שאלה על סדר וחשיבות

שאלה על סדר וחשיבות

בספרי קסטנדה יש חלוקה שימושית ביותר בין 3 הקשבים השונים הדבר עוזר לי לעשות סדר בין כל המטרות שאליהן אני שואפת. אבלך יש לי לאחרונה חוסר בהירות לגבי החשיבות של כל קשב, ולגבי הסדר של הרבדים השונים. ולשאלה, האם לדעתכם ישנה עדיפות לקשב אחד על השני או איזשהו מבנה? למשל האם אדם שחסר לו המון המון ידע בקשב הראשון עדיף שלא יתחיל עם עבודה על הקשב השני? האם אדם עם המון בעיות רגשיות למשל יכול להחיל עם עבודה על אנרגיות וחברים נוספים? האם מסטול או מכור כלשהו יכול להתעסק בנושא מדיטציה ורוח? אין הכוונה ליכול במובן "יכול" אלא האם יש בזה בניית אמיתית והתקדמות לעבר משהו אמיתי? מה דעתכם? אשמח לשמוע את דעתכם גם אם נראה לכם שאין לכם תשובה מלאה

nivinivini

New member
1 2 3 אקו אקו היי היי

בעניין חשיבות ועדיפות, אז בגדול, אין חשיבות ועדיפות לשום דבר בחיי לוחם מצוייץ-שחור-זנב (חואנוס מקסיקן). וכשמדובר על צורות הקשב, אז בכלל. זה הכל נעשה בשילוב אחד עם השני. אם ניקח את הקשב הראשון, אז אין דבר כזה אדם שחסר לו המון המון ידע בקשב הזה (אלא אם כן יש לו פגיעה קשה מאוד במח). ברוך השם, כולנו מכירים את הקשב הזה טוב מדי. זה אותו קשב "רגיל" שמחבר ומקבע ל"מציאות הזאת" ומביא אותנו להמשיך לאכול, לנשום ולהתקיים בצורת חיים הזאת. בקשב הזה יש תחושת עצמיות גבוהה ואיתה תחושת נפרדות לעומת הסביבה החיצונית. אחלה של קשב, שימושי מאוד. לדעתי אין שום "צורך" לנסות לקפוץ מהקשב הזה הלאה (ובייחוד אין צורך להתאמץ). הקשב השני זה קליטה יותר רחבה של המציאות, תחושת חיבור לזרימה הכללית, ראייה אנרגטית, קריאה בין השורות, אסטראל וכל מה שבינהם. אין שום חשיבות לקשב הזה. זה בסך הכל מיקרוסקופ או טלסקופ. לא יותר. הקשב השלישי זה כל מה שמעבר לתחושות, מחשבות , רגשות ומעבר לכל אושר עילאי. אין מה לדבר עליו. אפשר לדבר על איך מתקדמים לכיוון שלו. שוב, זה בעייתי כשאת מדברת על חשיבות, עדיפות ומטרה. יש לי תחושה שאת מנסה להשיג משהו. יש לך מניע אישי (גם אם הוא בתחפושת של מניע קיבוצי). "מה ייצא לי מזה" לא נמצא בלקסיקון. אדם עם המון בעיות רגשיות, במילים אחרות מרוכז בתוך המיץ של עצמו, סביר להניח שלא יראה את הזרימה האנרגטית מרוב מיץ עצמי. אם הוא מתחיל להתעסק עם אנרגיות, כנראה שהוא יצא מהמיץ העצמי שלו, ולפחות לפרק זמן מסויים. כנראה שהוא קיבל הבנה מסויימת לגבי המצב שלו. אם בא לך נסי לחדד את השאלה הזאת. למה את באמת מתכוונת? אם יש סכנה, למשל, שאדם כזה יזיק לסביבה? בעניין מסטול ומכור, אז ברור שהתמכרות (לכל דבר שהוא) לא ממש בונה. (אגב, מה זה "משהו אמיתי"?). שוב, כמו במקרה של המכור למיץ עצמי, גם כאן, בנאדם שניגש לקראת מדיטציה ורוח, כנראה שרואה את ההתמכרות שלו שזה כבר התקדמות לעבר "משהו". בעניין הסטלה. השאלה איך את מגדירה את זה. האם את שואלת אם בשימוש בחומרים כימיים אפשר להתקדם? תלוי בסוג הכימיקל ובמינון. בצורת שימוש מסויימת, אפשר להתקדם טוב מאוד בקשב השני. אפשר לקבל גם טעימה מהקשב השלישי, לא מעבר. האם את מתייחסת לסטלה בתור עירפול וחוסר צלילות? אם כן, אז שוב, סביר להניח שאותו סטלנוס-מקסימום יקבל צלילות בעבודה מדיטטיבית. בכל מקרה "מדיטציה ורוח", זה לא נושא, זה לא סוג של עיסוק. כולם (כן, כן כולם "עושים" את זה גם אם הם לא נותנים לזה שמות גנאי ולא רשומים לחוגים מהסוג הזה פעמיים בשבוע, אפילו שמשון ושמעון גם). ובכלל, ככל שבנאדם לא מגדיר לעצמו את העשייה ופשוט עושה אותה, אז הוא יותר משוחרר.

