שאלה על מיצי ירקות

hadar 25

New member
שאלה על מיצי ירקות

במסגרת ה"אני הולכת להיות בריאה יותר", אחרי שנים של אקדמיה שגרמה (היא-לא אני!
), לי להזנחה טוטאלית, עייפות ורפיסה כללית, החלטתי לחזור לעצמי. כחלק מאותה החלטה, קראתי קצת פה ושם, והתאהבתי ברעיון של שתיית מיצי ירקות. עכשיו.... יש לי בלנדר חמוד וקטן. מה שאומר שמיצי גזר זה לא... אבל פטרוזליה, סלרי, אוכמניות וכאלה זה סבבה. מישהו יכול לתת לי מתכונים שהוא מכיר לדבריםכאלה? באינטרנט הכל די כולל גזר... וחוץ מזה, זה אולי קצת בלונדיני מצידי אבל...איך בעצם עושים? חותכים ירקות ושמים מים? מישהו פעם עשה ויכול לתת לי תדרוך קצרצר? תודה רבה!!!
 
היי הדר , בדיוק לפני שבוע התמכרתי לנושא

קנינו מסחטה חדשה וזה פשוט תענוג! מיצים מ: בננה, תפוח, אגס, תמר - פיצוץ.... סלרי, גזר, סלק - לא היה ככ טעים אבל בהחלט ניתן לשתיה בכיף- אומרים שמנקה את הגוף יופי. היום שתיתי קישואים, סלרי (שלם!) - והיה בסדר גמור אם כי נראה לי קצת הגזמתי עם כמות הסלרי (מה שעשיתי זה פשוט חתכתי רק את הגבעולים לחתיכות של 20 סמ.. את העלים לא הכנסתי למכונה (זו מכונה רק לפירות וירקות קשים לא לסחוט עלים) יש המון!! מידע באינטרנט פשוט להקליד בגוגל מיצים טבעיים או מיצ/ים ירקות או מיצ/ים פירות תהני
 

hadar 25

New member
תודה..ותגידי את מוסיפה מים?

או רק קוצצת את הירקות ושמה בבלנדר?
 

oyael

New member
בבלנדר זה רסק\שייק

בשביל מיץ בלי הסיבים צריך מסחטת מיצים. לא מבינה בזה אבל אני מניחה שהתפקיד שלהם שונה - מיץ פחות מעמיס על העיכול ורסק פשוט עוזר לצרוך עלים בכמות גדולה (רצוי עם קצת פרי לטעם) ולעזור לספיגת חומרים מהם.
 
בבלנדר זה פירות במסחטה זה ירקות

פירות אני עושה בבלנדר אבל ירקות במסחטה כי אחרת לא יצא לך מיץ אלא חתיכות גסות כמו ממרח ... וכן.. אני מוסיפה מים לבלנדר עם הפירות וגם קרח וזה יוצא מעולה. לירקות (מסחטה) אני לא מוסיפה מים.
 
במסחטת מיצים קשים אפשר לעשות פירות וירקות

חבל לדלל במים,אבל אפשרי למי שרוצה. אני מכין מיץ מנגו. מיץ תות בננה. איזה טעם גן עדן לעומת הפסולת שמוכרים כ"משקאות" קלים כמו פריגת ודומיו. מי שמשתמש במסחטת מיץ להדרים אז יש במסחטה מקצועית כמו בריוויל שני מסננות,האחת גסה והשנייה יותר עדינה ללא סיבי הפרי לעיכול קל יותר ולמי שצריך ריפוי. של בריוויל היא היחידה שגם סוחטת רימונים,למי שאוהב מיץ רימונים טבעי וטרי.
 
אכן טעם גן עדן.

