שאלה על נת"צ

תשובה מפורטת לחבר למקצוע ...... כנס .....

אז לפי הכינוי שלי בטח הבנת מה אני עושה בחיים . ההוראה בתדריך היציאה לחג שלנו במרחב היה שלא נותנים דוחות תנועה +חניה למעט !!!! אירוע של אזרח המתלונן ואז חייבים לרשום בדו"ח פעולה את מס הדוח שניתן לו . או לחילופין חניה שמסכנת בצורה חמורה את העוברים בדרך או נהיגה בשכרות או בזמן פסילה או עבירה של התוספת הרביעית ועוד עבירות חמורות אחרות .. וכמובן שכול דוח נתון לשיקול דעתו של השוטר הרושם . ואני אגדיל ויאמר שקצין התנועה שלנו חילק לנו דוח מפגש נהג שדוח זה מפרט את העבירה שעשה הנהג כולל הנקודות וכמובן את התשלום ולמטה בסוף הדו"ח רשום חג שמח ושנה טובה ולהבא לשים לב ולהיזהר . משהו בסגנון הזה .... אז בוא נסכם ככה שנהג נתפס על עבירה "קלה " (אין דבר כזה סמים קלים אל תשכחו ) בערב החג (שוב למעט רמזור אדום עברה מהתוספת הרביעית או נהיגה בפסילה שכרות וכו ... ) זכותו של השוטר ולפי התרשמותו האם לרשום דו"ח תנועה לנהג ורצוי אף לא לתת לו דוח תנועה רגיל .. רצוי .. נהג שמתווכח או מקלל או מתנהג כמו זבל ברור שיקבל דוח ואפילו 2 אם הוא חוצפן . אז בקיצור אכן מותר לרשום דוח תנועה בערב החג אבל משתדלים לא לעשות ובאמת להסביר לנהג את מהות העבירה שהוא עשה ולאחל לו חג שמח במידה והעיברה מצדיקה את זה . אז סעו בזהירות שמרו על עצמכם בכבישים ושנתראה רק בפורום הזה ולא על הכביש ...

אלIן

New member
שאלה על נת"צ

על הנת"צ שחוצה את חיפה והקריות כתוב שהוא בתוקף ביום א' עד יום ו'. כלומר בשבת הוא פתוח לנסיעה חופשית. האם זה גם נכון לימי חג? כלומר, אם יום חג יוצא באמצע שבוע, כמו ראש השנה, האם אפשר ליסוע בנת"צ חופשי?

תשובה .....

נת"צ =נתיב תנועה ציבורי . הנסיעה בנתיב לכלי רכב פרטים מותרת כמו שאמרת בימי שישי ושבת מפני שאין בימים אלו כלי רכב ציבורים (למעט מוניות). כמו כן בימי חג ימי שבתון כמו אתמול היום ומחר ניתן לנסוע בנתיב התנועה הציבורי בלי חשש . ניתן להוסיף ולומר כי במידה ומצויין ציור של כלי רכב ורשום ליד זה 4+ זה אומר שניתן לנהוג בנתיב התנועה הציבורי בכל יום בשבוע אך ורק במידה וברכב יש 4 אנשים ומעלה כולל נהג .... שתהיה שנה טובה וחג שמח לכולם סעו בזהירות ואל תנצלו את ההוראה של דודי שלנו שאמר לא לתת דוחות בחג .

Pullover

New member
סתם שאלה

"ואל תנצלו את ההוראה של דודי שלנו שאמר לא לתת דוחות בחג". באמת? אתה בטוח? את ההנפצה הזאת עוד לא שמעתי.

למעלה