שאלה על שכר בקנדה

e smart boy

New member
שאלה על שכר בקנדה

יש למישהו כתובת של מחשבו ברוטו/נטו כדי שאני אדע כמה משאיר לי ביד שכר של נניח 100,000 CAD? תודה.

predoc

New member
יכול להיות שאתה מרוויח משהו

מזה שאנשים נכנסים למנגו פלקס הזה ? ולא ישירות ללינק הרלוונטי - פשוט לא מבין את ההיגיון בלתת לינק ללינק ללינק ללינק ובגלל זה כל השאלות נפוצות, לינקים וכו עדיין שם ולא עברו למקום היעודי בפורום ? סתם תוהה

קודם כל מנגו פלקס משלם גרושים

לי ולרן פורסט דרך גוגל..ובזמן הקומונה, לא היה איפוא לשים תשובות מפורטות, והמנגופלקס הזה שירת את הקומונה לא רע. דבר שני בחודשיים האחרונים קרעתי את התחת על הבחינה האחרונה בסדרה לצורך קבלת רישיון הסחר בנדל"ן כי הכסף מגוגל לא הספיק לי. ולא היה לי זמן, בהנחה שאעבור את הבחינה בשבוע הבא בהצלחה , כל הקישורים יעברו לכאן עד סוף אפריל. מתנצל על רמת השירות הנמוכה, מקווה לשפר בעתיד.

predoc

New member
אין צורך להתנצל ..ממש לא

המידע והשרות שאתה נותן לכולם שווה הרבה מאוד זמן וכסף סתם היה לי מוזר ההפניה לשם בכל אופן למען הסדר הטוב ומניעת מראית עין אני אם הייתי במקומך מרוויח מזה משהו הייתי מוסיף על זה מילה בגילוי נאות - אם כבר יש לך בחתימה גילוי נאות - מה איכפת למישהו ללחוץ על הלינק כדי שתקבל עוד כמה סנטים. אם אתה צריך עזרה עם הכנסת הלינקים רק תגיד - לחפש לעדכן לסדר והכי חשוב בהצלחה בבחינה לך ללמוד ותפסיק לענות לשאלות פה הממ...בעצם זה גם לגבי עצמי ..לך תעבוד במקום לענות בו

התנצלות לא תעזור פה!

תחזיר את כל הכסף ששילמו לך החברים פה על השירות הקלוקל שנתת פה בפורום ובעבר בקומונה!

e smart boy

New member
ל- predoc

מה רע בזה שהוא מרוויח כמה גרושים מהצד אם הוא עוזר לאנשים פה? אז תצטרך ללחוץ על שני לינקים בדרך, מה כבר קרה?

predoc

New member
כתבתי ...שאין בזה שום דבר רע

ולא קרה שום דבר , והוא אכן עוזר פה לאנשים ועזר גם לי מאוד בעבר הקרוב והרחוק לא ידעתי אם אכן הוא מקבל מזה משהו ואם כן חשבתי שאולי כדאי לציין את זה בגילוי נאות. אם כבר קיים גילוי נאות בחתימה. על אחת כמה וכמה. אני שמח ברווחיו קטנים כגדולים ועיני לא צרה.

predoc

New member
בגלל שאתה לא מגיב מספיק מהר הנה אחד

לכל הפרובינציות ...ועוד כל מיני מחשבונים לקנדה http://www.ey.com/global/content.nsf/Canada/Tax_-_Calculators_-_Overview בגדול 70,000 יגיע לחשבון הבנק שלך

predoc

New member
ענית כמה שעות טובות אחריי....

