שאלה על pop , איך תגדירו?

שאלה על pop , איך תגדירו?../images/Emo12.gif

בעקבות דיון שראיתי בפורום מוזיקה על ההגדרה של פופ,(בוגדנית שכמותי-אני רוצה להעביר את הדיון לכאן,בגלל שיש שם כל כך הרבה ילדים מתלהמים ואני לא רוצה לדבר בטונים כאלו) מה זאת בעצם מוסיקת פופ? האם זו רק המוסיקה (על כל סוגיה: אלקטרוני,דאנס,היפהופ,r&b,רוק לסוגיו וכו´) שמככבת במצעדיי MTV , מוסיקה מלודית יותר ,מתפשרת,קליטה יותר,או פשוט האופנה העכשווית-במטרה לקלוע לכל טעם וכל אוזן? או שפופ הוא גם סגנון בפני עצמו כמו דיסקו,דאנס...? ומה זה בעצם פופ אלטרנטיבי? (אם פופ הוא רק נגזרת של פופולרי) (ואם אפשר הייתי רוצה הגדרות לסיגנונות שונים- דאב,ג´אנגל,אמביאנט-כמובן שיש עוד שלא מוכרים/מובנים לי-אבל באלה נזכרתי כרגע..) תודה! (איקונים כמובן לא עובדים!!-תפוז עם פרח...:))

Major Thom

New member
אממ..

אני תמיד ראיתי את זה כמוסיקה היותר ממוסחרת. למרות שזה לא כל כך נכון. אני מניחה שאיפשהו פופ מזוהה אצלי יותר עם להקות בנים ובנות (בקסטריט-וסטלייף-ספייסגירלז) וכל שאר הדברים המתוקים מתוקים וורודים-מסטיק שמציפים את האמטיוי בד"כ. אבל אני מניחה שההגדרה האמיתית של זה היא פשוט מוסיקה קלה לשמיעה. כמו שאמרת - יותר מלודי, מתפשר, קליט. מוסיקה שלא צריך לחשוב הרבה בשביל לשמוע ולהבין אותה. מוסיקה למתי שלא רוצים להתאמץ, אלא סתם לשמוע משהו קליל, אוורירי אפילו. ובכל מקרה, פופ אלטרנטיבי נשמע לי טיפה.. סתירה. כי האלטרנטיבה למוסיקה שקל לשמוע היא מוסיקה שקשה, ואז זה לא פופ. או אולי בעצם הכוונה היא למוסיקה שקל לשמוע אבל היא לא מוכרת.. יש לי קצת בעיות עם ההגדרה של מוסיקה אלטרנטיבית בכל אופן (אלא אם כן הכוונה היא ללא-מיינסטרים, או לא-ממוסחרת). ולסיכום, פעם, לא זוכרת איפה, קראתי שאיזה ילדה אחת אמרה שהיא תמיד חשבה ש´פופ´ לא גזור מפופולרי, אלא שהשם פשוט משקף את המוסיקה. פופ, כמו צליל של סוכריות קופצות ופופקורן כשהוא מתפוצץ. מאד קופצני וקצבי ומאושר. זאת יכולה להיות הגדרה לא רעה גם. מממ.. מרחתי פה הרבה שטויות, זה אמור לספר את יצר הכתיבה שלי להמשך היום
radiohead - you and whose army

HandsomeDevil

New member
_

פופ- מוזיקה קופצנית, קלילה, עם פזמונים חוזרים ובתים קצרים, שירים שבשנייה נשלפים לך מהראש וכל אחד זוכר בעל-פה. (ובאמת, מי פה לא זוכר בעל פה את הפזמון של hit me baby one more time?!) לא נראה לי שיש כל קשר בין פופ- לפופולארי, מכיוון שאי אפשר להגדיר סגנון מוזיקה ע"פ הפופלאריות שלו ו/או מספר האנשים ששומעים אותו. פופ לא בהכרח שוווה ממוסחר, יש כאלה שהם לא, כמו bare naked ladies.

a white swan

New member
חכה שחולוני יבוא..

