ולשאול אותה לגבי מצוי זכויות.
חלק גדול מהיכולת לתפקד מול הגורמים בבית החולים תלוי בגישה שלך, מן הסתם עלית להם על העצבים, מה שלא משחק לטובתך משום שאתה תזדקק להם בכל מקרה.
 

ladybug4NLP

Active member
הקקריטריון היחידי זה סוג הניתוח שעברה וחייבת בי"ח שיקומי

בעיקר בגיל שלה.

מי שאמר לך שבבית, זה חפיף מאד
בעיקר אחרי ניתוח שכזה היא צריכה ללמוד איך לעמוד לשבת וללכת

לאא יודעת איפה אתם גרים אבל אם זה במסגרת תל השומר, יש להם מח' שיקום נהדרת
במקומות אחרים אפשר לבקש להגיע לשיקום של בי"ח רעות ביד אליהו.

רצוי מאד לדרוש שלא תשוכן במחלקה של הזקנים כי גם שם די מחפפים
ובמחלקה הרגילה יש הרבה יותר עבודה ותשומת לב (כמו למשל צביקה פיק שאושפז במחלקה הרגילה של רעות ולא במח' של קשישים).

בית חולים לא יכול לפנות חולה ללא הסכמתו. נכון שאי אפשר למשוך את זה בלי סוף אבל לא מוכרחים לקבל את ההצעה הראשונה.
כדאי לדבר עם עובדת סוציאלית של בית החולים וגם עם מתאמת קופת החולים בתוך בית חולים.

אם בכל זאת לא תצליחו, יש חובה לקופ"ח לתת 5-8 ימי הבראה בבית הבראה מתאים לכל מי שעבר כל ניתוח שהוא ושהה יותר מ-8 ימים בבית חולים.

כל זה מנסיון אישי. אם תתעקשו תצליחו.
נ.ב. רצוי לבוא לבקר בבית החולים השיקומי כל יום כי הבה פעמים יש טעויות בהנפקת הכדורים שיוצרים בלבול עוד יותר גדול אצל המנותח וכמו כן להראות נוכחות לעיני הצוות שלפעמים מזלזלים בקשיש שהוא קצת מבולבל. לא לפחד להתלונן אם צריך. זו אמא שלכם ומגיע לה את הטיפול הכי טוב בעולם
 
ליתר דיוק

1. הקריטריון היחיד זה קופת החולים. לקופות חולים שונות הסכמים עם מוסדות שיקום שונים. אי אפשר להגיע לכל מוסד שיקומי רק מפני שרוצים, זה תלוי בקופת החולים ומה היא תאשר.
2. בית חולים יכול לפנות חולה ללא הסכמתו. ובכל מקרה, אם המשפחה לא מסכימה אפשר לעשות הפסקת אישפוז, מה שאומר שקופת החולים מפסיקה לשלם על האישפוז והמשפחה משלמת על האישפוז מכיסה הפרטי (כ 2500 שקל ליום בערך).
 
אין שום סיבה שהבית חולים לא

יהיה סימפטי או ירצה לעזור. בכלל, המנהג הזה של משפחות לתקוע את סבא וסבתא או אמא ואבא בבית חולים מאלף סיבות ולא לרצות לשחרר אותם משם לעולם, הוא די נפוץ, שהם יהיו הבעיה של מישהו אחר.
 

mykal

New member
אין מנהג כזה

לכל מחלקה בבי"ח יש עו"ס שתפקידה לומר מה האופציות למקומות
שיקום ע"פ מצב החולה, ועליה לודא
שיש מיטה עבור החולה.
לעיתים טין מקום ואז נכון שבי"ח מבקש לעזוב בכ"ז,
ואז יוצא שכאילו המשפחה נוהגת להשאיר, זה פשוט לא נכון,
זכות החולה להגיע לשיקום מבי"ח, ילך הביתה לא יהיה לאף אחד ענין
לדאוג למקום והוא לא יקבל שיקום.
להאשים סתם לא פר.
 
