שאלה על תנאי שכר - כמה באמת מרוויחים במקצוע?

ליצולה

New member
במקומות מאורגנים יש כוננים שזו העבודה שלהם

אצלנו בעבודה (בי"ח) כל יום יש כוננת משלוש עד שמונה בבוקר למחרת. את יודעת מראש את התאריכים ודואגת לבייביסטיר זמין באותו יום וכך את זמינה לעבודה- וגם מתוגמלת על זה. הכוננת אחראית על כל הבית חולים כל שכל מקרה דחוף ייקבל מענה
יחד עם זאת, כן הרבה פעמים מתקשרים אלי מהמחלקה שלי עם שאלת/ בעיות בימים או שעות שאני לא נמצאת. אני תמיד אענה אבל לפעמים אני אגיד להם- זה יכול לחכות למחר. אין מה לעשות, יש עבודות מסוימות שאתה מבין כשאתה נכנס לעבוד מהם שהאופי שלהם דורש סוג אחר של מחויבות. מי שלא מתאים לא, שלא יעבוד בזה או שלא יעבוד במסגרות שיש בהם מקרי חירום (ולא בכל התחומים של הע"ס יש מקרי חירום)
 

BellA עלמה

New member
סיפורי פורית

דיברה על משהו אחר לגמרי נראה לי.

לא על כוננות שזה מובנה לתוך סוג העבודה... אלה שאת עם רגל אחת בחוץ ופתאום צריכים אותך פה או שמישהו רץ אחרייך עם שאלה שאת ממש עם רגל אחת ברכב ...

אי אפשר לתכן ככה כלום.. לא להוציא ילד מהמעון \ גן כלום כי פורמלית את מסיימת בשעה X אבל פרקטית רק אלוקים יודע מתי את בעצם יוצאת..
 
בזמנו לא היו לי ילדים

ובאמת מי שילדה בדר"כ לא נשארה והתחלופה של הצוות הייתה מאוד גבוהה. אני עבדתי שם 3 שנים וכבר נחשבתי ממש ותיקה.
אח"כ כשהיה לי כבר ילד עבדתי במקום אחר בחלקיות משרה, ובאופן קבוע במקום לצאת ב-14:00 היו מושכים אותי עד 16:00 ועוד עשו לי פרצופים כשאמרתי שאני חייבת להוציא את הילד מהגן.
 

BellA עלמה

New member
ממה שאני קוראת פה

קשה מאוד (עד לא אפשרי) לשלב הורות עם עבודה סוציאלית שהיא לא משרדית ..
שיש מחויבות להוציא ילד ממסגרת או ילד חולה וכו
 

BellA עלמה

New member
את בעצמך כתבת

שעבדת חלקית משרה וגם אז עשו לך פרצופים שרצית לעזוב כדי להוציא ילד מהמסגרת
 

iwee

New member
הורות ומישרה מלאה

זה אפשרי. אני עם שלושה ילדים בבית ומצליחה לעבוד מישרה מלאה. מה שצריך זה בעל תומך ועוזר!!
 
זה לא רק בעל תומך ועוזר

בעלי עם כל התמיכה והעזרה שלו עובד שעות ארוכות ולא יכול לצאת מהעבודה כל פעם שאני נתקעת... מעבר לעובדה שזה לא קרוב והרכב אצלי לא נראה לי שזה יתקבל בסלחנות במקום העבודה שלו.
 
אצלי זה קורה וקשה להציב לזה גבול

אני עובדת עד 15:00 ויודעת שאם אצא אחרי 15:15-15:20 אני לא אגיע בזמן. חלק ממה שעשיתי היה לשבץ את התינוק שלי במעון שאני יודעת שיש לו הארכה עד 17:00-למקרה חירום, הרי אני על הכביש, לא הכל בליטתי וקשור לעבודה...
היו פעמים במהלך שנות עבודתי שהמנהלת פנתה אלי בנוגע למשפחות בטיפולי וגם כאלו שלא וביקשה התערבות דחופה. באותן פעמים התקשרתי לבעלי כדי שינסה להזעיק את אחת הסבתות. קורה גם שבדיוק כשאני יוצאת יש שיחת טלפון. לפעמים אני עונה ולפעמים אני אומרת למזכירה שאני כבר סגרתי הכל ושתיקח הודעה.
בקיצור- לפעמים עובד, לפעמים לא, זה לא פשוט וזה בלי קשר לשיחות הטלפון שלא עוצרות גם בבית ולא תמיד ממס' מזוהה כדי שאסנן. אין ספק שהאסרטיביות שלי התפתחה בשנים האלו אבל עדיין יש מקום לשפר.
 

