כמו שגידי הסביר, כן -
פרה כמו כל היונקים לא מייצרת חלב ללא הריון הנקה.

תרנגולות מטילות בלי קשר להפריה, זה נכון, אבל כמו שגידי כתב, אלו תרנגולות שעוותו גנטית כדי להטיל הרבה יותר ביצים ממה שהגוף שלהן צריך להתמודד איתו. בתעשייה זה כל כך אינטנסיבי ומוקצן שבתוך שנתיים התרנגולות כבר גמורות, חולות או מתות. הרבה מהן סובלות מיציאה של צינור הביב (הצינור דרכו הן עושות צרכים ומטילות ביצים) שמלווה בכאבי תופת ומובילה למוות בלתי נמנע, עקב ההטלה המרובה.
אז נכון שביצים מתרנגולות חצר שמקבלות תנאי מחיה טובים עולות לתרנגולת מחיר פחות גבוה, אבל המחקרים בנושא כן מדברים על סטרס שנגרם לתרנגולת כשלוקחים לה את הביצים, ו/או על הטלה מוגברת כתוצאה מזה שלוקחים אותן. בתכלס? מכל מי שיצא לי לדבר איתו שמגדל תרנגולות - זה ממש משתנה בין תרנגולת לתרנגולת וכנראה תלוי בכל מני גורמים נוספים. אני מסכימה שמבין כל המוצרים והאופציות השונות, זו העדיפה מביניהן, ואולי היחידה שיכולה להתקבל על הדעת מבחינתי כ"הומנית".

אני חושבת שעיקר ההבדל בינינו נעוץ בעובדה שאתה מסתכל על בעלי חיים אינטיליגנטיים, חברותיים, רגישים ומרגישים, ולא רואה הבדל בינם לבין עץ תפוחים. להשקפתי, אף יצור לא קיים כדי לשרת אותי או לספק לי משהו, ואם אני יכולה להתקיים בלי לפגוע בו, אני אעדיף לעשות את זה. אני כן רואה הבדל עצום בין עץ לחיה, ואני גם מבינה הרבה יותר לעומק את המחיר שהחיות משלמות בשביל החלב, הבשר והביצים שאנשים צורכים.

לשאלה שלך על מגדלי פרות ועיזים ש"אוהבים" את החיות שלהם - לצערי אין דבר כזה. גם במשקי ה"בוטיק" שמתפארים בתנאים הטובים לחיות, לא מספרים לך שבעצם את הזכרים מוכרים לשחיטה כי אין בהם צורך, את הנקבות שמתייבשות (מפסיקות לייצר חלב/להתעבר) גם שוחטים, ובחלק מהמשקים האלה גם מפרידים את התינוקות מהאמהות כדי שלא ינקו את החלב שהם רוצים למכור.
אני לא יודעת איך לתאר את המצב הזה, אבל אהבה היא לא המושג הראשון שעולה לי בראש...