האמת, אני קצת חוששת כי לי מושג מה בריא ומה לא. יש את כל העניין של צירופים שונים. האם ידוע לך מה רצוי לערבב ומה אם בכלל יש שלא רצוי לערבב
 
צירופי מזון זו גישה הגיונית מאוד

לגבי פירות,לא לצרוך מתוק וחמוץ יחדיו,האחד חומצי מעט והשני בסיסי יותר. יש שייקים ירוקים יש "חריפים" יותר ויש מתוקים יותר. בספר ירוק לחיים של ויקטוריה בוטנקו(שגרירת המזון החיה הצמחי בארהב,שהיו לה ולמשפחתה בעיות בריאות שהרפואה ההמערבית הגרועה לא ידעה לטפל,אך וכאשר עברה לתזונה צמחית טריה וטבעית ואורגנית,כל בעיותי הבריאות שלה ןמשפחתה עברו כדרך "נס"), יש שם מתכוני שייק ירוק המעולים לבריאות ונותנים שפע של בריאות. התזונה הצמחית נטו היא גם כדרך ריפוי של הגוף וגם כדרך הזנתו,רק הגוף הוא היחידי שמרפא את עצמו ובתנאי שניתן לו את התנאים הנכונים לכך.
 
שייק מול מיץ

שלום הדר (יש לי חיבה גדולה לשם
) יש הבדל בין לעשות שייק, שזה אומר לטחון את כל הפרי או הירק ואותו עושים בבלנדר, לבין לעשות מיץ שזה למעשה מיצוי של של המוצר ללא קליפה סיבים ושאר דברים. לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו. אני ממליצה על שתית שייק על בסיס יומיומי במיוחד אם מגוון הירקות והפירות לא רב. את יכולה לעשות לך שייק ירוק :קישוא\מלפפון (אם את מאלה שחם להם) יחד עם מלון פטרוזליה\בזיליקום\רוקט ותפוח את יכולה להוסיף למלון ובננה גם חתיכת סלק קטנה. בקיצור הכל פתוח .. הכל תלוי במה שרוצים להשיג בסופו של דבר לי יש את הספר: "רק בריאות מיצים" של מייקל ואן סטטרטן, הוא טוב למתחילים
למתקדמים יש ספרים אחרים כמו ירוק לחיים ועוד... שירי
 

hadar 25

New member
תודה לכולם ותהיה לגבי ערבוב ירקות עם פירות..?

האם כדאי מבחינה בריאותית? אני יודעת שצריך לעשות הפסקה בין אכילת פירות לשאר הדברים של מינימום חצי שעה כי לפירות יש נטייה להתסיס ביחד עם גורמים נוספים והאפקטיביות שלהם יורדת. אין זה כך גם בשילוב עם פירות? שירי, המלצת לי על מתכונים שונים המערבים את שניהם...מה את אומרת?
 

oyael

New member
עלים ופירות זה בסדר

כי עלים זו קבוצת מזון נפרדת מירקות "רגילים" וכנראה שהם מתעכלים טוב עם פירות...(בספר של ויקטוריה בוטנקו היא גם מדברת על השימפנזים בטבע שאוכלים אותם ביחד) לגבי השאר לא יודעת..
 

lisa s

New member
../images/Emo203.gif../images/Emo115.gifירוק לחיים../images/Emo115.gif../images/Emo203.gif

הספר של ויקטוריה בוטנקו, יש בו המלצות לשילובים. הזמנתי אותו דרך האינטרנט והוא בדיוק הגיע אלי היום. קראתי כבר 60 עמודים והוא לא מרגיש לי כמו ספר למתקדמים, הוא כתוב בשפה מאוד פשוטה וקולחת, וההסברים מתאימים לכל אחד. מעבר לכך הוא מאוד מעניין ומשכנע. לגבי השייקים עצמם- עוד לא ניסיתי (המתכונים מופיעים ממש בסוף הספר ואני לא מאלה שמדלגים כדי לקרוא את הסוף), אבל בהחלט מתכוונת להתחיל בקרוב... מהפרקים הראשונים שקראתי הבנתי שירקות עליים, כלומר עלים כגון: מנגולד, כרוב, קייל (נדיר בארץ), תרד וכד' משתלבים טוב עם בננות ופירות נוספים. היא ממליצה לכל אחד לגוון בסוגי העלים ובסוגי הפירות וגם לנסות לחוש בעצמו מה מתאים לו ומה מכביד עליו, לבצע מעין מחקר עצמאי בתהליך הזה.
 