KFIRB

New member
שקרית? מעוותת? מוגזמת?

צודק!!!

אז למה אתה רוצה לעשות הסבת אקדמאיים?

מאיך שאני מכיר את המסגרות להסבה לא תתקבל, חבל על דמי ההרשמה.


אני אסביר יותר את עמדת העו"ס הממוצע ולא את עמדת המנהל של המסגרת (שאגב מרוויח בדר"כ פער של כמה מאות שקלים יותר מהעו"ס "הממוצע"), מערך דיור מוגן , השעה 20:00 , המדריך השיקומי מתקשר מביתו , ומודיע שהמתמודד שבטיפולכם (הגר בגפו) מתלונן על הרגשה לא טובה, ידוע לך שיש לו עצירות מזה יומיים, האם תיקח על עצמך את האחריות לחכות לבוקר? אני אישית לא, אני אגיע לביתו ואלווה אותו למיון או ביקור רופא (שלרוב יתנו לי הפנייה דחופה למיון).

במשך חודשיים וחצי שעבדתי ביקרתי במסגרת הוסטל כוללני כ-3 פעמים במיון, 2 מהם בחירום ו1 מתוכנן. את השעות שבזבזתי בהמתנה בקבלות השונות עד שהמשתקם התקבל במחלקה, אלו שעות מתות שאף אחד לא יחזיר לי אותן- כי לא משלמים לנו שעות נוספות.

דוגמא אחרת - ידידה שלי, עו"ס בפנימייה, צריכה לקבל את הילדים לשיחות, צריכה לתת מענה לכל גורמי הקהילה (בדומה לעו"ס ה"ממוצע " מההוסטל) השונים, לכל פק"סיות, עו"ס המשפחה הרופאים ההורים, המורים ועוד, מתי היא כותבת את הדוחות של הילדים? לאחר שעות העבודה בבית. עכשיו בשנה האחרונה לפחות פעם בחודש היא נדרשת ללוות ילד לבי"ח, האם מישהו משלם לה כוננויות? לא!!!

בנוער בסיכון, המשרות לא מעודכנות נכון, הסיבה פשוטה- המדינה רוצה לחסוך בתקנים, לכן תקינה של 50% היא אף פעם לא מספיקה ל50%. זה שקרי, נכון כך גם משרד האוצר טען .

הבעיה המשמעותית בעבו"ס בניגוד למקצועות עזרה אחרים- שהמקצוע מתמודד עם מגוון רחב מאוד של פונים והתמקצועויות, ולכל שירות יש את ההתמקצעות שלו, מה אמורה לומר עו"ס במחלקה כלשהי בבי"ח שבדיוק כשהיא צריכה ללכת (לפי השעון, העט שלה צריך ליפול לדבריך), מתקשר הרופא התורן ומבקש ממנה לטפל במשפחה של המאושפז שכועסים על כל העולם ואשתו (ולצערו של הרוםא בצדק ), היא תגיד לתפיסתך :"אני צריכה ללכת הביתה, מצטערת ", נניח שאותה עו"סית לאחר שבוע שלם של 12 שעות (במשרה מלאה!!!) כל יום בגלל צרכים של המחלקה והמון חולים שיש להם בעיות בשחרור לקהילה, האחות האחראית באישור מנהל המחלקה, מתקשרת אליה הביתה שבעיר אחרת, ומבקשת ממנה להגיע בשישי בבוקר, כי מר כהן מחדר 11 מסרב לעבור לחדר 15 כי עצם המעבר הציף בו את טראומת השואה? "סליחה אני ביום חופשי, היא צריכה לומר".

