שאלה על מבנה תלוש שכר

מצב
הנושא נעול.

pinkys brain1

New member
שאלה על מבנה תלוש שכר

שאלה על מבנה תלוש שכר
שלום לכולם.
עברתי על תלושי השכר אל מול ה-106 ומול דוח ההפקדות של פנסיה, גמל והשתלמות ויש משהו שאני לא מאוד מבין בחישובים של הסעיפים:
"תשלומים לקופ"ג לקצבה כ"עמית שכיר", "הפרשות מעביד לקצבה" ו"הפרשות מעביד לתגמולים"

בתלוש השכר מופיעים הסעיפים הבאים:
תחת "נתונים גולמיים" יש (גם, לא תמיד): "השתתפות בקופ"ג לקצבה", "השתתפות בקופת גמל במ" (לא בטוח מזה ה"במ" הזה), "השתתפות בקרן השתלמות", השתתפות בקרן פנסיה"

תחת "ניכויים שוטפים" יש: "ניכוי לקרן פנסיה", "ניכוי לקרן השתלמות", "קופת גמל במעמד שכיר", "ביטוח חיים", ובחודש אחד בלבד יש "ניכוי לקופ"ג לקצבה מענק התמדה".

השאלות שלי:
א. תחת איזה סעיף ב-106 אמורים להיכנס ההפקדות של "קרן השתלמות" של המועסק?

ב. אם אני מבין נכון, חלוקת הסעיפים ב-106 היא כזאת:
* ניכויים לקופ"ג + ניכוי פנסיה + ניכוי לקופת גמל נכנסים תחת "תשלומים לקופ"ג לקצבה כ"עמית שכיר"
*
ביטוח חיים נכנס תחת "ביטוח חיים
==> מה נכנס תחת "הפרשות מעביד לקצבה"? כי עשיתי טבלה שמכילה ערכי הפרשות לפי נושאים ושום חיבור שם לא נתן לי את הסכום שכתוב ב-106, אז או שלא סכמתי את הנתונים הנכונים או שאפשהוא בין המשכורת לבין ההפרשה בפועל יש איזשהוא פער...

תודה!

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
טופס 106

שאלה על מבנה תלוש שכר
שלום לכולם.
עברתי על תלושי השכר אל מול ה-106 ומול דוח ההפקדות של פנסיה, גמל והשתלמות ויש משהו שאני לא מאוד מבין בחישובים של הסעיפים:
"תשלומים לקופ"ג לקצבה כ"עמית שכיר", "הפרשות מעביד לקצבה" ו"הפרשות מעביד לתגמולים"

בתלוש השכר מופיעים הסעיפים הבאים:
תחת "נתונים גולמיים" יש (גם, לא תמיד): "השתתפות בקופ"ג לקצבה", "השתתפות בקופת גמל במ" (לא בטוח מזה ה"במ" הזה), "השתתפות בקרן השתלמות", השתתפות בקרן פנסיה"

תחת "ניכויים שוטפים" יש: "ניכוי לקרן פנסיה", "ניכוי לקרן השתלמות", "קופת גמל במעמד שכיר", "ביטוח חיים", ובחודש אחד בלבד יש "ניכוי לקופ"ג לקצבה מענק התמדה".

השאלות שלי:
א. תחת איזה סעיף ב-106 אמורים להיכנס ההפקדות של "קרן השתלמות" של המועסק?

ב. אם אני מבין נכון, חלוקת הסעיפים ב-106 היא כזאת:
* ניכויים לקופ"ג + ניכוי פנסיה + ניכוי לקופת גמל נכנסים תחת "תשלומים לקופ"ג לקצבה כ"עמית שכיר"
*
ביטוח חיים נכנס תחת "ביטוח חיים
==> מה נכנס תחת "הפרשות מעביד לקצבה"? כי עשיתי טבלה שמכילה ערכי הפרשות לפי נושאים ושום חיבור שם לא נתן לי את הסכום שכתוב ב-106, אז או שלא סכמתי את הנתונים הנכונים או שאפשהוא בין המשכורת לבין ההפרשה בפועל יש איזשהוא פער...

תודה!
טופס 106
1. מבנה טופס 106 וחלוקתו הינם עניין חשבונאי, השייך לתחום חשבות השכר.
אנא הפנה שאלתך בפורום הרלוונטי.
2. כמו כן, מדברייך משתמע כי קיים במקום הסכם קיבוצי המעניק הטבות-יתר (ובהן, למשל, "מענק התמדה"). בנסיבות אלו מומלץ לבדוק את מסמכייך בשים לב להסכם הקיבוצי החל באירגון ולזכויות הספציפיות שהוא מקנה (כולל לעניין הגדרת "במ"), בין היתר באמצעות פניה לייעוץ פרטני מוועד העובדים.

pinkys brain1

New member
הבנתי, תודה רבה

טופס 106
1. מבנה טופס 106 וחלוקתו הינם עניין חשבונאי, השייך לתחום חשבות השכר.
אנא הפנה שאלתך בפורום הרלוונטי.
2. כמו כן, מדברייך משתמע כי קיים במקום הסכם קיבוצי המעניק הטבות-יתר (ובהן, למשל, "מענק התמדה"). בנסיבות אלו מומלץ לבדוק את מסמכייך בשים לב להסכם הקיבוצי החל באירגון ולזכויות הספציפיות שהוא מקנה (כולל לעניין הגדרת "במ"), בין היתר באמצעות פניה לייעוץ פרטני מוועד העובדים.
הבנתי, תודה רבה
שאלה קטנה נוספת - האם מעסיק מחויב תמיד להעביר טופס 161 לעובד שסיים את עבודתו, גם אם מדובר בעבודה חד פעמית (הייתה עבודת סטודנט על בסיס שעתי לתקופה של בערך שבוע-שבוע וחצי)?

