שאלה על שכר בקנדה

כל מה שכתבת כאן לא סותר אפילו אות

אחת ממה שאני כתבתי. שנית, זה לא שבפנסיה אתה לא משלם על כסף שחסכת בRRSP. תשלם כמו גדול לפי מדרגת המס שתגיע באותה שנה, כאשר כספים שתמשוך מהRRSP ייחשבו לך כהכנסה. ככה שבמובן זה אין פה הטבה אמיתית, למעט אולי העובדה שבגיל הפנסיה ההכנסה שלך מיגיע כפיים יותר קטנה ולכן מה שהיום קיבלת עליו הרבה זיכוי במס בגלל המדרגה הגבוהה שלך, ביום הפנסיה תחוייב עליו במס פחות. אבל אותו מקרה מתקיים בך אם החלטת לצאת לשנת שבתון, למשל, ומשתמש בכספי הRRSP כמקור הכנסה בלבדי. שנית, עם הRRSP אתה יכול לעשות הרבה דברים, חלקם ממש לא סולידיים. אתה יכול לשחק עם הRRSP בבורסה (בתנאי שתתמקד בחברות קנדיות, נדמה לי).

predoc

New member
העובדות שאתה מציין כולן נכונות

המשמעויות שאתה מעניק להן לדעתי לא נכונות בחלק מהמיקרים. או שאתה לוקח מקרה פרטי יחודי ובגללו מזהיר מהשקעה באפיק הזה. לפחות לפי המחשבון שלי יש פה הטבה אדירה. קודם כל 30% מהכסף שאתה שם בצד אתה מקבל מהמדינה. גם אם זה לתקופה קצובה של 30 שנה זאת הטבה. אתה לא משלם מס על כל הרווחים של הקרן הזאת.ומדובר בסכומים לא מבוטלים וריבית דריבית וכו. כלומר יש לך רווחים פטורים ממס על כסף שאחרת היה הולך למדינה ממילא. מה יותר טוב מזה ? לצאת לפנסיה אומר שאין לך הכנסה מעבודה בדרך כלל. ( אם אתה יכול להרשות לעצמך ויש לך RRSP או חיסכון אחר) אז זה אומר שמרבית הכסף שתמשוך ש 30% ממנו קיבלת במתנה מהמדינה ולא שילמת עליו מס כל השנים על הרווחים תקבל פטור לחלוטין ממס או עם מיסוי נמוך מאוד. לא יודע על איזה שבתון אתה מדבר. השבתונים שאני מכיר בעולם האקדמי בדרך כלל ממומנים בדרך זו או אחרת. אתה מקבל כסף או ממקום העבודה שמעניק לך שנת שבתון או ממקום עבודה אליו אתה הולך לשבתון או משניהם. מרבית האנשים עושים כסף טוב בשנות השבתון. ולדעתי RRSP לא יתאים ואין בו צורך לשנות שבתון כאלו. ( גם במגזר ההוראה תיכונים ומורים הדברים דומים) יש אפשרות לכוון את ה RRSP לכיוונים פחות סולידיים כמו שאתה מציין. אני מדבר על החיסכון הראשוני הגולמי של 30% מהקרן אתה מקבל מיד ופטור מהרווחים. מעבר לזה זה תלוי בך ובבנקאי שלך/יועץ ההשקעות. לדעתי ההשקעה היא בכל מקרה בקרנות נאמנות. אתה יכול לבחור קרן נאמנות שמשקיעה אחוז יותר גדול מהכספים שלה במניות קנדיות ואז להגדיל את הסיכוי לרווחים גדולים יותר כמובן עם הגדלה של הסיכון. עדיין הקרנות האלו יחסית סולידיות ומשקיעות את מרבית הכסף במלווה מדינה וכלים פיננסים אחרים של השלטון הקנדי שהרווחים בו מובטחים וסולידיים. זה לא GIC נכון אבל זה לא לשים את כל הכסף על מניית טבע.

אני לא הזהרתי מהשקעה בRRSP

איפה ראית שעשיתי את זה? אני רק אומר שRRSP זה לא איזה משהו קסום שמתאים תמיד לכולם. כל אחד צריך לבדוק לפי המקרה שלו אם באמת גלומה בזה הטבת מס לאורך זמן.

e smart boy

New member
נשמע טוב

אם וכאשר נגיע לזה אני אשב עם יועץ מס. בינתיים רציתי רק לקבל תמונה כללית. אני גם לא יודע בטוח כמה אני ארוויח ככה שממילא הכל ספקולציות. חסכון זה דבר טוב לי כי אני מתכנן לצאת לפנסיה כמה שיותר מוקדם. גם בארץ אני חי בערך רק מחצי מהנטו שלי, אני לא משתולל עם ההוצאות וחוסך כמה שאפשר. ככה שאם אני אממש את החסכונות, אני לא אעשה את זה בעוד אני עובד כך שממילא אני לא רואה סכנה שזה יקפיץ את מדרגת המס שלי. דרך אגב, יש לך מושג אם בקנדה קיים משהו שדומה לביטוח מנהלים בארץ או ביטוח פנסיוני פרטי אחר שמאפשר תשלומים חודשיים אחרי הפרישה?

למעלה