אני עניתי ב 13:51 ואתה ענית בכלל רק ב 16:50 זה אומר שעתיים ו 59 דקות אחריי

e smart boy

New member
טוב, תודה רבה לשניכם

זה ממש מעודד. פחות מ-30% מס הכנסה באונטריו על הכנסה ממוצעת. כנראה שאפשר לחיות שם לא רע.

predoc

New member
זה יותר מורכב מזה

אבל בעיקרון משחק עוד יותר לטובתך לדגומא אם תפקיד 18% מהשכר השנתי שלך ל RRSP ( השקעה ארוכת טווח בקרנות נאמנות לטובת תקופת הפנסיה) תקבל על מלוא הסכום פטור ממס. במקרה שלך תצטרף להפקיד נניח 18,000 דולר בשנה. אבל תקבל פטור שווה ערך ל 7800 דולר. ( שזה 7.8% מהשכר שלך ) רק 22% מיסוי למעשה. פטורים נוספים אם האישה אינה עובדת או הילדים בגן או לומדים באוניברסיטה ויש עוד מגוון של נוספים יכולים בקלות להביא אותך למיסוי של 20% בלבד ואולי קצת פחות. ( בלינק שהשארתי לך לפני המחשבון מס יש מחשבונים של RRSP ופטורים וכו) לחיות על שוטף של 60,000 לא נראה לי שצריכה להיות בעיה.( עוד הפקדה של 18,000 לחיסכון)

הפקדה לRRSP לא תמיד מעשה נבון

אם אתה צופה קפיצה משמעותית בהכנסה שלך עד התאריך שתרצה להשתמש בכסף, זה לא נבון להפקיד. כי עכשיו אתה אמנם מקבל זיכוי, אבל במדרגה נמוכה. ביום שתמשוך הכסף (נגיד לDOWN PAYMENT), השכר השנתי שלך יהיה גבוה ולכן על המשיכה של הכסף תשלם מס לפי המדרגה הגבוהה יותר. מקווה שהסברתי בצורה בהירה.

predoc

New member
אתה מציין מקרה פרטי

הדברים שכתבת אכן נכונים אך מהווים מקרה פרטי ש RRSP אכן לא יועד אליו. RRSP יעודו זמן הפנסיה ולא סתם חיסכון לרכב הבא או לדירה המורחבת. הוא יכול להוות גם חיסכון לעיתות מצוקה - פיטורים או מחלה חס וחלילה. גם למקרה של משיכה לפני זמן הפנסיה או חוסר עבודה, קיימות הטבות שונות ומגוונות על הריבית שתצבור. קיים אומנם חיוב על הקרן עצמה בגובה אחוז המס השולי שלך בזמן המשיכה שיכול להיות גבוה מאחוז המס השולי בזמן ההפקדה כפי שאתה מתאר ואז באמת כל העסק יכול להיות לא כדאי. ושוב משיכה מ RRSP לצורך תשלום על דירה למגורים שלך ולא להשקעה כפי שציינת קיימים שוב חוקים מיוחדים. ברמת הכלל למעט המקרה הפרטי שציינת שצריך בדיקה פרטנית שווה אפילו לקחת הלוואה לצורך הכנסת הכסף ל RRSP עד למקסימום המותר לך. והבנקים אכן מעניקים הלוואות כאלו בקלות ובשמחה רבה.

ברור שזה מקרה פרטי

ואמרתי "לא תמיד כדאי". חוצמזה, RRSP לא נועד למשהו ספציפי. אתה בהחלט יכול להשתמש בזה לDOWN PAYMENT או לרכישת פיסטוקים למשחק של מכבי או לשנת שבתון מתוכננת.

predoc

New member
Registered Retirement Savings Plan

הכסף מיועד לפנסיה ה R השניה מדגימה זאת במפורש הממשל הקנדי מעודד חיסכון לפנסיה כי אין פנסיה אחרת והם לא רוצים שתזרק לרחוב וטיפול לעול על המערכת. מה שאתה מציג זה מקרה שמוגדר כחריג - שמאפשרים לך להוציא את כספי הפנסיה למטרה אחרת שלא אליה יועד ואז אתה לא מקבל את ההטבות שניתנו לך לצורך חיסכון הכסף לפנסיה. להגיד שזה לא מעשה נבון - יבין כל אחד שיש לבדוק כל הפקדה לעומק ולשקול. אם היעוד הוא פנסיה זאת האופציה הכי טובה שאפשר לחשוב עליה 30 אחוז מהכסף שאתה מפקיד שם מגיע למעשה מכסף שאחרת הולך לשלטון. יש כלים אחרים לדברים אחרים מתוכננים. לדברים לא צפויים גם יש כלים אחרים - לרוב קוראים להם ביטוח.