הפרי נועד במקרה הזה

לעזור לשתיית המיץ. היחס הוא הרבה ירקות מול פרי אחד. בכל מיקרה, השאלה שלך רלוונטית מאוד, אבל התשובה כמו תמיד, תלוי למי.. לאנשים צעירים שאין בעיות שונות (או מחלות של ממש) במערכת העיכול אז זה מתקבל. בעיקרון האסכולה שדוגלת בכך, עושה זאת מתוך התחשבות במערכת העיכול- כדי שלא יווצר עומס ותהליך העיכול יפגם. מנגד, לאכילת פירות וירקות ביחד, נגיד כשייק, יכולה להיות סינרגיה בין כל החומרים (ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ועוד..) הסיבים הרבים יאטו את ההתרוקנות ולפיכך נקבל ספיגה מקסימלית של כל החומרים הטובים והמועילים. ככלל אצבע, כן הייתי מרחיקה פרי מארוחה דשנה, אפשר לאכול פרי עם כמה אגוזים\זרעים\גרעינים. וככל אצבע נוסף, לחפש את דרך האמצע, ולהתאים את התפריט (או המיץ) לאינידיבידואליות שלך, טעמך האישי,אורח חייך, הרגליך וכו'..
 

hadar 25

New member
חברים תודה רבה

הוצאתי את הבלנדר הענק מבית אימי ואני מתנסה בשתיית שייקים.מחר אקנה את הספר שהמלצתם לי עליו...קראתי ביקורות טובות רבות...רוב תודות!!
 
יש ספרים רבים בנל שמומלצים,את חלקם קניתי כבר

אני מחכה עכשיו לספר החדש של ויקטוריה בוטנקו:מזון צמחי חי כל הכבוד לויקטוריה באיזה מהירות היא נהייתה צמחונית נטו וכבר נהייתה שגרירת המזון הצמחי החי ואף מומחית בתחום. הנה ספרים בנל: דר מיץ-בריאותך בכוס מיץ ירוק לחיים http://www.focus.co.il/Product.asp?Pid=239-538&Cat2Cat1ID=27&Cat2ID=0 ספר מעולה-להוציא את המיץ http://www.focus.co.il/product.asp?Pid=239-489&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=0 כמובן גם מה ששירי המליצה.
 

hadar 25

New member
הי, שאלה נוספת לגבי "ירוק לחיים"

בימים אלו אני אמורה לקבל את הספר וכולי שקיקה וסקרנות
כבר שבוע שאני צורכת עלים בכמות מסחרית דרך מסחטת פירות/ירקות קשים.אני זורקת לשם בערך כל מה שיש שהוא ירוק+איזה פרי בשביל לעדן את הטעם ( עדיין ללא הצלחה,אבל אני מניחה שבספר יהיו מתכונים טעימים יותר). קראתי קצת תקציר על הספר, ופתאום-אם אני לא טועה, זיהיתי שהיא משתמשת בבלנדר ובעצם עושה שייק ולא מיץ. שירי,כתבת שיש יתרונות וחסרונות לכל אחד מהאופציות, אבל האם ספציפית בשביל עסק הירוקים למינהם יש איזו עדיפות? תודה רבה!
 

oyael

New member
אגב שייקים וניקוי הגוף - שאלה

שמתי לב שלפעמים כשאני שותה שייק ירוק (טחון די גס, בלנדר פשוט) אני מרגישה משהו כמו כבדות בראש \ קדם סחרחורת אבל לא בדיוק. האם זה יכול לקרות בגלל אפקט הניקוי של העלים? מה ההסבר לכך? (נתקלתי בהשערה הזו בהקשר של משהו אחר עם סגולות ניקוי) או אולי זה סתם בגלל שזה מזון חדש שהגוף לא רגיל אליו? תודה
 
למעלה