היי

היה לי קשה להבין את מה שכתבת באופן בהיר, נקי וצלול למה אתה מתכוון. האם יש לי מה להשתפר בקשב הראשון? אולי לך? אולי לשנינו? בעניין הקשב הראשון- או שהחלוקה שלנו שונה או שאנו חיים בשתי ספרות שונות.. כי לכל מקום שאני מביטה (כולל למראה), אני רואה אנשים מאותגרי קשב:) חשבתי, ואני עדיין חושבת שהקשב הראשון מכיל יותר מ"לאכול ולשתות" . יש מורים שהגדירו היררכיה מסויימת של לימוד. למשל רודולף שטיינר קבע מספר שלבים שיש ללכת בהם לפני שמתחילים לטייל בעולמות עליוניים. הוא דיבר על כך שאדם ספוג במציאות שהוא הגה וברא שאין לה שום קשר למציאות הרוחית האמיתית (אם יש דבר כזה), ושגישה לא נקיה עלולה למהול את כל חוויותיו באותם דמיונות . האם אני מתייחסת לסטלה בתור ערפול וחוסר צלילות ?לא לכל סטלה אבל לזו שאני מכירה כן. ייתכן שמחר אראה מסטול שיראה לי צלול , אשתדל להודיע לך כשזה יקרה. מה זה "משהו אמיתי"? זה מושג רחב מידי. אבל אני אענה בהקשר של רכישת יכולות: משהו בר קיימה, שעומד במצבי מציאות משתנים. למשל אני יכולה לספר לך שיש לי תקשורת ישירה לישות א רק כשאני ישנה בחדר סגול. או שאני לגמרי באיזון כשכולם סביבי בדממה. שתי היכולות האלו לא נראות לי "אמיתיות" במובן שאלו יכולות שקיימות והן שלי. יש לך תחושה שאני מנסה להשיג משהו..? אני משתדלת :) לא הייתי נכנסת לפורום אם לא הייתי מנסה להשיג, משהו. ניסיתי לענות לך בסדר פשטות בבהירות, וזה היה מאתגר מאוד, לי יש עוד המון מה לעבוד עם הקשב הראשון והשני והשלישי בהצלחה לי ותודה לך

nivinivini

New member
גם אני קצת הסתבכתי לקלוט אותך, זאת

הסיבה שמה שכתבתי היה קצת עם דיסטורשיין. זתומרת מה שהיה לי בראש יצא אחרת בסופו של דבר. בדרך כלל כשזה קורה לי אני מוותר, אבל משום מה בכל זאת כתבתי. זה הקשב הראשון? יכול להיות שבאמת לזה התכוון המשורר. בעניין השלבים אז רודולף שטיינר בהחלט צודק, אין ספק. אבל אצלי בכל אופן זה לא עבד ככה עד עכשיו. קפצתי עשר קומות נפלתי 21 שוב קפצתי עוד קצת. און אנד אוף עד שזה התאזן פחות או יותר. זתומרת, נראה לי שתיאורתית הוא צודק אבל בתכלס החיים מגלגלים את זה קצת אחרת (לפחות אצלי). אלא אם כן נמצאים במסגרת נוקשה כמו מנזר או משהו בסגנון (וגם זה לא בהכרח). בגדול אני אומר שהבנאדם מתגלגל בסופו של דבר לאן שהוא מתגלגל (כמובן לא בחוסר שליטה, גורל וכל זה). אפשר לראות את הסולם עומד ואפשר לראות אותו שוכב ככה שהכל במקביל ובלי שלבים באמת. "משהו אמיתי" - תודה רבה לך סידרת לי את זה טוב בקופסא.

