שאלה על pop , איך תגדירו?

נכון-../images/Emo13.gif

יש גם את בלדות הקיטש...לא רק בשנות ה80´, סלין דיון ודומיה כיום..וגםr&b הוא בלדי קיטשי:) אבל אם נסיר את החלק של "קצבי", שאר המאפיינים דיי קולעים, לא כן?
אני פשוט מנסה לברר את ההבדל בין פופ-כסממן של תרבות פופולרית, לבין פופ בתור סגנון בפני עצמו, *כמובן שכל אלה הם מושגים חמקניים וגמישים, ואין המון טעם לכללי ברזל נוקשים, אבל כדיי לפזר את הערפל..
ולהבין סוף סוף מהו פופ אלטרנטיבי (חשבתי שביורק נופלת קצת להגדרה הזאת, מה בקשר לספארקס?) np lou reed-walk on the wild side
too doo too doo too doo too doo

zooey

New member
אם את מסתכלת על פופ

כשפ כןךך למשהוא שהוא לא קלאסי אז כל החלוקות נמצאות תחתיו לעומת זאת מכיוון שמאז שהומצאה ההגדרה הזו התרחבו עד מאוד התחומים הנכללים תחת מטריית המוזיקה הפופולרית ניתן להחזיר את המילה למשמעות המקורית. פופ היא מוזיקה פופולרית, אם רוב העולם ישמע את רדיוהד אז זה יחשב פופ. מצד שני ניתן באמת להגדיר פופ כמה שהוא לא, לא רוק, לא אלקטרוני, לא קאנטרי וכו.... בסופו של דבר זו רק הגדרה, אני למשל שומע פופ ואני גאה בכך

Major Thom

New member
ד"א..

באיזה ראיון רדיוהד (ת´ום, בעצם) הגדירו את עצמם כ-"difficult pop מהימים שבהם פופ נחשב לדבר טוב" או משהו כזה. וזה אחרי שת´ום נאבק בשאלת הסגנון הזאת במשך כמה דקום עם it´s not.. indie, it´s not.. grunge וכו´, שולל בערך כל סגנון מוסיקלי מוכר

מעולם לא טענתי שיש חרפה וביזיון

בשמיעת פופ:) (כמובן תלוי מי ומה מבחינתי יש פופ מקסים,ופופ דוחה -אמרנו כבר עניין של טעם?) אני רק מנסה להבהיר לעצמי מושגים שרצים בפי כל, -לא שעזר, אני עדיין במבוי סתום, אבל לפחות שמעתי כמה הגדרות...
(דרך אגב לפי ההגדרות שרצו פה-פופ יכול להיות קאנטרי(שאנייה טווין) יכול להיות רוק (בון ג´ובי) ויכול להיות אלקטרוני(אייס אוף בייס)) לא אלקטרוני/קאנטרי/רוק - מובהק אבל שואב מהם והופך לאריזה ידידותית יותר..
טוב...אני עדיין
אז אף אחת/ד לא רוצה להגיד לי מה זה בעצם פופ אלטרנטיבי?

מבחינתי

אני מסכים עם ההגדרה של חולוני, שהמילה "פופ" נגזרת מהמילה "פופולרי". פופ זו מוסיקה שצועדת במצעדים למיניהם, ושגם עוברי אורח (אנשים שלא מתעניינים במוסיקה מעבר למה שמשמיעים ברדיו) עשויים לזהות. או במלים אחרות, כל מה שיכול להיכנס לאוספים כגון now ו-hitman. וכן, זה כולל בתוכו גם את להקות הבנים/בנות, גם את אמני ה-R&B המסחריים, וגם את היורודאנס, או בשם שיותר מתאים לו, יורוטראש. וכמו שכבר נאמר פה, כמעט תמיד, שירי פופ נשכחים די במהרה, ולכן יוצאים אוספים שכאלה פעם בכמה חודשים, כדי שלא ייווצר מצב שהקהל הרחב צמא ללהיטים חדשים. האם רוק נכנס להגדרה הזאת? מבחינתי כן. כל להקה שאמ.טי.וי מציג אותה כלהקת "רוק" אינה ממש להקת רוק. בלינק-182, למשל. הרי להקה שמעריציה מנמקים את הערצתם ב"אוי! טום כזה כוסון!" לא יכולה להיות להקה שעושה מוסיקה רצינית, נכון? בכלל, זה מזכיר לי שלהקות הפאנק האמריקניות בשנים האחרונות מוציאות שם רע לז´אנר, ששורשיו בכלל היו במוסיקת מחאה. איזו מחאה יש בשירים של בלינק וחבריהם? מחאה על כך שהחברה של הסולן זרקה אותו? אבל זה באמת לא שייך לדיון הזה. np: slade - cum on feel the noize

HandsomeDevil

New member
אני עדיין חולק עלייך...

אמורים לקטלג מוזיקה ע"פ הקצב שלה, הכלים בהם מנגנים, מסר השירים או העוצמה של המוזיקה. לא ע"פ אחוזי האוכלוסייה המאזינים ללהקה זו או אחרת.

אז אמורים

אלה הנורמות שמכתיבה התקשורת, והחברה נוהגת על פיהן. אני מסכים איתך, שלא אמורים לקטלג מוזיקה לפי מידת הפופולריות שלה, אבל מה לעשות וזה מצב העניינים כיום. אז מה הצעתך כאלטרנטיבה ל"אלטרנטיבה"? איך היית מקטלג את המוסיקה שכיום מקטלגים אותה כ"אלטרנטיבית"? ואיך היית מקטלג את להקות הבנים והבנות למיניהן? np: the doors - five to one

HandsomeDevil

New member
אלטרנטיב- שונה. בא לתת אלטרנטיבה.

להקות בנים ובנות- אממ... אם אתה מתכוון להקות בנים ובנות השרות הסגנון קופצני וקליט- פופ.

למעלה