תכף תגיד לי גם שבקרן ההשתלמות שלך

אתה משתמש רק לצרכי השתלמות מקצועית. ובדמי הבראה רק לשם נופש ומרגוע בבתי ההארחה של התנועה הקיבוצית. אגב, המדינה מכירה לגמרי בזה שאתה תשתמש בזה לצרכים אחרים ואף מעודדת אותך לכך: אתה יכול לתת לעצמך הלוואה מכספי הRRSP לצורך רכישת דירה וזה לא יחשב לך כהכנסה לצרכי מס, בתנאי שתחזיר את זה תוך פרק זמן מסויים (נדמה לי שנתיים).

predoc

New member
מה אתה מנסה לומר

המדינה, קנדה או ישראל ואני מניח שיש דברים דומים בחורים אחרים מעודדת חיסכון למטרות מסויימות בהן פנסיה והשתלמות. לצורך כך היא מעניקה הטבות לחוסכים למטרות אלו. ככה אתה יכול לצאת להשתלמות לאחר שלקרן השתלמות שלך מלאו 3 ולקבל את מלוא ההטבה. אבל לצורך שידרוג הרכב או לקנות XBOX תחכה 6 שנים כי לא לזה יועד הכסף. אבל הלכו לקראתך ונתנו לך את מלוא ההטבה למרות שינוי היעוד. כנל קופת גמל בישראל ו RRSP בקנדה נותנים לך הטבה בתנאי שתעמוד בתנאים כאלו ואחרים שלהם מיועד הכסף. במיקרים אחרים נותנים לך הטבה חלקית ואם אתה עושה שימוש מנוגד לחלוטין למטרות החיסכון שוללים ממך את ההטבה שעניקו לך. בקנדה עוד יותר גמישים איתך ומבינים שיכול להיות שאתה רוצה לחסוך באמת לפנסיה ולא לדפוק את המערכת. אבל פתאום רוצה לקנות דירה וגם לזה הם מצאו פיתרון יצירתי נחמד יעיל כמו שאכן תארת בהודעתך עדיין כל הדברים מכוונים לזה ש RRSP הוא כלי חיסכון נהדר לכל מי שיכול ומיועד לפנסיה. וגם יתמוך בך כלכלית למיקרים אחרים כמו רכישת דירה וכו. הדבר נכון למי שיכול כלומר למי שמרוויח מספיק - זה לא הכלי המומלץ לסטודנט המתחיל או מי שמרוויח בקושי למחייתו אלא לכאלו שיש להם תשלום נדיב למס הכנסה כבר היום- דוגמת פותח השירשור שיקבל 100K הכנסה ברוטו אבל גם לכאלו שמקבלים פחות. גם אם התשלום יגדל בעתיד מרבית הסיכויים ש RRSP עדיין יהיה כלי החיסכון היותר יעיל באפיק הסולידי. תמיד אפשר להמר בבורסה ולעשות מיליונים אבל זה לא בדיוק חיסכון ויש שם את הסיכונים האחרים. לקבל נקי 30 אחוז מהסכום שאתה מפקיד ו כ 8 אחוז מהשכר השנתי שלך לא משתווה לשום כלי כלכלי שאני מכיר. את הסיכון שאישתך תחליט בוקר אחד שהיא רוצה למבורגיני ותצטרך להוציא את כל כספי ה RRSP שחסכת שנים ארוכות במטרה לרכוש לה אחת כזאת ותשלם מיסים מטורפים על הכסף שחסכת תצטרך לקחת.

למעלה