שוב אני

קראתי באחד הספרים, בשלב שלקרלוס יש חבורה משלו ושניים מהם הולכים לבקר באיזה אתר ארכיאולוגי של אחת התרבויות מדרום אמריקה, בקיצור מדובר בגבר ואישה, והאישה נמשכת לאיזו אבן ותופסת אותה, ומאותו רגע היא מתחילה להתחרפן, מסתבר שלוחם מתקופה קודמת אחז באבן באותו אתר עתיקות בזמן שהרגו אותו והקשב השני שלו נלכד באבן. אחרי זה קוברים אותה לאיזה שבוע בשביל להעביר את הבלאגן, סרטים.. עוד באותו הקשר.. יש לי ספר שנקרא היקום ההולוגרפי, שמתאר את העולם בדרך מיוחדת, מסופר שם על ארכיאולוגים שחוו תופעות של חזרה בזמן בתוך אתרים ארכיאולוגים, ועל עוד כמה תופעות שלא נתפסות הם ההגיון. זהו הגיע זמן לישון.

עוד קצת על הספר היקום ההולוגרפפי

חלק מהכתוב בגב הספר, למי שמעניין.. מהי המציאות? מי אנו ומה ייעודנו בתוכה? תשובות לשאות אלה, המבוססות על ממציאהם של מדענים מהמובילים בתחומם, נרקמות למודל מדעי-רוחני מהפכני, המסביר חידות בלתי פתורות בתחום חקר המוח והתודעה ,חקר היקום והפסיקה הקוונטית, ניסים רפואיים וניסים אחרים, ראייה רוחית, מסעות חוץ גופיים, ועוד: *כל חלקיק ביקום מכיל את אינפורמציית היקום כולו. *היקום הפיסי הוא אדווה על פני ים אנרגיה קוסמי המתקיים מעבר לזמן ולמרחב הידועים, הוא נוצר באינטרקציה בין תודעתנו לבין אותו ים סמוי. *היקום אינו ממשי יותר או פחות מחלום משותף לאנושות כולה. *היכולות הטמונות בנו הן, פשוטו כמשמעו, בלתי מוגבלות. יש ביכולת התודעה לרפא מחלות קשות, לחדור לסתרי העתיד והעבר ולחולל כמעט של שינוי אפשרי במציאות הפיסית, כל זאת על ידי "הדהוד משמעויות" עם המציאות הסובבת אותנו. תובנות וגילויים אלו ואחרים מביא מייקל טלבוט, מהמבריקים שבסופרי המדע בפופולרי בארה"ב, בשפה פשוטה השווה לכל נפש ובאופן העשוי להתמיר את חיינו. טלבוט, שנפטר זמן קצר לאחר הוצאת הספר בארה"ב, ראה בו את גולת הכותרת של עבודותו וחייו.

L i z a r d

New member
להערכתי התחושה שלך נכונה

החשיבות של החלוקה הזו בעיניי היא בהתיחסות לקשב הראשון (ולא סתם הוא "ראשון"), בתור משהו שיש לשים לב אליו, למרות הנטיה של רובנו לברוח ממנו... זה גם יכול להיות מסוכן, מי שקופץ לקשב השני בלי בסיס בראשון יכול לעוף עם הרוח.

nivinivini

New member
בהחלט אפשר לעוף עם הרוח...

אני יכול לכתוב אנציקלופדייה-אוטוביוגרפית שלמה על איך עפים קיבינימט בתוך הקשב השני בלי בסיס בראשון. אבל בכל אופן, אתה אף פעם לא ממש יודע אם הבסיס שהגדרת לך הוא מספיק יציב כדי להכנס לשני (זה הכל יחסי). ומעבר לזה, סך הכל הקשב השני יכול ללמד טוב מאוד על איך ליצור את הבסיס הזה. מצב פרדוקסלי. לכן מה שנשאר לעשות זה באמת ליהיות קשובים ולא להעמיס על עצמינו יותר ממה שאנחנו מסוגלים לספוג.

ספרו לי על זה..

