שאלה על רבים של מילה

kashanish

New member
שאלה על רבים של מילה

נכון יש את המילה צמחיה-של צמחים! האם יש גם רבים למילה הזאת? אני מתכוונת צמחיות???

גנגי

New member
כן.

נכון שהמילה "צמחייה" היא שם עצם קיבוצי, אבל בעברית המודרנית יש אפשרות לרבות גם שמות עצם קיבוציים ולהשיג בכך שוֹנוּת: סוגים שונים של צמחייה ייקראו "צמחיות שונות", בדיוק כמו שסוגים שונים של לחם ייקראו "לחמים"*, וכך אם מישהו שואל אם יש לחם במרכול הוא אינו מתכוון לכיכר לחם בודדת, כמובן, ואם מישהו שואל איזה לחמים יש היום, הוא מתכוון - אלו סוגים של לחם יש היום. כשאת שוכבת על הדשא דעי לך שיש דשאים רבים: יש דשא דוקרני, יש רך, יש שאינו עמיד לקור וכן הלאה. וכך גם במעבדת הדמים נוטלים דגימות דם, אך היא נקראת "מעבדת דמים", מפני שהיא בוחנת סוגים שונים של דם. במקום לומר "מיני דשא/לחם/דם/צמחייה" וכו', ניתן פשוט לרבות אותם. (*לא-לא-לא. אל תכניסו פה עכשיו את הצבא והרכבים!)

ססילי

New member
לא נותר לי אלא להניח, שמיפרשה

הוא השם הנלוז (!) המנסה להדחק למקום לא לו, ולהחליף את המילה הנפלאה אך הדחויה דשא (?) דשא דשא דשא דשא מילה שריחות רעננים עולים ממנה, שאור של שלוה נוגה עליה, שמרחבים חופש ועליצות נרמזים בה
הה! האם צי הספינות פורש מפרשיו אל האחו?!
בחזרה

giba70

New member
מילה נהדרת, דשא...

מזכירה לי את אגדת דשא, את פשנל ז"ל, את אביב גפן שמצץ דונם דשא ונהייה חקלאי...

כן, ראיתי

הוא נהיה מפיק גדול עשה סרטים ומחזמרים הקים להקות וגם את הגשש החיוור. דשא דשא דשא דשא דשא דשא דשא (אולי גם לי זה יעבוד)

לחיי השפינות שבדרך

שׂפינה גדולה ושׂפין ננשׂ פרשו מפרשת ומפרשׂ הפליגו בי-ם ת"ק פרשה ופרשה ושבו להפריש במפרשה

giba70

New member
טוב, אז אם המילה "דשא" בוטלה...

בואו נשלים את המשפטים הבאים: "ה____ של השכן ירוק יותר" "ב____ אצל אביגדור", אלבומו הנפלא של אריק איינשטיין "לשבת על ה____, לנוח בצל, מנסיון טוען ש... (נא להקפיד על החרוז) לא קשה בכלל להתבטל"

shellyland

New member
מנצל"שת בלסבו-שיק:

אם שתי נשים מגדלות יחד ילד, אפשר לומר שהן ה"הורות" שלו? זו מילה תקנית? (שאלה שהעלתה היום המרצה שלי בקורס על פמיניזם).

giba70

New member
אכן, שאלה הורת גורל... ../images/Emo11.gif

אני חושב שכן. אמא היא הורָה, אבא הוא הורֶה, שתי אמהות (גם לא של אותו ילד) הן הורות.

למעלה