שאלה על נחש בחצר

כרמיון

New member
שאלה על נחש בחצר

לפני כמה ימים גיליתי נשל של נחש בחצר ביתי. זה מצטרף לאזהרות ששמעתי משכנים על כך שבשנים קודמות התגלו נחשי צפע בחצר (הבית שכור). אני לא רוצה להיכנס להיסטריה, אבל באופן טבעי אני חוששת. יש לי ילד בן שנתיים וחצי שיוצא איתנו לשחק בחצר. ויש לנו גם כלב אהוב וסקרן... מה עלינו לעשות כדי לשמור על בטיחות? האם הייתם ממליצים לי להזמין לבית לוכד נחשים, או שיש דרך אחרת לגרום לנחש להתרחק מהחצר (במידה והוא שוהה בה ולא עזב אחרי שהשאיר את הנשל)? תודה!

HyperViper

New member
תשובה על נחש בחצר

1. לנקות את החצר מג'אנק בכדי לא לספק מקומות מסתור לנחש באיזור החצר 2. לטפל בבעיות של מכרסמים באיזור כדי למנוע מהנחשים להגיע בכדי לחפש מזון 3. לעשות סיור קצר בחצר לפני שהילד מתחיל לשחק 4. הכלבים הם בד"כ הראשונים שמגלים את הנחש, לשים לב לנביחות מיוחדות של הכלב 5. אין טעם להזמין לוכד אם אין קשר עין עם הנחש, כשתראו נחש תתקשרו ללוכד ותשתדלו לשמור על קשר עין עם הנחש עד שהלוכד מגיע כדי שהנחש לא יעלם 6. אם הנחש כבר שוהה בחצר אין דרך לסלקו בלי מגע ישיר ומומלץ מאוד לא ליזום כזה מגע.

כרמיון

New member
תודה רבה על התשובה המקיפה!

מקובל שלוכדי נחשים באים בהתראה כזאת קצרה? ועוד שאלה אחת: אם הנחש שוהה בחצר - מה הסיכויים שהוא ייכנס פנימה, לתוך הבית?

HyperViper

New member
בבקשה

1. לוכדי נחשים באים כמעט אך ורק בהתראה קצרה אחרת פשוט אין הרבה טעם, בגלל צורת הגוף המיוחדת של הנחש יש אין סוף מקומות מסתור שלתוכם היא יכול להעלם בשניות. 2. יש סיכוי שהוא יכנס פנימה מכל מיני סיבות, לברוח מהחום, לחפש מזון (אם יש לכם ציפורים או עכברים בבית) או סתם בטעות, נחש לא ממש יודע את ההבדל בין החצר לבין הבית. 3. כל הפתרונות של לפזר בחצר ביצים שבורות, סיד וכד' לא תורמות כלום להרחקת נחשים מהחצר. אני לא יודע אם כבר קבלת כאלו עצות אבל חוץ מבזבוז זמן אין להם שום השפעה.

naja

New member
אני מסתייג מאוד מסעיף חמש.

אין שום מניעה מלהזמין לוכד גם כשמאבדים קשר עין עם הנחש. אם הוא עדיין בתחומי החצר, לוכד מיומן ימצא אותו קרוב לודאי.

HyperViper

New member
התפלק האנטר

"אם" ו-"קרוב לוודאי" באותו משפט לא ממש נשמע מפתה כשהבן אדם צריך לשלם 400 שקל על התענוג...

naja

New member
תראה....

אני לא יודע מה המיומנות שלך בלמצא נחש וכמה נסיון יש לך בנושא, אבל אני יכול לומר לך, מנקודת מבט של מישהו שכנראה מעט יותר מנוסה ממך, שבהרבה מאוד מיקרים,מצאתי את הנחש גם כשלא היה איתו קשר עין,כולל לא מעט נחשי צפע שהסתתרו מטרים ספורים מהנקודה שהאנשים שהזמינו אותי המתינו. לדעתי,גרום למישהו לותר על הזמנת לוכד רק בגלל שלדעתך אין סיכוי למצא את הנחש, זו חוסר אחריות. אתה יכול כמובן להאשים אותי בכך שיש לי אינטרס, אבל אתה לא יכול לחלוק על הניסיון שלי.