והדוגמא הכי כואבת, יש שירותים מה לעשות, שמחכים להם בתור, בדיוק כמו להשתלה , התור יכול להגיע מהיום למחר , מה תאמר עו"ס שקיבלה אחה"צ את ההודעה שעליה להגיע עם הנערה עד 19 להוסטל נערות כי אם לא, יש כבר נערה אחרת בתור, והיא חייבת להגיע יחד איתה, לא חשוב שעכשיו היא בעבודה השנייה שלה (כי אין משרות מלאות בעבו"ס).

ידידה אחרת, עובדת בדיור מוגן של סל שיקום, אמורה להתקיים לה פגישה עם דייר לא פשוט , והקשר שלהם עוד לא נבנה, הטלפון מצלצל ומהצד השני מנהלת השירות מבקשת ממנה לשכנע מישהו אחר להתאשפז מרצון כי התנהגותו הדרדרה והשכנים מודאגים, ביום אחר בזמן השירות שלה בדיור המוגן, מצלצל הטלפון ומבקשים ממנה להגיע ליח' ההתמכרויות בה היא עובדת כדי ללוות מטופל למחלקה הפסיכיאטרית.

אלו לא דוגמאות של SOS שהוצאתי מהשרוול , זו המציאות, זה כבר לא SOS זו המציאות וזה הנורמה ועל כך טענו לתוספת תקנים.
 

lili801

New member
תגובה בנוגע לשכר

שכר התחלתי עם תואר ראשון בלבד הוא 6000 בערך . כמובן תואר שני , תפקידים מסוימים ,ותק מצטבר , וגמולי השתלמות מעלים את השכר .

בשנת 2007 התחלתי לעבוד כעו"ס בעירייה . השכר שלי היה 5000 נטו . כיום מרוויחה משהו כמו 8000 נטו ( תואר ראשון בלבד ) .

מקווה שעזרתי .

נ.ב.

לא בכל העיריות השכר זהה , לכן הפערים . יש עיריות/גופים ממשלתיים שמשלמות הוצאות רכב ( טסט וביטוח מלא ) ויש עיריות שלא . זו הטבה משמעותית .

מקווה שעזרתי .
 
לא רק

גם מרכיב הנסיעות אל העבודה ובמסגרת העבודה משתנה, יש עיריות שמוסיפות כוננות גם לעו"סים כוללניים ויש עוד הטבות נוספות. אני לא מתקרבת ל8,000 גם היום
 

sher2004

New member
אני חושבת שאנו מנסים להעביר אליך

תמונה ברורה לגבי המצב במשק של העובדים הסוציאליים אך אינך מעוניין 'לראות' אותה. אני חושבת שהתדמית שלנו בציבור היא כל כך גרועה שזה מחלחל ומשפיע על דעתם של הרבה אנשים.
אתה לא חייב לקבל את מה שנאמר כאן וכמובן שאת ההחלטות לגבי עתידך המקצועי אתה תעשה לבדך, בהצלחה.
 

החלבם1

New member
אני לא חושב שקיבלתי תמונה ברורה

לדעתי חלק מהגולשים כאן - כולל המנהלות - ספוגים באג'נדה של "העו"ס המקופח"

קשה לי להאמין לזה שכל העו"סים עובדים בפועל 4 שעות בחינם בכל יום, לא ישנים בלילה כי הטלפונים שלהם לא מפסיקים לצלצל וכו'...
זאת הצגה מוקצנת ודמגוגית , שבאה ליצור מצג שווא של "קדושים מעונים " , ותיכף נחשוב שאתם בכלל מתנדבים

אני חושב בהחלט שיש תרבות בענף שלכם ושל הסיעוד של מירמור ולבכיינות, שלא קיימת למשל אצל מנהלי חשבונות , פקידי ביטוח , או נהגי אוטובוס - וגם הודעות התראה אישיות ממנהלת הפורום לא ישנו את המציאות

לדעתי בהתחשב במצב הכללי בארץ 7500 שקל זה לגמרי אחלה (כמה המטופלים שלכם מרוויחים? )
 