k-don

Well-known member
כל שכיר צריך למלא טופס 101 בתחילת העבודה ולקבל טופס 106

הבנתי, תודה רבה
שאלה קטנה נוספת - האם מעסיק מחויב תמיד להעביר טופס 161 לעובד שסיים את עבודתו, גם אם מדובר בעבודה חד פעמית (הייתה עבודת סטודנט על בסיס שעתי לתקופה של בערך שבוע-שבוע וחצי)?
בתחילת השנה שלאחר מכן (שמסכם את השנה הזו)

pinkys brain1

New member
תודה על התשובה, אבל השאלה הייתה בנוגע לטופס 161

בתחילת השנה שלאחר מכן (שמסכם את השנה הזו)
ולא 106

&nbsp
אעתיק אותה לכאן שוב לצורכי נוחות:
"שאלה קטנה נוספת - האם מעסיק מחויב תמיד להעביר טופס 161 לעובד שסיים את עבודתו, גם אם מדובר בעבודה חד פעמית (הייתה עבודת סטודנט על בסיס שעתי לתקופה של בערך שבוע-שבוע וחצי)?"

k-don

Well-known member
חלה חובה על המעסיק למסור לעובד טופס 161

ולא 106

&nbsp
אעתיק אותה לכאן שוב לצורכי נוחות:
"שאלה קטנה נוספת - האם מעסיק מחויב תמיד להעביר טופס 161 לעובד שסיים את עבודתו, גם אם מדובר בעבודה חד פעמית (הייתה עבודת סטודנט על בסיס שעתי לתקופה של בערך שבוע-שבוע וחצי)?"
(הודעת מעביד על פרישה מעבודה של עובד)
https://www.prisha.co.il/section/טופס-161---כל-המידע/

pinkys brain1

New member
בקיצור יש סיכוי שמישהו בעבודה הקודמת שלי קצת מערבב אותי....

(הודעת מעביד על פרישה מעבודה של עובד)
https://www.prisha.co.il/section/טופס-161---כל-המידע/
תודה, אבדוק את הנושא
&nbsp
אגב, שאלה קטנה שלא כ"כ קשורה לפורום הזה, אבל בגלל שאני רואה שאתה (k don) ממש רב תחומי אז אנצל את השרשור שכבר פתחתי בכל מקרה
&nbsp
בקשות להחזר מס - האם הבקשות חייבות להיות כרונולוגיות, או שאני יכול להגיש עבור שנה X ומתישהו אם יצא לי אז למלא גם על שנה, נניח, X-1? (יותר ספציפי - האם אני יכול להגיש כרגע על 2018, ואולי בעתיד על 2017, או שברגע שאני מגיש על 2018 אז כל שאר ההגשות העתידיות שלי חייבות להיות על שנים 2019 ואילך)?

GoldenEyes

Well-known member
בקשות להחזר מס

תודה, אבדוק את הנושא
&nbsp
אגב, שאלה קטנה שלא כ"כ קשורה לפורום הזה, אבל בגלל שאני רואה שאתה (k don) ממש רב תחומי אז אנצל את השרשור שכבר פתחתי בכל מקרה
&nbsp
בקשות להחזר מס - האם הבקשות חייבות להיות כרונולוגיות, או שאני יכול להגיש עבור שנה X ומתישהו אם יצא לי אז למלא גם על שנה, נניח, X-1? (יותר ספציפי - האם אני יכול להגיש כרגע על 2018, ואולי בעתיד על 2017, או שברגע שאני מגיש על 2018 אז כל שאר ההגשות העתידיות שלי חייבות להיות על שנים 2019 ואילך)?
בקשות להחזר מס
זה לא משנה סדר ההגשה , ורשות המיסים אינה מונעת הגשת בקשות להחזרי מס עבור שנים קודמות, רק יש לשים לב שלא יעברו 7 שנים של אותה שנת מס.

pinkys brain1

New member
תודה רבה לכולם על העזרה והתשובות

בקשות להחזר מס
זה לא משנה סדר ההגשה , ורשות המיסים אינה מונעת הגשת בקשות להחזרי מס עבור שנים קודמות, רק יש לשים לב שלא יעברו 7 שנים של אותה שנת מס.
תודה רבה לכולם על העזרה והתשובות

k-don

Well-known member
אם יש תיק ניירות ערך שהבסדת בו בשנה מסוימת, אתה יכול לבקש

תודה, אבדוק את הנושא
&nbsp
&nbsp
אם יש תיק ניירות ערך שהבסדת בו בשנה מסוימת, אתה יכול לבקש
עליו קיזוז הפסדים מהרווחים שבשנה לאחר מכן.
במקרה כזה חשוב לצרף את הטופס הרלוונטי של שנה X לדוח השנתי של X+1.

מצב
הנושא נעול.
למעלה