HyperViper

New member
חס וחלילה

אני בטוח ב-1000% שיש לך סיכוי יותר טוב ממני למצוא נחש בלי קשר עין, זאת העבודה שלך ואין פה שום ויכוח. אני רק אומר שלא כולם חובבי נחשים כמונו שידאגו שהנחש יקבל בית טוב. בן אדם ממוצע לא ישמח להוציא 400+ שקל מהכיס בשביל סיכוי כלשהו אלא אם הוא חובב הימורים (למרות שאם הוא זוכה הוא עדיין משלם). אם הנחש עדיין בחצר יש לך סיכוי גבוה למצוא אותו, אבל בתור בן אדם שכן מחפש נחשים בזמנו הפנוי לצרכי צילום וסתם התפעלות מהיצורים האלו אני יכול להגיד לך שאני יכול ללכת אחרי עקבות של נחש למרחקים גדולים בהרבה מגודל ממוצע של חצר. אם נחש נראה לפני יום שלם בחצר מסויימת הסיכוי לא גבוה במיוחד שתמצא אותו שם למחרת. לפי דעתי לפחות, תקן אותי אם אני טועה (ואני לא שואל על מקרי קצה ספציפיים).

כרמיון

New member
תודה לשניכם על התגובות - השכלתי

בינתיים אנחנו משתדלים לפקוח עין. נחש עדיין לא ראינו, רק את הנשל.

naja

New member
בוא נבהיר שניה איזו נקודה.

לוכד נחשים זה מקצוע לגיטימי. מההודעות שלך בשירשור הזה ובשירשורים קודמים, בעיקר כאלו המכילות ציטוטים מטופשים כגון "חובב הימורים" וכו' ומהצעות קודמות שלך ע"ג הפורום לבצע לכידות אצל אנשים(תוך כדי זה שאתה לא מבוטח ועובר על החוק), ניתן להבין שבענייך לכידת נחשים זה איזשהו סוג של תחביב של אנשים משועממים שבאים במטרה לגזול את כספו של המזמין ולא יותר מכך. יש לך חדשות בשבילך-לכידת נחשים זהו מקצוע לגיטימי, הדורש רישיון שנתי(בתשלום), הסמכה,הרבה מאוד ידע ומקצועיות והרבה מעבר לכך-אורח חיים מאוד מחייב ולא פשוט בכלל(אני משער שאין לך קצה של מושג מה זה באמת אומר להיות זמין 24 שעות לפניות של אנשים. תנסה פעם וספר לי אחרי כמה ימים נשברת). בשורה התחתונה, בניגוד למשתמע במרומז מההודעות שלך, אין שום פסול ושום בושה לעסוק במקצוע הזה, ואני בהחלט לא חושב ש400 ש"ח זה סכום לא מוצדק להזמנת לוכד נחשים. לגבי הזמנת לוכד יום אחרי שנצפה נחש-אני תמיד מיידע את הלקוח שהסיכוי שהנחש עדיין אצלו בחצר הוא נמוך מאוד ורוב הסיכויים שהסריקה לא תניב תוצאות. ולמרות זאת ישנם כאלה שמתעקשים שאני אבצע את הסריקה כדי להרגיש שהם עשו את המקסימום ולפחות וידאו שהנחש עזב את החצר, ולפעמים,באחוז נמוך מאוד מהמקרים אכן נמצא נחש(מין הסתם זה לא בהכרח אותו הנחש). שראו).