GrennCard

New member
אורח יקר , המבט שלך על הדברים מאוד צר

ישנו קיפוח והוא חד וחלק . ב שנת 2011 בעת המשא ומתן על הסכם השכר של העובדים הסוציאליים פקידי האוצר באות תקופה אישרו את העובדה שציבור העובדים הסוציאליים קופח עשרות שנים לעומת שאר עובדי המגזר הציבורי. אם לא תתאצל ותעשה מחקר לא גדול אתה תראה שביחס לעובדי המגזר הציבורי האחרים עובדים סוציאליים מקופחים בצורה משמעותית מזה עשרות שנים ו, גם היום לאחר הכאילו ,"מאבק" שהיה.

אם תשווה את תנאי השכר של העובדים הסוציאליים בשוק הפרטי אתה תראה שאנחנו קרובים מאוד לתחתית, לצד עובדי סיעוד ניקיון ואבטחה.

אם תשווה את תנאי השכר של העוסים בארץ לעומת העוסים במדינות ה OECD כאן אין על מה לדבר אפילו אנחנו בתחתית

אם תשווה את תנאי השכר בתוך מגזר העובדים הסוציאליים עצמו אתה תראה שיש קבוצה של לכל היותר 10 אחוז מהעובדים שנהנים משכר ותנאים טובים מאוד, וקבוצה של 90 אחוזים שלא נהנית מכלום.

מאחר ואין לי כוח לכתוב לא אכנס איתך לכל הפרטים והמספרים. הכל קיים באינטרנט הכל זמין ונגיש לכולם. תקרא תתענין תרחיב את הראיה שלך על נושא ה"קיפוח" ואני מאמין שאתה תגיע להחלטות הנכונות

בהצלחה
 

KFIRB

New member
יותר מאיתנו ....

יש מקרים שהמטופלים שלנו מרוויחים יותר מאיתנו.

רופא מתמחה (לא מומחה אל תתבלבל) מרוויח 27.5 לשעה לאחר 7 שנות לימוד, רכישת תואר ד"ר וכו'.

עו"ס מרוויחים שכר "מופלג" לאחר תואר ראשון - 3500-6000 ש"ח למשרה , ללא קשר ל% המשרה. אה, הנושא העצוב הזה של פנסיה , כלל לא מעוגן כיום בהסכם השכר.

הרופאים, האחיות, העו"סים והמורים מוחים בעיקר על התקינה הנמוכה וכתוצאה מתקינה נמוכה יש שחיקת שכר, אם אני רוצה להישאר בשוק הציבורי, לקבל הדרכה טובה (שהפכה למצרך נדיר בימנו),אני צריך שכר ברוטו יותר גבוה מ7052 שהוא השכר המינימום הומקסימום הענפי בשירותים המופרטים הפועלים לפי ההסכם. ההסכם אינו מוגדר כחוק ולכן כל אחד הישר בעיניו יעשה, זה לא משלם קרן השתלמות, זה לא משלם לפי השכר הענפי, זה מקצץ בכוננויות וכך הלאה.

התחלופה ברוב השירותים היא רבה ומדאיגה, בעיקר בשירותי השיקום ושירותי הילדים בהם הצוות מתחלף יותר מהר מדורשי השירות.

עכשיו האם הפונים שלנו מרוויחים יותר? כן! ברמת שירותים, תשלומים והנחות בסופו של יום , הם מרוויחים יותר- למשל אדם עם נכות, מקבל הנחה בשכר דירה , מקבל קצבה , ומקבל שירותים בשווי אלפי שקלים בחודש..
 

MOBY6

New member
משהו חשוב שלא כתבו

כל המשכורות שמדברים עליהם הם משכורות בסיס+השלמה.

מצרפת לינק לטבלאות שכר של העוסים להמחשה.

http://www.socialwork.org.il/wp-content/uploads/2009/11/tavlat_sachar.jpg

עוס מתחיל, בדרגה י"א (הכי נמוכה) ירוויח 2300 שח בסיס. השלמות שכר זה כ-3000 למשרה מלאה. כלומר עוס מתחיל יקבל על משרה מלאה 5300 שח!