אחרי שקראתי את המסע לאכטילן לפני כמה שנים הייתי בסרטים מטורפים, נראה לי שיש קשר לכניסה לקשב השני.. אוף זאת היתה תקופה
לא ידעתי מאיפה זה בא לי, ואיך לצאת מזה. היום בסדר, אם אתם שואלים. רק מה יש לי שאלה קטנה בקשר לאסטרל, לפעמים אני מבחין בכל מני בועות צפות בשדה הראייה שלי, כמו טבעות וסלילים מוזרים כאלה שזזים, אבל אפשר להתמקד בהם, חברים שלא ממש מאמינים בדברים כאלה, הם אומרים לי שזה נוזל שנמצא בעין וגם הם רואים את זה, אני לעומת זאת משוכנע שמדובר במשהו אחר, אני מבחין בזה בעיקר שאני נמצא בחוץ בשמש, ולפעמים אני מבחין בסלילים האלה מסביב לראש של אנשים אחרים.. אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור. תודה

nivinivini

New member
אתר. זה מה שאתה רואה. #

מה שנקרא אנרגיות. זה ה"חומר" (לא ממש במרכאות) המתווך בין הפיזי לאסטראל. אם תתתבונן בשקט אתה תצליח לראות גם את הרשת הגדולה.

עוד כמה צ'אלות..

מה זתומרת מתווך ? מה הקשר של זה אלינו ? מה עושים עם זה ? אם אתה יודע על איזה ספר שמסביר משהו בקשר לזה אני יצהל וירקוד. תודה.

nivinivini

New member
../images/Emo68.gif צ'ומבלה בומבה

אפשר להשוות את האתר לרשת גדולה (וזה לא מטאפורה, במצב טוב אפשר לראות אותה), כל מחשבה, רגש, בלה ובלה מרטיטים אותה והרטט מגיע ליעד שלו. הרטט (בתדירויות השונות) משנה גם את הצבע שלה. נדמה לי שבמונחים של קסטנדה זה ההאצלות של הנשר, חוטי האנרגייה. מה עושים איתה? מספיק לדעת שהיא קיימת כך שתמיד תזכור שכל מחשבה מגיעה ליעד שלה, שום דבר לא נשאר בראש. הדבר הכי "גדול" שהצלחתי לעשות עם הרשת זה לפתוח אותה, אבל זה היה גדול עליי מדי וחזרתי. וואלה, עדיין לא מצאתי ספר פראקטי או אתר אינטרטנט לעבודה עם האתר. יש הרבה מאוד ספרי מאגייה שהאתר מוזכר שם, אבל לא בקטע פראקטי. כנראה שהתבוננות באתר מספיקה.

יאסו ../images/Emo66.gif

יש בזה משהו, צריך לחסוך באנרגיה בשביל להתקדם הלאה בראייה, לגמור על הטורף ולהיות ללא רבב כדברי דון חואן, אני בקטע, נראה לאן נגיע.. תודה על התשובה.

chooselife

New member
מצטער אם זה לא ימצא חן בעיניך../images/Emo13.gif

אבל מה שאתה מתאר הוא תופעה רפואית ידועה ופיזית, משהו מתועד ומוכר מאוד- יש לנו לא מעט גופיפים מסוג זה בעין- בדרך כלל תשומת הלב שלנו לא מוכוונת אליהם- לעומת זאת כפי שאתה יודע, ברגע שאדם מחפש לחוש משהו- הוא בדרך כלל ישים לב אליו. באותה מידה אנשים עם "דד ספוטס" בלכה הפנימית של העין או החיצונית יראו אזורים שחורים במקרה ומשהו ימנע מהמוח להשלים את התמונה באופן אוטומטי עליהם. לדוגמא אדם שסופג חבטה חזקה לתוך העין ונוצר דימום בעין, הראיה שלו תתכסה בלא מעט בעיות וסלילים כאלו - רק בכמות כזו שהם פשוט יעמעמו את הראיה ולא ניתן יהיה לבחין באחד ספציפי. שוב, מצטער אם זה הורס לך משהו

nivinivini

New member
טוב, זה באמת תלוי מה הוא באמת רואה

יש באמת את מה שאתה מתאר, נניח אם אתה משפשף עיניים או משהו בסגנון. אבל בהחלט יש את האתר בקשת הצבעים שלו, את הרשת ומה שמוקרן עלייה. מוכר לך?

איך אתה עושה לי את זה ../images/Emo7.gif

אני מטיל ספק כל הזמן בהכל, לא מאמין לכלום. בתקופה שאני קורא את הספרים של דון חואן, הבנתי שהתופעות המדעיות כביכול לא תמיד מספקות, יש הרבה מעבר למדע ולמילים. זה לא הורס לי, אולי זה הורס לך? .. מי יודע? בכל מקרה תודה.

למעלה