HyperViper

New member
תשמע

א. אני לא מזלזל בכלל במקצוע ואני לא מבין למה אתה מרגיש ככה. ב. בקשר להסמכה של לוכדים, בוא לא נכנס לזה, ההסמכה זה שטויות וצפעים אני לוכד ביד מכיתה ג' בלי אף מקרה של הכשה אז אני לא צריך חותמת של אף אחד שיגיד לי שאני מסוגל. כמוני גם רוב חובבי הזוחלים שבאים לקורס הזה רק כדי להיות "חוקיים" ולא בשביל הידע. ג. גם הורים לילדים זמינים לפניות של "אנשים" במשך 24 שעות אני לא מבין מה זה קשור בכלל לנושא שלנו. תנסה לשבת 10 שעות מול מחשב כל יום ותגיד לי מתי אתה משתגע! :) ד. חס וחלילה פסול, להזכיר לך השקעתי כמה שעות טובות בלקדם את המקצוע שלך בעזרת הפלייר שלי בלי לבקש שום פיצוי ואפילו לא חתמתי את השם שלי על המסמך עם תמונות מקור שלי. שוב, בקשר לסכום אמרתי לך שאני מוכן לשלם גם יותר כדי להציל חיה מוגנת מפגיעה או כדי להציל את המשפחה שלי מהכשה אבל אני לא הכלל אלא היוצא מן הכלל, רוב האנשים עדיין מעדיפים את שיטת הטורייה בראש. ה. זה בדיוק מה שאמרתי, אם מישהו מתעקש ומודע לתשלום בטח שלי אין מה להגיד בנושא. בוא נסגור פה את הוויכוח, אם אתה מעוניין להמשיך אפשר לנהל אותו בהודעות פרטיות, בטלפון, על כוס קפה אבל אני לא מרגיש ששאר האנשים בפורום מתעניינים בנושא.

dreaming h

New member
תשמע.

אני דווקא חושבת שזה ויכוח לגיטימי על גבי הפורום. למה? כי מדובר פה בנושא חשוב, וחשוב מאוד שהדברים יהיו ברורים. אני מבינה את הרצון העז שלך לפגוש נחשים, וזה טוב ויפה, וזה רצון משותף להרבה אנשים שאני מכירה. רק מה ההבדל בינך לבינם? שמרבית האנשים שאני מכירה עושים את זה בדרך לגיטימית. אתה לא. למה? כי להציע את שרותך כלוכד נחשים כשאתה לא - זה לא לגיטימי. ולהפסיק את הדיון כשאתה לא יכול לטעון משהו מוצלח יותר מכך שאתה תופס ביד צפעים מגיל כלום וקצת, לא עושה אותך גבר. יש לא מעט חבר'ה שהתנסו ומתנסים בהחזקת נחשים ארסיים בידיים. באופן אישי, אני חושבת שאין לזה צידוק. אין טעם בסיכון גם אם אתה מרגיש הכי מנוסה בעולם. אבל זו רק דעתי. ואם יש לך ביקורת על אופן העברת ההסמכה - זכותך. הדרך לעמוד מול זה היא לא לטעון שזה לגיטמי ואין צורך בהסמכה. בהתחשב בעובדה שטכנאי מכונות כביסה גובה משהו כמו 200 ש"ח רק על ביקור לפני חלפים ועבודה, אני חושבת שעלות קריאה ללוכד נחשים היא לגיטימית ביותר. מה גם, שצר לי, אבל אני חושבת שמרבית האנשים לא כל כך מפחדים מבגד מלוכלך, וגרב מסריחה מסוכנת רק כמעט כמו צפע, אבל לא בדיוק. ואגב, לגבי הפלייר המהולל שלך, לא זכור לי שבסופו של דבר בחרת לפרסם בו טלפונים של לוכדי נחשים. אני מתנצלת על הטון, זה פשוט מכעיס אותי פעם אחר פעם לראות מחד את ההתלהבות שלך לתחום, ומצד שני את הטעויות הרבות שאתה עושה ומקלקל פה עבודה קשה של הרבה אנשים לחינוך נכון ובריא בתחום. וזה ממש לא עניין של כסף.

HyperViper

New member
תשמעי!