צריך גם לזכור את נושא הדרגות-
מתח דרגות של א-ד (הכי גבוה) זה רק למנהלים בכירים מאוד מאוד- מנכלים או סמנכלים במשרד הרווחה (כלומר מעט מאוד אנשים מגיעים.(
מתח דרגות של ז-ה זה לרוב עבודה פיקוחית, ניהול זוטר יותר או הדרכתית- רק משרה אחת של טיפול ישיר מתחילה מהדרגה הזו.

אם כן, הרוב המכריע של העוסים עוסקים בטפול ישיר והם עובדים על מתח הדרגות הנמוך ביותר ט-יא.

לפי הטבלה- עו"ס 40 שנה במשרה טיפולית ירוויח בסיס של 4727.72. עם השלמות של 3000 שח זה 7727! אם זה שכר סביר אתה מוזמן לעשות הסבה ולחכות 40 שנה כדי להגיע לשכר הזה.

מה גם שאנשים לומדים עוס לא בהכרח כדי להגיע לדרגות של פיקוח או הנהלה או הדרכה, אלא באמת כדי לטפל באנשים והדרך היחידה לזוז בשכר היא לעזוב את המשרות הללו.

והכי חשוב, למצוא משרה מלאה בעו"ס זה בג'דר נס. הרוב המכריע של המשרות הן חלקיות משרה והשכר שחישבנו למעלה נגזר מזה. בעבודה של 75 או 80 אחוז מאוד קשה לשלב עוד משרה.
 

KFIRB

New member
כמה דברים שנובעים ממה שכתבת

ועד שלא הסבירו לי את זה לא הבנתי (לפני הלימודים אל דאגה...), שכר הבסיס הוא השכר לחישוב פנסיה!!!

זאת אומרת שאותה עו"ס שעובדת בשכר בסיס של 2300-3000 ש"ח, זה השכר שיחושב לה בפנסיה שלה, התוספות כאמור הם כ"שכר ממוצע" (שכבר היום מרוויחים אותו פועלים במפעל עם שעות נוספות שאין להם אחריות כפי שיש למקצועות העזרה- עו"ס, סיעוד , הוראה, ייעוץ חינוכי, ורפואה כולל מקצועות שירות רפואים - פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאי תקשורת ), השכר הממוצע הוא השכר שיחושב לרוב האנשים בארץ (כולל אלו שאינם משכילים) לצרכי פנסיה, המדינה כמעסיק והרשויות המקומיות הן העבריין הגדול ביותר בחוקי העבודה שהמדינה עצמה חוקקה.

נניח עו"ס נכנסה למערכת הציבורית ושרדה שם 40 שנה , הרי שהפנסיה שלה תחושב ע"פ השכר הממוצע שלה שהוא השכר הבסיסי ולא השכר עם התוספות, בחישוב פשוט השכר שלה יעמוד בערך על 3700 בהגזמה, ממנו היא תקבל 75% לפנסיה , זאת אומרת שהיא תקבל 2775 ש"ח. בהנחה שעוד 40 שנה, עלות התרופות ועלות המזון ועלות השירותים הרפואים יעלו, הרי שיש כאן שחיקה בפנסיה.

או איך אמרה עו"ס שעובדת תחת משהב"ר (הקמצן הראשי מכל משרדי הממשלה כלפי עו"ס):", מה שיישאר לי לפנסיה זה בקושי יספיק לי לפיצוחים ", למה? כי במשהב"ר אין כמעט משרות מלאות... אז מה היא אמורה לעשות? לפי דבריו של פותח השרשור היא צריכה לקבץ נדבות כי בטח היא תקבל פרוטות לפנסיה.....

