שאלה על חלב

kita1000

New member
הבעיה העיקרית שלי עם תרנגולןת החופש

היא שעל כל נקבה נולד זכר שסופו במגרסה

ladybug6

New member
ביצי חופש בתעשיה זה משהו אחר לגמרי

ואכן התרנגולות מגיעות מאותן מדגרות שגורסות את הזכרים, קוטמות את המקור לנקבות (!), אין באמת פיקוח על תנאי הרווחה של התרנגולות, וגם שם בגיל שנתיים הן מחושמלות למוות ונזרקות לפח כשתפוקת הביצים יורדת.
ה"חופש" שעליו דיברנו פה הוא תרנגולות חצר שמגדלים באופן פרטי. וגם אז אני מסויגת ולא שלמה בתחושות שלי בנושא כי זה מאוד תלוי-סיטואציה.

יוספה 51

New member
בן של ידידים שלנו עבד במשק עיזים, שכחתי את השם.

אורגני, מאד 'הומאני' יחסית. לא מפרידים את הגדיים מהעיזים לפני שהגדי בן חודש וחצי (וזה נדיר ). הוא סיפר שלא יכל לישון בלילה כששמע את הצעקות של הגדיים ושל העיזים ... היום הוא טבעוני. מצד שני, אני בגישתי גם לא מרגישה שהיה מפריע לי לאכול ביצה של תרנגולת אם הייתי משוכנעת שאין לה בעיה עם זה.

taltala013

New member
לגבי ביצים ומוצרי חלב בכלל

כולם מאוד מתייחסים לסיבלם של החיות ובצדק כי אין מי שיגן עליהם. אבל כאן עומדת שאלה הרבה יותר עקרונית האם האדם מסוגל לעכל מזונות אלו? אנו יודעים היום שיש יותר ויותר מקרים של רגישות ללוקטוז. לגבי בשר ומוצריו הם שוכנים במערכת העיכול 36 שעות עד שהם מתפנים מהגוף. שאלתם מה זה עושה לגוף.

אתדי

New member
זה נתון לויכוח

אני אישית יכולה לספור על יד אחת את הפעמים שאכלתי בשר חלב וביצים ב 3 שנים האחרונות אבל אני לא בטוחה שזה באמת אמור להיות ככה

taltala013

New member
יש ספר מצוין שכתב רופא

אמריקאי בשם עזבו את העטינים שלי. ההסבר שם פשוט מעולה.

יוספה 51

New member
א. כמובן שלא הומאני, אבל ב. יחסית למשקים שבהם מפרידים

את הגדי או העגל ממש עם ההמלטה, אז כאן לפחות יש ביחד מסוים.

אתדי

New member
אני שותפה מלאה להבנה שהעיקר זה למנוע סבל

חוץ מזה אין לי שום אידיאולוגיה של משהו אחר
אי אפשר ל"הבין" את הרע במיעוטו (לפחות חודש וחצי) מובן לי שגם את חושבת ככה
אישית אני מרגישה קושי אמיתי לאכול בשר חלב או ביצים מהסוללות, כאילו יש לי דחייה והגעלות בגלל הסבל שהם עוברים יותר מאשר האמונה שאני אישית חסכתי קורבן נוסף, עובדה שהכמויות המטורפות שיש בבתי מלון או בצבא אני מרגישה שאני ועוד מליון כמוני לא יחפו או בכלל יורגש זה שאני או את הפסקנו לקנות בשר בסופר.
האמת? אני חושבת שאם כל אחד היה אוכל בשר לצורך הענין לפי הצורך שלו באמת, 90% מבעלי החיים לא היו נשחטים ולא היו זהומים של כדור הארץ מתנאי הגידול שלהם והיה כמות של בעלי חיים בכמות הנכונה, כאילו טבעונים משלמים מחיר על הנהנתנים בשביל ליצור איזון גלובלי אבל אין מספיק טבעונים והאיזון מופר לרעת כל יושבי הכדור הזה

יוספה 51

New member
גם אני לא מרגישה שממש הצלחתי לחסוך קורבנות

אבל המחשבה שאני משתפת פעולה עם ההתעללות מאד קשה. לכן הרבה יותר פשוט לי להמנע.

למעלה