שאלה על מקל ועל ז´רז´ור

akajo

New member
שאלה על מקל ועל ז´רז´ור

שלום לכולם, ראשית, תודה על החומר המעניין מאד! מקווה שבעתיד אוכל לתרום גם.. שנית, אני רוצה לקנות מקל זריקה חדש, carbon, שיוכל לשמש גם ל surf casting וגם לז´רזור. ראיתי מקל Mitchell teleRip 4.2, קל מאד וכנראה מצויין - כ - 600 ש"ח בספורט מיכלין. יש גם מקלות אותו אורך של Dolphin, כחצי מחיר, סיני או קוראני, יותר כבדים (ה Mitchell שוקל 500 גרם). אשמח מאד לקבל המלצות על המקלות האלה, או אם יש אחרים לקנות בארץ באותה קטגוריה (Daiwa, Shimano ?), מה ההמלצה ואיפה יש. שלישית, עוד שאלה קטנה ... האם כדאי לנסות לז´רז´ר תמיד מהחוף גם עם דג דמי וגם עם דלתא עם מצוף, או שיש מסקנה ברורה ? שוב תודה וכל הכבוד akajo

אוריא

New member
מקלות וטיפ לכולם.

באופן כללי המקלות שהזכרת מתאימים יותר ל surf casting ולא לז´רז´ור. מקל באורך 4.2 יתאים להטלה למרחק ולא לעמוד כמה שעות ולז´רז´ר גם אם הוא שוקל 500 גרם. אם אתה מחפש מקל לז´רז´ור אני הייתי הולך על מקל 2 חלקים חלול באורך של 3 מטרים (והנה רון הולך לרדת עלי). מכיוון שאתה מהצפון אני לא אוכל להמליץ לך על איפה לקנות. עוד טיפ קטן. סוף השנה עכשיו. מסבב חנויות שעשיתי בזמן האחרון, כולם אמרו שיש מכולה שלמה של ציוד שמחכה בנמל. הסיבה היחידה שהם לא מכניסים את הסחורה היא, שהם לא רוצים שזה יהיה מלאה לשנת המס הנוכחית. המסקנות מהמידע הזה הם 2. 1. ציוד חדש בדרך לכאן. זה אומר גם דגמים חדשים. 2. המלאי הנוכחי הוא מלאי של שנה שעברה כלומר אם הוא מענין אותך (ואין סיבה שלא) זה הזמן ללחוץ את המחירים למטה. מקווה שעזרתי מעט.

מקל לזרזור

500 ג"ר +רולר+מצופית וזרזרה או בלי מצופית נותן משקל כבד יותר ומונע נוחות לאורך זמן של זרזור. נסה לאתר לך מקל לזרזור נוח 2 חלקים חלול וקל כדברי אורי. גש לאוסמה בנמל עכו(מסור לו ד"ש מעזרא ודודי)ומצא לך ציוד נחמד טוב למתחיל. אם לא שם אז מיכלין,תלוי בגמישות שלך להגיע לחנויות. בכל מקרה יש רשימת חנויות באתר,בדוק והשווה. ואכן עכשיו סוף שנה שזה יתרון וחסרון. יתרון למזדרז שיודע ללחוץ בנוגע למחיר,והרי כל בעל עסק מעוניין עד לספירות המלאי לרדת ברמת המלאי שלו. חסרון,כי לא הכל קיים בשוק. מתקופת החגים כבר לא נכנס ציוד חדש לשוק לכן המלאי מדלדל. בכל דווח מה עשיתה ותהנה.

helpmeplz

New member
רון המליץ לי לפני כמה ימים על..

חכה טלסקופית 3 מטר חלולה (לא זוכר את החברה והדגם, רון יגיד לכם..) רולר תשאלו אותו.. אגב, בקשר לדיג ברולר, איזה עובי חוט צריך? וכמה חוט הרולר צריך להחזיק?

rondadon

New member
למה לרדת???

מקל 3 מטר 2 חלקים חלול יהיה טוב לז´רז´רה אבל אל תצפה לזריקות רחוקות משום שמקלות אילו לא גמישים (אלא אם אתה קונה אחד ממש טוב...) בקשר למקל - מקל טלסקופי של באנאקס, מיצל או דייוה של עד 3 מטר אמור לעשות את העבודה. רולרים - באנאקס, מיצל ואקומה. חוט - 0.30-0.40 חזק (ולא אחד של 10 שקל....) לפחות 150 מטר על הרולר. וזהו....

אוריא

New member
עוד מיתוס שצריך לשבור?

מאיפה הבאת שמקל 2 חלול לא גמיש? איך אתה יודע שהזריקות לא יהיו למרחק? המקלות האלה יותר גמישים ממקלות טלסקופיים ובנויים יותר טוב מבחינת טבעות בגלל שכאן אין את מגבלה של החוליות. במקום שצריך טבעת שם יהיה טבעת. בגלל הגמישות והמבנה האחיד של החכות האלה ההטלה איתם ממש פשוט נוחה וקלה וכן גם למרחק. הם מיועדות להטלה דווקא של משקלים קלים ולא של משקולות 100גרם. בקיצור לא נשמש בהם לתחרות הטלה למרחק, אבל בשביל להטיל ז´וז´רה זה מעולה. על יתרונות האחרים נדבר בפעם אחרת.

rondadon

New member
כמעט צודק....

