שאלה על עבודה במסעדנות

מצב
הנושא נעול.

האדם

New member
שאלה על עבודה במסעדנות

שאלה על עבודה במסעדנות
נקבעת לי משמרת עבודה משעה מסויימת עד שעה מסויימת, אבל המעביד משחרר אותי מוקדם, שעות רבות לפני השעה המיועדת לסיום המשמרת. האם זה תקני? נכון שההסבר ש"אין לקוחות" הגיוני, אבל אין לי את הזכות לדעת באופן ברור מהן שעות העבודה שלי (מה שכרוך בתיכנון נכון של הגעה מבחינה תחבורתית, תיכנון פעילויות מחוץ לשעות העבודה וכו')? מה גם שלפי החוזה, אני לא יכול לעבוד במשרה נוספת, ולכן אני לחלוטין "סומך" על מקום העבודה שלי... מה בעצם הסטטוס שלי מהבחינה הזאת?

שיר ורד

New member
אין תקן בנושא

שאלה על עבודה במסעדנות
נקבעת לי משמרת עבודה משעה מסויימת עד שעה מסויימת, אבל המעביד משחרר אותי מוקדם, שעות רבות לפני השעה המיועדת לסיום המשמרת. האם זה תקני? נכון שההסבר ש"אין לקוחות" הגיוני, אבל אין לי את הזכות לדעת באופן ברור מהן שעות העבודה שלי (מה שכרוך בתיכנון נכון של הגעה מבחינה תחבורתית, תיכנון פעילויות מחוץ לשעות העבודה וכו')? מה גם שלפי החוזה, אני לא יכול לעבוד במשרה נוספת, ולכן אני לחלוטין "סומך" על מקום העבודה שלי... מה בעצם הסטטוס שלי מהבחינה הזאת?
אין תקן בנושא
החוק לא מתייחס למצב שבו עובד בשכר (ששכרו משולם על פי שעות עבודה בפועל) מזומן למשמרת אך מועסק רק בחלקה ונשלח הביתה. החוק איננו מחייב את המעסיק לקבוע מראש את שעות העבודה ולפחות לכאורה, שעת סיום המשמרת היא שעה משוערת ואיננה מחייבת את המעסיק להעסיקך עד לשעה זו. מצד שני זה יהיה לא הגיוני,אם מעסיק יזמין את עובדו בכל יום בתחילת המשמרת ובמרבית הימים ישלח אותו הביתה מידית או כעבור שעה. לדעתי נושא זה יש להסדיר בסכמה בין המעסיק ובין העובד, כאשר ההסכמה תקבע, שאם העובד הגיע למשמרת , הוא יקבל שכר לפחות בגין חלק מהשעות, אף אם לא הועבד בהן בפועל.

ובכל מקרה - המעסיק חייב לשלם

שאלה על עבודה במסעדנות
ובכל מקרה - המעסיק חייב לשלם
לפחות שכר מינימום (גם במסעדנות). אם אתה עובד עפ"י שעה - אז את שכר המינימום לשעה, אם אתה עובד לפי טיפים - אז הוא צריך להשלים לך את המשכורת לשכר מינימום בסוף החודש. לנוחיותך מצרפת לך טבלת שכר מנימום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה