שאלה על עבודה בדיוטי פרי

אייני

New member
מה הקשר?

אני מדבר פה על קנס. אתה מדבר פה על בונוס. ברור שאפשר להוסיף לשכר בונוס שיהיה תלוי בעמידה ביעדים מסויימים, או אפילו שיהיה תלוי סתם בנחמדות של הבוס.
לעומת זאת - אסור להוריד לך משכורת מתחת למה שנקבע בחוזה. קבעתם בחוזה משכורת של 35 לשעה נגיד? - אז 35 לשעה כפול מספר השעות (בתוספת אחוזים כמובן אם עבדת שעות נוספות או אם עבדת בחגים וכד') זאת המשכורת שאתה צריך לקבל - נקודה (כמובן, מפחיתים משם מס הכנסה וכד', לא מעבר). שקל בודד לא אמור לרדת לך בגלל שום דבר שהוא, גם אם אתה העובד המחורבן ביותר בכל המדינה.

שתבין - אפילו אם למשל אתה מלצר סופר פשלונר וריסקת במשמרת אחת 10 צלחות או משהו כזה - גם אז אסור להוריד לך שקל בודד מהמשכורת - לא משנה שאשכרה ממש עשית נזק כספי לבית הקפה. אז על אחת כמה וכמה במקרה של עמידה ביעדים.
 

NEO83

New member


 

h a j b i

New member
מה שניסיתי להסביר שאפשר לנסח בחוזה קנסות

בקלות כבונוסים.
כלומר לעמוד ביעדים מאוד בסיסיים שכל אחד אמור לעמוד בהם מזכה בבונוס אבל אם תפשל לא תקבל את הבונוס ע"פ החוזה אבל בפועל סוג של נקנסת. כל עוד השכר ללא הבונוס הוא מעל המינימום אז לכאורה חוזה כזה יהיה חוקי (גם לא בהכרח אבל זה נתון לשיקול בית המשפט)

אם ניקח את דוגמת הצלחות שלך. נגיד והייתי מנסח חוזה שהשכר שלך הוא מינימום לשעה פלוס 5 ש"ח בונוס בתנאי שלא שברת יותר מנגיד 10 צלחות בחודש אז היה ושברת אני לא נותן לך את הבונוס ולמעשה סוג של קונס אותך.

כמובן שזו דוגמה טיפשית אבל זרמתי איתך. הרבה יותר הגיוני דוגמה של יעדי מכירות למשל.

בכל מקרה מדובר על החוק היבש, בפועל המעסיק כן יכול לקנוס אותך אם אתה מסכים לזה ובחלק מהמקרים עדיף לך להסכים ואם לא תסכים למעסיק יש את כל הזכות לפטר אותך (הוא יכול גם לקנוס ברמות כאלה שבית משפט לא ישתלם לך).

בנוגע ללמה עדיף לך להסכים אני אתן דוגמה פשוטה: נגיד שאתה מתדלק ועשית טעות, שמת למישהו דלק לא נכון והרסת לו את המנוע, הנזק הוא כ- 20,000 ש"ח והעבודה מחליטה לקנוס אותך ב- 600 ש"ח (ככה בערך היו עושים בפז). לא רוצה קנס? אין בעיה. ללקוח יש זכות לתבוע נזיקין את המעסיק על הנזק לרכב ולמעסיק יש את כל הזכות לתבוע אותך על הנזק שגרמת לו. רק שההבדל בינך לבינו שהכיס שלו עמוק יותר והוא גם לרוב מבוטח.

בקיצור, כל מקרה לגופו. אני לא חושב שזה רעיון טוב ללכת על עבודה עם תנאים רעים מתוך הנחה שחלקם לא חוקיים ותוכל לתבוע בהמשך. זה רעיון רע מכל כך הרבה בחינות.
 

אייני

New member
אבל זה לא קנס בכלל.

זאת כל הנקודה שלי. המעביד נותן לך פשוט בונוס קטן יותר, ויותר מכך - לא רק שזה חוקי, זה אפילו מאוד בסדר בעיניי, זה עידוד נהדר לעמידה ביעדים. יש הבדל עצום בין לתת בונוס שהולך לפי העמידה ביעדים לבין לקנוס את משכורת הבסיס שלך. ואני אפילו לא מדבר מבחינת החוק היבש רק, אלא גם מבחינת המוסר הבסיסי - לדעתי זאת דרך מעולה ולגיטימית בהחלט לעידוד פריון עבודה, בניגוד לקנס שפוגע במשכורת ההתחלתית שלך.
ככה ששוב - זה לא קשור, אפילו לא בקשר קלוש, למה שדיברתי עליו. אני מדבר על כך שכשאתה והמעסיק שלך הסכמתם על משכורת ספציפית, ואתה קיימת את חלקך מבחינת שעות העבודה - אתה אמור לקבל את המשכורת הספציפית הזאת, נקודה. בונוסים וכד' - פשוט לא קשורים למה שדיברתי עליו.

