שאלה על ריבת לימונים
מצאתי מתכון של יניבניב ומשהו נראה לי מאד לא הגיוני... 2 ליטר מים בתוך הריבה???? בלימונים אמור להיות מספיק נוזל מעצמם... מה לדעתכם כדאי לעשות? המתכון הוא לחברה שלי שיש לה עץ שופע לימונים והיא ביקשה שאמצא לה מתכון טוב... ריבת לימון רכיבים: 1 ק"ג לימון צהוב 2 ליטר מים 1 ק"ג סוכר אופן הכנה: סוחטים את הלימונים, מעבירים את המיץ לסיר גדול ומוסיפים את המים. את גרעיני הלימון צוררים בתוך בד גזה ומוסיפים לסיר. את קליפות הלימונים מניחים בסיר אחר, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מסננים, מצננים במי קרח וחוזרים שוב על הפעולה. חותכים את הקליפות לקוביות ומוסיפים לסיר עם המיץ והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים שעתיים. מוציאים את שקית החרצנים וסוחטים את תוכנה בכל הכח חזרה אל הסיר. מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש קטנה, עד שכל הסוכר נמס לגמרי. מגבירים להבה ומבשלים ברתיחה 20 דקות. בודקים את קרישת הריבה, על ידי טפטופה על צלחת קפואה (הריבה צריכה להתקרש על הצלחת וכשמעבירים בתוכה אצבע שישאר "שביל" ברור). כשהריבה נקרשה מסירים מהאש. להיזהר לא לשרוף את הריבה. ממתינים 20 דקות, מעבירים לצנצנות נקיות ויבשות ומכסים מיד. הערות: מקור המתכון: יניבניב
מצאתי מתכון של יניבניב ומשהו נראה לי מאד לא הגיוני... 2 ליטר מים בתוך הריבה???? בלימונים אמור להיות מספיק נוזל מעצמם... מה לדעתכם כדאי לעשות? המתכון הוא לחברה שלי שיש לה עץ שופע לימונים והיא ביקשה שאמצא לה מתכון טוב... ריבת לימון רכיבים: 1 ק"ג לימון צהוב 2 ליטר מים 1 ק"ג סוכר אופן הכנה: סוחטים את הלימונים, מעבירים את המיץ לסיר גדול ומוסיפים את המים. את גרעיני הלימון צוררים בתוך בד גזה ומוסיפים לסיר. את קליפות הלימונים מניחים בסיר אחר, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מסננים, מצננים במי קרח וחוזרים שוב על הפעולה. חותכים את הקליפות לקוביות ומוסיפים לסיר עם המיץ והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים שעתיים. מוציאים את שקית החרצנים וסוחטים את תוכנה בכל הכח חזרה אל הסיר. מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש קטנה, עד שכל הסוכר נמס לגמרי. מגבירים להבה ומבשלים ברתיחה 20 דקות. בודקים את קרישת הריבה, על ידי טפטופה על צלחת קפואה (הריבה צריכה להתקרש על הצלחת וכשמעבירים בתוכה אצבע שישאר "שביל" ברור). כשהריבה נקרשה מסירים מהאש. להיזהר לא לשרוף את הריבה. ממתינים 20 דקות, מעבירים לצנצנות נקיות ויבשות ומכסים מיד. הערות: מקור המתכון: יניבניב