לא לכל מחלקה יש עו"ס

שיקום זו החלטה רפואית. לעו"ס אין קשר לזה. העו"ס מתערבת רק כשצריך סידור סוציאלי.
בגלל שהקשישים הופכים לחומץ בזמן שהם במחלקות, כי משאירים אותם שם בערך לנצח ולא משחררים בקלות, המשפחה מתרגלת לסידור הזה ואז קשה מאד לשחרר הביתה. המשפחות לא רוצות לקחת את ההורים בין אם זה מפחד של "איך נסתדר" (כמו שהסתדרתם עד היום ואולי הגיע הזמן לקבל עזרה) ובין אם זה מרקע של יחסים טעונים וחיסול חשבונות עם ההורה הקשיש, ובין אם זה מתוך נוחות גרידא, כי לטפל בזקנים זה קשה והילדים רוצים לנוח.
 

SicTransit

Active member
*ה*קשישים? *ה*משפחות? *ה*ילדים?

את מתארת תופעה קיימת, למרבה הצער, אבל לא בשכיחות שמצדיקה את ההכללות.
 

SicTransit

Active member
אני חייב להגיד

שהמחשבה על כך שאת קשורה לתחום הבריאות לא מוסיפה לי הרבה בריאות.
&nbsp
במשך חיי נתקלתי בכמה וכמה אחיות ורופאים שאיבדו כל שמץ אמפטיה למטופליהם, ותמיד חשבתי שזה מה שהשחיקה והתפקיד עשו להם עם הזמן. לגבייך, משום מה, מתעורר אצלי הרושם שבאת עם זה מהבית.
 
בלי קשר לחוויות הפרטיות שלך

בית חולים הוא מקום רע. ומקום רע יותר לזקנים. השהות במסגרת שבה אין יום ואין לילה מפני שהאור תמיד דולק ואנשים זרים נכנסים לחדר בכל שעות היום והלילה, גורמת להרבה זקנים למצב דילרנטיים (בילבול, חרדה וירידה במצב מנטלי), ככל שהשהות בבית החולים מתשמכת כך עולה הסיכון לזיהומים והידבקות במחלות חדשות שלא היו קודם, וזה עוד בלי לומר מילה על הקורונה, והניתוק מהסביבה המוכרת הוא קשה להם.
וכל זה מוגבר פי עשרות מונים כשהמשפחה מסרבת לקחת את הקשיש הביתה או חזרה למוסד הסיעודי שאותו הוא מכיר.
ואם כבר, הפעולות הרפואיות הן עינוי. יש מוות ויש גרוע יותר ממוות. זונדות, קטטרים, סקשנים, פצעי לחץ משכיבה ממושכת, הם גם מסוכנים פיזית ועלולים לחסל אדם בכמה ימים, אבל גם מקור לעינוי מתמשך וככל שהשהות בבית החולים מתמשכת כך עולה הסיכוי שאחד מהאמצעים האלה יופיע במערכה. אבל אתה קצת טיפש ותמים. ומה איכפת לך להמשיך להיות טיפש ותמים. תחיה בעולם הוורוד שלך והעיקר תפלוט שטויות.
 

SicTransit

Active member
באמת תודה על המידע

מי היה יכול לדעת את כל זה בלי שתאירי את עיניו? אה, אולי כל מי שהוא מעבר לגיל 10.
 

mykal

New member
המשפט הראשון שלך

מוטעה. בכל מחלקה יש עו"ס, לפעמים אחת על 2 מחלקות.
הרבה דברים אני לא יודעת, אבל את זה אני יודעת בודאות.
מקרוב מאוד. וגם שזה בדיוק תפקידם.
לגבי הסיבות שאת מונה--זה ענינים משפחתיים/פסיכולוגיים ועוד,
זו לא הסיבה שבגללה מבוגרים שוהים בבתי חולים.
אגב, הרופאים ממש רוצים להפטר מהם--כי הם תופסים מיטה.
שלדעתם אמורה להנתן לצעירים יותר.
מה שעכשיו נאמר בהקשר הקורונה---
יצטרכו לתעדף מכונות הנשמהלפי סיכוי וגיל.
 
למעלה