המצב בעמותות הפרטיות אינו אחיד לצערי, ועוד דבר חשוב אבל הכרחי- השכר הוא לא המרכיב הבודד בעבודה, מרכיב התחלופה, מרכיב השחיקה קשור בעיקר לחוסר הדרכה (כשיש שירותים שהיא מחוייבת להינתן בהם ע"פ נהלי המשרד -לדוגמא משרד הבריאות), חוסר מתן כלים אופרטיבים לסיוע (תשאלו עו"ס בלשכות מה יש לה להציע כשיש בעיה למשפחה והיא המשפחה מעבר לתקציב שניתן ללשכה?), חוסר הערכה בחלק מהשירותים- בעיקר הרב מקצועיים והרפואיים, תקשורת לקוייה מתוך תסכול וחוסר הבנה של השירותים השונים -כי לכל אחד יש שעון מתקתק אחר , ללשכה יש שעון דחיפויות שונה מהשעון של מנהלת בית הספר ששונה מהשעון של המרפאה הפסיכיאטרית לילד ולמתבגר, לעומת זאת שעון ביה"ח הכללי או השיקומי שונה מהשעון של המסגרות בקהילה ששונה משעון הרווחה. ולצערינו אנחנו מתמודדים עם חוסר הבנה משווע זה בין מקצועות הסיוע השונים וגם בתוך המקצוע, אנחנו לעתים קרובות מתקשים להבין את סדר העדיפויות של העו"ס בשירות השונה משלנו, מה פתאום הוא לא מטפל בפונה שלנו? או לחילופין מדוע הוא ממהר "להיפטר" ממנו?

אלו קשיים שקשורים גם לשפה שיש בכל שירות ואנחנו לעתים קרובות מדברים עברית , אך השפה לא מובנת והצרכים של כל שירות לא מובנים אחד לשני, מה שלא קיים בשום מקצוע עזרה אחר- כשפסיכולוג המחלקה הפסיכיאטרית מתקשר לעמיתו במחלקה הפסיכיאטרית המשפטית הם מדברים באותה שפה, כשאחות מיון מתקשרת לאחות בפנימית והאחות מפנימית מתקשרת לשיקום והשיקום מתקשרת לקהילה - כולן מדברות אותה שפה וכל אחת מבינה את הצרכים והלחצים שיש על הקולגה שלה. בייעוץ חינוכי יש הבנה של הצרכים באותה רמת חינוך [יסודי תבין יסודי, יסודי תנסה להבין על יסודי, ] אך השפה תנסה להיות מובנת.- בעבו"ס- כשעו"ס מהרווחה משוחחת עם עו"ס מהמרפאה לברה"ן, שתיהן מדברות עברית, אך בתום השיחה הטלפונית כל אחת מהן תתרגז על הקולגה שלה שלא מבינה אותה. כאשר עו"ס משירותי שיקום תשוחח עם עו"ס בריאות זה כמעט מתכון לאסון, כל אחת פועלת מהשיקולים שלה וגם מנקודות העיוורון וחוסר הידע שלה על השירותים האחרים בקהילה. וכך הדוגמאות עוד רבות, אנחנו באותו מקצוע, בשירותים שונים, אפילו בתפקידים שונים מדברים עברית אך לא באותה שפה, ולכן יש בתוך המקצוע המון מתח בינינו אנשי המקצוע בעבו"ס - והציבור חש בזה לצערי, והרבה פעמים הבורות שלנו מושפעת מהתקשורת והעו"ס האחרים בשירות שלנו.
 

MOBY6

New member
זה החלק הכי נורא

אנחנו מנסים להתעלם מזה, כי אין לנו הרבה מה לעשות וכי הפנסיה תגיע עוד 30-40 שנה, אבל היא תגיע מתישהו ואנחנו לגמרי נהיה זקנים עניים!

מה שמעצבן הוא שבהסכמי השכר בכלל לא מדברים על זה, מדברים רק על תוספות והשלמות ואז כולם אומרים מה אתם רוצים אתם מקבלים 7000 שח לחודש.... מבלי להבין את המשמעות.

מסכימה גם לשאר הביקורת שלך.

אני נפגעת עמותה של ברנ"ן, לאחר המאבק על ההסכם ברחתי כל עוד נפשי בי.

וההפרטה ממשיכה. למעשה כדי לעבוד פרטנית היום תחת משר' הרווחה זה רק בשירות המבחן או ברווחה בעיריות. כל השאר זה הפרטה דרך עובדי קבלן או עמותות.
 
למעלה