1. אני לא מציע את שירותי כלוכד, מעולם לא יצאתי לקריאה או פרסמתי את מספר הטלפון שלי כלוכד. נכון שחברים קרובים שלי שיתקלו בנחש יתקשרו אלי בלי להסס אבל לא שום דבר מעבר לזה. 2. בערך מגיל 17 לא נגעתי בצפע ולא ניסיתי ללכוד צפע, זה שלפני עוד הייתי לוכד אותם בידיים זה כי: א. הייתי ילד ב. לא הייתי מודע לעניין הנחשים המוגנים בגלל ספרים מטעים כמו "חיות מחמד בישראל" של פנחס אמיתי. ג. לא חשבתי לשניה שזה עושה אותי גבר, זה עושה אותי חסר אחריות. על מה שעושה אותי גבר אני לא הולך לדסקס פה אבל את יכולה לנחש 3. לא אמרתי שאין צורך בהסמכה, פשוט אמרתי שהיא לא מה שמספק ללוכד את הידע לו הוא זקוק. 4. בפעם השניה! אין לי שום בעיות עם הסכום! אני דיברתי על אנשים אחרים, לא חובבי זוחלים שזה נשמע להם מופרך! שוב, לא דעה שלי. 5. בפלייר המהולל התחלתי בגרסה עם שמות וטלפונים ובגלל כל מיני לוכדים שביקרו פה בפורום וכל מיני קרבות בין עמיתים שהתנהלו פה החלטתי לוותר כי לא רציתי ליצור מהומה על שטויות. הגרסה הסופית לא כללה שמות של לוכדים רק בגלל הלוכדים עצמם שהתחרו על מקומות ברשימה ובטח לא בגללי. 6. אין פה עניין של חינוך, יש פה עניין של דעה ואם אסור לי להשמיע פה דעה בלי שכולם יקפצו שאני מקלקל את הנוער אז זה לא חינוך זה פאשיזם. בקשר לכל עניין החוקים של שמירת הטבע, אני לא שם עליהם קצוץ, העובדה שלי אולי יתנו קנס דבילי על אסיפת נשל מהשדה אבל למפעל ששופך טונות של כימיכלים רעילים לאותו שדה יתנו הקלות מס לא תורמת לי לרצון הטוב. אני מעולם לא הזקתי לחיה (חוץ מארסנים שושנים שמציפים לי את הבית) ואפילו הפסקתי לגדל נחשים כי פשוט לא היה לי לב להאכיל אותם בטרף חי (למרות שזו דרך הטבע). אני לא צריך מערכת חוקים ש"תחנך" אותי לאהבת טבע, זה בא לי מהלב ולא מהשכל הישר.

dreaming h

New member
זה קצת מאבד כיוון.

ובוא נודה, התנדבת לסגור פינות במקרה שאנשים לא מוכנים לשלם, כאן על גבי הפורום. אם זה לא נקרא להציע את שירותך כלוכד, אז כנראה יש לי בעיה בסיסית בהבנת הנקרא. מותר לך להשמיע את דעתך, כאוות נפשך. אבל אם לי אסור להביע את דעתי כתגובה לדעתך, אז מי פה הפאשיסט? (אגב, לא אהבתי את השימוש בפאשיזם). זה נכון, החוק לא תמיד הוגן, ואתה לא חייב לקיים אותו(אבל אתה כן תהיה חייב כנראה, לשאת בתוצאות). וגם לי יש סייגים. אבל, היות ואני יושבת בבית ולא רצה איתם לתפקידי מפתח, אני יכולה רק לרטון לעצמי בשקט. מי שהחוקים לא נראים לו מוזמן לפעול בדרך החוקית ולרוץ לראש ארגון חשוב, ומאידך מוזמן לפתוח קבוצה אנרכיסיטת מתנגדת לכל מה שבא לו. כל מה שאני אומרת זה (כפי שאמרתי כבר פעמים רבות בעבר) שאני מעוניינת לשמר בפורום קבוצה של אנשים חיוביים, שמוכנים לפעול בדרך החוקית. אני חושבת שיש פה כמה הודעות מתחת דוגמא מאוד יפה של אופן נכון ולפעול נגד דברים שלא מוצאים חן בעיניך (ע"ע ההודעות של עיט זהוב ורן333 לגבי איסורי החיות האקזוטיות). ולא איכפת לי מאיפה תבוא אהבת הטבע שלך, כל עוד היא תבוא.

HyperViper

New member
אז ככה

1. נכון, זה קרה פעם אחת כי לא רציתי לראות נחש מת בגלל שמישהו לא רוצה לשלם ללוכד ואז אסף העיר לי וקיבלתי את ההערה שלו. 2. לא הייתה לי שום בעיה עם התגובות פשוט חשבתי שזה הופך להיות יותר מידי אישי בשביל הפורום. הפאשיזם היה כבר מעצבים תשכחי מזה! אין לי סבלנות לכאלו ויכוחים ארוכים באמצע יום עבודה, אשמתי שנכנסתי לזה מלכתכילה. 3. כבר הייתי פעיל בהרבה תחומים ואפילו שימשתי כדובר של מפלגה מסויימת. שיחררתי כלבים ממעבדות בעבירה חמורה על החוק, כמו שאמרתי החוק לא יותר מידי מזיז לי (ולא אני לא אומר את זה כדי להרגיש גבר כמו שאת חושבת), אלא הצדק. מתוך נסיון של שנים בפעילות חברתית, סביבתית ופוליטית הפעילות היחידה שמצאתי כעובדת היא פעילות ישירה. ברגע שעם בוחר בנציגים הוא חודל מלהיות חופשי, זו היא דעתי.