ולגבי העובדה שיש מעסיקים שמצליחים לעקוף את החוק בצורה כזו או אחרת - אין ספק, זה ברור לי שקיימים, ואתה לא בדיוק מחדש לי על זה. מה שכן - אין לי מושג מה הפסקה האחרונה שלך קשורה... לרגע לא המלצתי לעשות דבר כזה. רק אמרתי שלקנוס עובד על כך שהוא מתפטר או לא עומד ביעדים זה לא חוקי - והסיבה שאמרתי את זה היא כי נראה שיש כאן אנשים שלא מודעים לזכויותיהם החוקיות. שישקלו לבד מה לעשות עם המידע הזה.
 

h a j b i

New member
אבל זה בערך מה שהבחור אמר

שאם לא תעמוד ביעדים תרוויח משכורת מאוד נמוכה. זה יכול להתאים גם למקרה של בונוס שמשמש בפועל כקנס. אפשר אפילו לחזק את זה ולהוסיף שגם אם העובד לא עומד ביעדים הוא יוכל לקבל את הבונוס ע"פ שיקול הדעת של הממנה עליו. שוב, חוקית זה עדיין בונוס אבל בפועל משמש כקנס.

זה יותר עניין של נקודת מבט. אם המשכורת שלך בלי הבונוס מאוד נמוכה והבונוס זה משהו שמקבלים כל הזמן כי מדובר ביעדים לא ממש קשים להשגה, אז אם אתה מפשל ולא עומד ביעדים אתה לא מקבל את הבונוס וזו בערך הדרך של המעסיק לקנוס עובדים גרועים ולגרום להם לעזוב בעצמם.

וזה לא איזו המצאה שלי או עניין תאורטי, זה משהו שכבר הגיע לבית משפט בניסיון להכיר בזה כקנס, ניסיון שנכשל למיטב ידיעתי.

בכלל, מה שהוא אמר שלא קורה זה לא הורדה בשכר והפיטורים כי אם הקנסות למי שעוזב לפני חצי שנה ככה שמה שלא קשור זו התגובה שלך בעיקר.

וסתם בשביל ידע כללי, ע"פ החוק (הגנת השכר) מותר לקנוס עובד אם הסכים לכך בכתב והסכום לא עובר רבע מהשכר החודשי או במקרה בו קיים במקום העבודה הסכם קיבוצי שמאפשר זאת.

בנוגע לתשלום על הכשרה, אין חוק כזה אבל היו תקדימים בעניין, למיטב זיכרוני בבית המשפט האזורי לעבודה ולא בארצי ככה שזה לא מחייב אף בית משפט אחר ולכן כדאי להתייעץ לפני שמקבלים החלטות בעניין.

בכל מקרה, הפואנטה היא שזה לא משנה אם זה חוקי או לא (ואתה ממילא לא יודע בלי לראות את החוזה ואיך הוא מנוסח), יותר חשוב אם העבודה טובה, מעניינית, רווחית. זו דעתי לפחות.
 

אייני

New member
הבנתי סופסוף מה לא הבנת בתגובה שלי אם ככה...

כנראה שהתרשמת שהגבתי באופן כללי לכל נושא ה"חבל בשבילך, אז זה סה"כ המשכורת שלך" וכד'.
אז לא - אני הגבתי בעיקר לנושא ה"אם תתפטר לפני יקנסו אותך". בגלל זה גם הדוגמא שנתתי שם קשורה בעיקר לנושא הפיטורין - כי זאת הדוגמא העיקרית שאני מכיר שבה באמת אפשרי לקנוס אדם במקרה של פיטורין.
מצטער, באמת לא הייתי ברור ממש.
 

h a j b i

New member
סבבה, אגב יש עוד אפשרות לנכות שכר במקרה

של התפטרות. במידה ואתה לא נותן התראה מוקדמת ע"פ החוק המעסיק יכול לקזז את השכר שהיית אמור להרוויח בתקופת ההודעה המוקדמת מסך השכר שנותר לו לשלם לך. כלומר, היית צריך לעבוד עוד יומיים ועבדת בפועל יום. המעסיק יכול לקזז את היום שהחסרת מהיום שעבדת ולא לשלם לך דבר.
 

Delice

New member
העבודה בבנק זה שיחות נכנסות וזה לאומי

זה תהליך קבלה חופר וארוך שאותי אישית די ייאש באיזשהו שלב
יש לך ריאיון עבודה בחברת כוח אדם
אחר כך יש לך סימולציה קבוצתית ומבחן פסיכוטכני(כן כן כמו בצבא בערך) ועוד כל מיני משימות קבוצתיות/אישיות שונות ומשונות(כמו להשלים משפטים)
כל היום ה"חביב" הזה לוקח מ-8 עד 2 בערך...
ואז.....(אם לא סיימנו בזה) אז יש גם ריאיון עבודה עם המשאבי אנוש של הבנק(אלוהים ישמור הריאיון שלי לקח בערך 40 דק' זה היה סיוט)
 

alon11173

New member
מזה יורידו לי מהמשכורת אם אני לא עומד ביעדים?

מה הם יכולים לקחת מהכסף שהרוחתי לפי שעה?
איך מ7 אלף הגענו ל 4 וחצי איך הולך הבונוסים שם?
 
למעלה