הוא דוגל בזה שפופ זה מפופולרי,אם כי ההסבר שלך הרבה יותר טוב לדעתי.

PORCUPINE

New member
האמת היא שאני זוכר

את הפזמון של Hit Me Baby One More Time רק בגלל הקאבר של Travis...

HandsomeDevil

New member
יכול מאוד להיות שזה קשור

לעובדה שכשהשיר יצא אתה היית בן 17, אני הייתי בן 11.

מסחור

אין דבר כזה ממוסחר. לא יודע, כל דיון שנוגע לפופ, משתמשים בו במילה הזאת. בעיניי אין קשר בין מסחור לבין פופולריות. להקה יכולה לפרוץ למיינסטרים גם במקרה, בלי להתמסחר. למה אתם חושבים שכל להקה שמופיעה באמ.טי.וי ממוסחרת? ובכלל, למה הכוונה בהתמסחרות? הכוונה לכך שהלהקה מגדילה את מספר המעריצים שלה על ידי כך שמציגים את הקליפים שלה באמ.טי.וי? או אולי לכך שהאלבום שלה מוכר מיליוני עותקים עקב להיט אחד או יותר שמושמעים ברדיו בלי הפסקה? הייתי רוצה שמישהו יסביר מה פשר המילה הזאת, התמסחרות, ואיך זה מתקשר לפופ. ועוד דבר קטן: barenaked ladies זו להקת פופ בעיניך? כי בעיניי לא ממש. np: super furry animals - ice hockey hair (וואו...מומלץ בחום..אחד השירים היפים ביותר ששמעתי בחיי. והוא לא נכלל באף אחד מהאלבומים של הלהקה)

Major Thom

New member
מסחור של מוסיקה

הכוונה היא, לדעתי, יצירת מוסיקה במטרה למכור יותר שירים, ולא למען אומנות, חידוש, או מוסיקה. כשיוצרים מוסיקה במטרה הזאת בלבד (דוגמא טובה לכך היא בריטני ודומותיה) לא מנסים לחדש שומדבר, אלא יוצרים משהו שידוע שהוא "יתפוס" חזק ויגרום לאנשים לקנות כמה שיותר דיסקים. אחרי שזמר/זמרת/להקה (בכוונה לא משתמשת כאן במילה אמן) מתפסרמים וכמה להיטים שלהם נחרשים באמטיוי וכו´, אותו בנאדם שהשקיע את הכסף בכל הפרוייקט מההתחלה מתחיל ביצור היסטרי של מרצ´ינדייס, שמכניסים לו עוד כסף לקופה המלאה ממילא שלו. אצל מבצע מוסיקה ממוסחרת הכישרון הוא לא הדבר החשוב ביותר, אלא גם אלמנטים אחרים של תדמית ומראה חיצוני. לבריטני, למשל, יצרו תדמית של "ילדה טובה". כזאת שילדות בנות 12 יוכלו להזדהות איתה, ושההורים של ילדות כאלה ירצו שהן יזדהו איתה. ואז, הילדים מתמכרים, ההורים מרוצים מזה שהילדה (או ילד) שלהם לא נחשף לתרבות רעה (בריטני לא מעשנת, בתולה קדושה וכו´) וכולם קונים עוד ועוד דיסקים ומרצ´ינדייס והולכים לסרט והמחזמר וכל דבר שקשור. מן סגידה כזאת. הקשר לפופ הוא שבד"כ המוסיקה הממוסחרת תהיה קליטה מאד, ופופ היא מוסיקה קליטה מאד (על זה כולנו מסכימים, נכון?), אז משתמשים במוסיקה הזאת למסחור.
pixies - here comes your man