snakeman404

New member
דעתי:

ההסמכה הזאת טיפשית-דרך של רט"ג להרוויח עוד קצת כסף. 400 ש"ח-מחיר מוגזם לכל הדעות על לכידת נחש(חוץ מדעת הלוכדים שמרוויחים כסף),יש אנשים שעושים את זה רק כי אכפת להם מהנחש ומבני אדם במצוקה.

dreaming h

New member
זכותך.

יש לי דעה דומה בקשר להרבה דברים. ואני מסכימה, יש גם לוכדי נחשים מורשים שאין להם שמץ של מושג איזה נחש הם לוכדים, ויותר מזה, יש גם כאלו שהורגים נחשים או מפחדים מנחשים, והרבה יותר מזה - יש גם פקחי רשות כאלו. אז מה? זה אומר שזה לגטימי? זה אומר שגם אנחנו יכולים? המחויבות שלנו כלפי עצמנו היא להיות יותר טובים. כשתצטרך ביקור בית פרטי של רופא, או אינסטלטור, או טכנאי מזגנים, ותצטרך לשלם לו כמה מאות שקלים לפני פתרון הבעיה, יכול להיות שתקבל פרופורציות מסוימות לגבי החיים [מה גם שכנראה ייבשו אותך כמה שעות בבית, תפסיד חלק מיום העבודה שלך, תהיה כמה שעות או ימים בלי מזגן, מכונת כביסה, מים וכו', וגם אולי תצטרך ביקור נוסף, כשלוכד נחשים (מקצועי לפחות) מתחייב להגיע אליך בטווח זמן קצר מאוד(מה שאומר שהוא צריך להפסיק את כל מה שהוא עושה באותו רגע, כשהוא לא יודע באיזה רגע זה יקרה ולצאת אליך)]. זה שירות שעולה כסף, ובצדק. לא נראה לי שאתה עובד בחינם. זו דעתי.

snakeman404

New member
צודקת במאה אחוז,

יש לי אחלה פרופורציות בחיים,ואני יודע שזאת לא עבודה קלה בכלל,גם לי קוראים ללכידות באמצע הלילה, באמצע היום וגם כשאני בעבודה,נכון שזה צריך לעלות כסף אבל לרוב האנשים אין סכומים כאלה להוציא ולכן מעדיפים ברוב המיקרים להרוג את הנחש. נכון שהמחיר של רוב נותני השירותים מאוד גבוה וזה פשוט ביזיון וגם ללוכדים מגיע תשלום מכובד על הזמן, העבודה,הסיכון והזמינות שלהם,אבל אולי אפשר פחות,הרי קשה לי להאמין שלוכד נחשים מתפרנס רק מזה.. וזה פשוט ביזיון שלכל מדביר נותנים היתר לכידה ולכל טמבל שרוצה,רק לפני שבוע נלכד ליד הבית שלי צפע ארצישראלי שהלוכד הפליץ שזה צפע מזרחי,הזמין את רט"ג ולקחו את הנחש לבדיקה,כמובן שזה היה צפע רגיל אבל הלוכד האידיוט החליט שאני תפסתי אותו וששיחררתי אותו כאן..אני לא צריך לספר לכם שהכל שטויות אבל אתם מבינים כמה זה מעצבן..

dreaming h

New member
ואגב, לגבי סעיף ג'

רק בגלל התגובה שלך אני יכולה להסיק שאין לך שום מושג מה זה אומר זמינות של 24 שעות. אני יושבת עשר שעות ויותר מידי יום מול המחשב, ולפעמים (כמוך כנראה) גם בלילות ובסופ"שים. אני מקבלת סמסים כשמערכת נופלת לפעמים גם בשלוש לפנות בוקר, ולפעמים גם, מלעשות, צריך לקום ולטפל בבעיות. זה לא דומה כהוא זה, ללהיות זמין 24 שעות ברדיוס מסויים.

למעלה