אמת אורי...המקלות היפיפים שרואים בESPN מיועדים לזה....אבל אני מוכן להתערב שיהיה קשה מאד למצוא כאלו בארץ... בארץ אתה תמצא מקלות 2 חלקים עבים יחסית לרוב עשויים מגרפיט שזה חומר כבד ולכן אינם גמישים ונוחים כל כך. אם תמצא מקל 2 חלקים קל וגמיש...אני די בטוח שזה יעלה יקר..............................יקר מאד...........

daviel

New member
רון...

אני מצטט אותך: "לרוב עשויים מגרפיט שזה חומר כבד ולכן אינם גמישים ונוחים כל כך". אני מצטער רון, אבל הפעם אתה טועה, או שסתם התבלבלת. גרפיט הוא חומר הכי קל, גמיש ו(זה לא פחות חשוב)רגיש. ובשביל למנוע בילבול בעתיד, GRAPHITE=CARBON, ואיפה שכתוב GRAPHITE COMPOSITE זה לא זה, וזה באמת כבד. P.S. נכון, כמעת ואין מקלות טובים בארץ(והם יקרים פחד)... אבל מי אמר שצריך לקנות אותם בארץ???

אוריא

New member
במו עיני ראיתי.

מקל גרפיט 2 חלקים חלול קנה מישהו מהפורום שלא רצה להזדהות בפחות מאתיים ש"ח אצל עזרא. אני אישית התאהבתי במקל ממבט ראשון אולי דווקא בגלל שהוא היה אנונימי. אבל זה רק אני.

daviel

New member
לצערי אני לא...

הייתי בחנות של עזרא, אבל שוחחתי איתו כמה פעמים בטלפון. והוא אמר לי אז, שיש לו מקלות גרפיט 2 חלקים, שלא כתוב על המקל כלום(לא שם חברה ולא TEST) אבל הוא אמר שהBLANK של המקל הוא של חברת PENN. אולי אתה מדבר על מקלות האלה...

paluta

New member
יש אחלה מקלות קרבון בשוק

אני ראיתי וגם החזקתי וגם התרשמתי ממקל 3 חלקים אורך 3.9 (יש גם 3.6 ) במחיר של 250 ש"ח בחיפה קל להפליא נוח לאחיזה לצערי אינני זוכר מה שם המותג לפני כשבועיים ראיתי אחד שמשתמש במקל זה בזרזור נגשתי ושאלתי אותו אם הוא מרוצה ותשובתו הייתה כן בהחלט מה גם שהייה ממש נחמד (שמו סמי) והוא נתן לי לנסות איתו - בהחלט נחמד ביותר

daviel

New member
אני מכיר...

את אברהם הרבה שנים, וקונה אצלו קבוע, אבל אנני בטוח שיש לו מקלות ברמה של חו´´ל ושיהיו לו מתישהו. ועם אתה מתכוון למקל של BROWNING שלושה חלקים, אז דעתי(אך ורק), המקל הזה לא ממש מתאים לז´רז´ור, הוא מתאים יותר ל SURF.

אני מעוניין לקנות בולונז 6 קרבון

אני מעוניין לקנות בולונז 6 מטר קל מקרבון התקציב שלי הוא עד 300 ש"ח. למי שיש המלצות על מכירים או על טיפים אגב אני מת"א ואין ברשותי רשיון (אני בן 14) ... רק חכה בלי רולר אני רוצה לקנות כי יש לי כבר רולר... תודה ...

eitan b y

New member
הגרפיט שלי

דווקא מאוד קל ונוח... יש לי שני מקלות של אבו גרסיה שקניתי בשבדיה במחיר ממש מצחיק [במבצע של החברה- רולר +מקל- כל סט 225 שקל...] החכות מאוד קלות ונוחות, מרגישים את המאבק בצורה טובה מאוד ובכלל, אני מאוד מרוצה מהם. דרך אגב,כשהייתי בשבדיה אז התרשמתי שרוב הדיגים דגים בז´ירז´ור עם רפלות ספינרים גומי ושאר פתיונות הדמה וכמעט ולא ראיתי חכות טלסקופיות- רק שתי חלקים [או חלק] או מקלות ל- fly .שמה אפשר לקנות רפלות וציוד דיג גם בסופרמרקט [אני לא מגזים...]. למרות זאת החכות האלה מתאימות רק לזירזור או למים מתוקים. דרך אגב- ראיתי שספורט מיכלין החלו לייבא מוצרים של אבו גרסיה וברקלי-ומחירים לא בשמים- במיוחד הזרזרות שלהם,שנראות רצחניות...מי שרוצה מידע יכול לשאול אותי- אני זוכר חלק מהמחירים והמוצרים...

daviel

New member
אני קונה

ז´רז´רות של אבו גרסיה במיכלין. ז´רז´רות טובות, רק הציפוי שלהם גרוע במיוחד. הגדלים 9 סנטימטר 12 גרם עולים 29 ש´´ח, הגדלים 12 סנטימטר 20גרם עולים 39 ש´´ח. ממליץ... אבל לא בחום.

rondadon

New member
מה זאת אומרת???

הציפוי שלהם מתקלף??????????????? הם עולות נורא יקר אם ככה.... אני קניתי את הז´רז´רה סרדין שלי ב-15 שקל אצל אוסמה והיא שרדה לי יפה בערך 3 חודשים בלי להתקלף...רק עכשיו היא מתחילה קצת... והיא של סתם חברה...לא זוכר אפילו את השם...

למעלה