HandsomeDevil

New member
אני כבר הבעתי את דעתי בנושא,

למרות שהיא קצת סותרת את שלך, גם בדעה שלך יש כמה נקודות... np: slipknot- skin ticket

zooey

New member
נראה לי שההגדרה של פופ

נוצרה על מנת להבדיל בין מוזיקה קלאסית (כביכול מתוחכמת יותר) ובין שאר סוגי המוזיקה. תחלופת הכינוי היא על פי הסגנון הרווח באותה התקופה. אלויס היה פופ וכמוהו גם הביטלס. בקיצור הכל פופ. נראה לי שזה כינוי שחובבי המוזיקה הקלאסית הסנובים של אותם הימים השתמשו בו להגדיר את התפשטות המוזיקה החדשה, כינוי שמביע שאת נפש כלפי המוזיקה הזו. עד היום כאשר אנשים רבים רוצים לכנות סוג מוזיקה מסויים בצורה מזלזלת הם קוראים לו פופ ומגדירים את בגנון המוזיקה שלהם בשמות אחרים. כל תקופת הNEW WAVE והבריטפופ. ואם זה לא פופ אז מה כן?

בדיוק

פעם, לפני שדאגו לקטלג כל אמן בז´אנר ובתת-ז´אנר, היו רק מוסיקה פופולרית ומוסיקה קלאסית, כאשר מוסיקה פופולרית זה כל מה שלא קלאסי. np: joe jackson - steppin´ out

ANTiADi

New member
אינדי-פופ

אני לא יודע איך להגדיר את זה בדיוק, חוץ מלהגיד שאלה שירים קצרים, קליטים ו(לרוב) חמודים. אין לי מה להוסיף, רק תנסו את הלהקות הבאות: Embellish Barcelona The Saturday People Sissynbar ויש עוד הרבה ממש טובים, אבל בנתיים תנסו את אלה אם בא לכם

אני חושבת שמזמן כבר ההפרדה הזאת

לא קיימת, מה בקשר לג´אז ובלוז של שנות ה20´? אני לא חושבת שהם הוגדרו כפופ. גם זמרים סנטימנטליים כאלה של שנות ה-30´,40´ (סליחה אבל אני לא זוכרת שמות,אבל אני מניחה שיודעים באיזה סיגנון מדובר) הם לא הוגדרו כפופ. וכל אלילי הנוער שהתחילו בשנות ה50´ כמו באדי הולי,ג´רי לי לואיס, צ´אק ברי,אלוויס פרסלי, הוגדרו כרוקנ´רול בסיסי.(שייצג מרד, מיניות, ויציאה לתרבות רעה :)) פופ מוגדר אולי-כתרבות של נוער, כתרבות עכשווית?
(שמשתנה ומתהפכת מדור לדור) אבל עדיין עדיין כשמגדירים כיום פופ, לא מתייחסים למוסיקה קצבית,קופצנית אורירית,מתקתקה יותר? (האמת היא שכן חשבתי על דיסקו ,ניו-ווייב,דאנס,האוס-בתור פופ, ובריט פופ מתנדנד בין פופ לרוק קלאסי עדין-ביטלס,בירדס,קינקס...הסגנון השולט של הסיקסטיז בקיצור.) בניגוד לרוק מסחרי שמבוסס על כלים ומקצבים אחרים? שמיועד להיות משווק לקהל יעד שמחפש אופי אחר? (מרדנות,חיספוס,מקוריות,רוקנ´רול,)שבתוכו אפשר להכניס,ראפ,מטאל,פאנק, בכל מיניי עירבוביות... יש בבניין אולי מומחה מוסיקלי שיוכל להסביר את המבנה של המוסיקה? (שוב התבכתי בתוך עצמי
)

פופ זה לא בהכרח

שירים קצביים. מה עם הבלדות הקיטשיות שהציפו את העולם בשנות השמונים? למשל nothing´s gonna change my love for you. כמה וכמה מהן עוד משמעות בגלגלצים למיניהם עד היום. האם זה לא פופ? np: foo fighters - big me

למעלה