מחירי גישור ומורכבות גישור
לשאלות הנוספות..
1. אכן מחירים של אלף ש"ח + מע"מ או למעלה מכך לשעת גישור זהו רף המחירים הגבוה בשוק, אין קשר הכרחי בין העובדה שזהו הרף העליון של המחירים לאיכות המגשר דווקא. מרבית המגשרים כולל הטובים שבהם גובים מחיר נמוך מכך.
2. לשאלה על מחירי גישור גירושין מול מחירי החלופה המשפטית של לקחת שני עורכי דין ולנהל תיק גירושין בבתי משפט - אתם מוזמנים לקרוא תשובה מפורטת עם פירוט עלויות השוואתי במאמר מפורט שכתבתי "כמה עולה להתגרש". גישור תמיד יהיה זול יותר, משמעותית.
3. כשכתבתי שמשך הגישור תלוי בין השאר במורכבות המקרה, כוונתי שמנקודת מבט אובייקטיבית יש מקרים מורכבים לגישור ויש מקרים קלים יותר לגישור.
לדוגמה, אם אחד מהצדדים עצמאי ובעלים של חברה או חברות פעילות, שותפויות, עסקים מיזוגים חברות בנות וכו - ובהנחה שאלו עסקים שנולדו בתקופת הנישואין - דינם להתחלק בין הצדדים, וזאת בשעה שבמרבית המקרים הצדדים לא מעוניינים לחלק עסק או עסקים לשניים. יש נתיבים לפתרון אבל זה לדוגמה מקרה ברמת מורכבות הרבה יותר גבוהה מטיפול בשני שכירים.
דוגמה נוספת יכולה להיות משמורת אם, גבר המשתכר 5000 ש"ח לחודש, וארבעה ילדים קטנים. הגבר תחת ההגדרות הללו פשוט לא יעמוד בתשלומי המזונות, אובייקטיבית לגמרי זו סיטואציה בעייתית לפתרון מן ההיבט הכלכלי, שוב גם פה יש פתרונות אבל הצדדים צריכים לעבור תהליך עם עצמם כדי לקבל החלטות ולהסכים להן.
יש דוגמאות רבות נוספות למורכבות.. ועדיין חשוב אולי לומר ש
מרבית המקרים אינם מורכבים
4. לשאלת הזמן, אני בדרך כלל ממליץ לצדדים על מתכונת של פגישה (בדרך כלל בת כשעתיים) אחת לשבוע, אפשר לרווח או לרכז פגישות אחרת לפי רצון הצדדים, פגישה לשבוע נותנת לצדדים מרווחי זמן למחשבה והחלטה (לא על כל שאלה מקבלים החלטה במקום, לעיתים יש צורך בזמן למחשבה או התייעצות וזה בסדר), וכן בחלק מהפגישות אני מבקש מהצדדים לעשות עבודת הכנה ולהביא עמם נתונים, מה שגם צורך זמן התכוננות.
שורה תחתונה - אם תתרגמו את מה שכתבתי קודם אודות מספר פגישות ממוצע - זה אומר בממוצע 5 - 10 שבועות להסכם גירושין.