שאלה עם מוקש בצידה

אם זה לא היה עצוב הייתי מצטרף אליך

l1zard

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.....

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.... זה היה יפה... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח... קרעת אותי.. חחחחחחחחחחחח...

Mistical

New member
לא אמרתי

שהרוסיות הכי יפות..אמרתי מה שבדרך כלל אומרים..

D SHADY

New member
../images/Emo123.gif

תעצרו בזה הרגע............. מה זה השטויות האלה?למה לרוסיות אין תווי פנים?!האוקראיניות ממש לא יותר יפות ולא רוצה להגיד שגם הרוסיות,יש גם רוסיות פצצות ויש גם אוקראיניות,ויש תפחות יפות משני הצדדים,אבל הכוונה היא לרוב-שרוב הרוסיות והאוקראיניות יפות
דר"כ חח סליחה באמת אם אני אפגע במישהו או מישהי אבל המולדובניות גם ממש יפות רק שיש להן בעיה דיי רצינית במוח (oni tormazat)חח.. אני מדגיש שאני לא מכליל את כולם פשוט זה דיי אופייני ונתקלתי בזה גם לא פעם אישית...

l1zard

New member
חחח...

טוב.. אז עכשיו אני אדע שהמולדביות tarmaznutie.... :)))

Russia 4 Ever

New member
גם האסטוניות...

יש המון בדיחות ברוסית על האסטונים בנושא הזה...

ymz

New member
היום הכרתי זוג "הפוך"

בת הזוג ישראלית ובן הזוג עולה. יותר מכך, היא אפילו יותר מבוגרת ממנו בכמה שנים. אבל אני יודעת שזה לא קורה הרבה, לרוב אנחנו נתקלים בבן יליד הארץ ובת עולה (כמו במקרה שלי) חשבתי פעם למה באמת אני לא רואה הרבה בנים עולים יוצאים עם בנות לא עולות. מצד אחד נכון שלבנות יותר קל להסתגל אבל מצד שני למה בנות ילידות הארץ לא מסתגלות לבחורים עולים? הרי כמה שאני חושבת שאני ישראלית עדיין קיימים הבדלים במנטאליות שלי ושל בן זוגי ושנינו לומדים לחיות עם זה.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

הבנות מסתגלות אך אינן מעוניינות להשתנות, הבנים מסתגלים פחות וגם הם אינם מעוניינים להשתנות, הבנים בד"כ מתחילים עם בנות שהם מסתדרים איתן טוב יותר מלכתחילה, מהסיבה שהם סתגלנים פחות, ולכן מן הסתם בנים ישראלים מתחילים יותר עם בנות רוסיות מאשר בנים רוסים עם בנות ישראליות, כמו כן סיכויי ההישרדות של קשר בין רוסי לישראלית נמוכים יותר משל קשר בין ישראלי לרוסיה מאותה הסיבה וגם משום שבנים בד"כ יותר דומיננטים מבנות (הטבע האנושי), לכן לאחר זמן הפער בין קשרי הישראלי-רוסיה לקשרי הרוסי-ישראלית רק הולך וגדל, ובעוד קשרים בין ישראלים ורוסיות הופכים לנפוצים יותר, קשרים בין רוסים וישראליות הופכים לנדירים יותר, וביניהם באופן טבעי קיימים יותר קשרים בין רוסי לאשכנזיה מאשר קשרים בין רוסי למזרחית משום שהפער במנטליות בין רוסים לאשכנזים קטן יותר מהפער במנטליות בין רוסים למזרחים.

אני לא חושב שאני דוגמא טובה.

כי אני הרוסי הכי לא רוסי שיש, או כך לפחות תמיד אומרים לי. האמת שאפילו נכנסתי לפורום די מתוך סקרנות. יש אנשים שמכירים אותי שנים ולא יודעים שאני רוסי, אני בארץ מגיל די קטן, ואין לי שמץ מבטא, שמי עברי לכל דבר ועניין, אני יהודי ולכן ואני גם לא נראה שונה מאף צבר ממוצע. אבל אני עדיין רוסי... אז מה שרציתי להגיד זה שאני בן 20 וכשאני מסתכל על הקשרים הלא מעטים שהיו לי בימי חיי, אז בסביבות ה-60% היו עם בחורות שנולדו בארץ, חציין מזרחי וחציין אשכנזי, ו-40% היה עם רוסיות, חלקן יותר כמוני, וחלקן יותר רוסי. והסמקנות שהגעתי אליהן הוא שלא היה כמעט שום קשר למוצא האדם, ודרך התנהגותו או תכונותיו. אני גם לא יכול להגיד שמידת הקירבה שחשתי אל בנות אלו או אחרות, הייתה קשורה איכשהו למוצא שלהן. החברה הכי רצינית שהייתה לי הייתה מזרחית, חצי תימניה וחצי מצרית. ואני אוסיך ואגיד שאני מכיר לא מעט "רוסים" שהיו להם או יש להן חברות מזרחיות. אבל המשותף לכולם, זה שהם לא ממש מחוברים לצד הרוסי שלהם, כלומר לא מדברים רוסית כמעט, ואין להם הרבה חברים רוסים. החברים הכי טובים שלי אגב, הם אשכנזים ילידי הארץ. יש לי שאלה שאני חייב לשאול אתכם. יש לי קצת בעיה עם רוסים שמגיעים לפה והם לא יהודים, או שהם רבע יהודים או משהו כזה. ויש, תסכימו איתי, לא מעט כאלה. השאלה שאני רוצה לשאול, היא האם העובדה שהם פה, היא מוצדקת ? האם לא הגיע הזמן לשנות את חוק השבות כדי שכל כך הרבה אנשים ללא שום קשר ליהדות לא יציפו את הארץ ?

SupermanZW

Well-known member
בקשר לשאלתך

חוק השבות מאפשר לאנשים ממוצא יהודי לעלות ארצה והדבר כלל לא קשור לדת, זכור כי הנאצים ראו ביהודים גזע (ללא קשר לדת) ורצו להשמידם, חוקי נירנברג קבעו כי כל מי שהוא רבע יהודי או יותר מכך הוא יהודי, ולכן היה די בסב או סבתא יהודים כדי לשלוח אדם להשמדה. גם בברית המועצות ראו בכל אדם ממוצא יהודי יהודי ללא קשר לדתו (לרוב אזרחי ברית המועצות לא היתה דת כלל) ובאזורים מסויימים בברית המועצות הם סבלו מאנטישמיות על רקע מוצאם ולא על רקע דתם. מדינת ישראל הוקמה כדי לשמש בית לאומי לאנשים ממוצא יהודי ולא הוקמה להיות מדינה תיאוקראטית של הדת היהודית אלה מדינה דמוקרטית של אנשים ממוצא יהודי, לכן אין שום פסול ע"פ הגדרת המדינה לתת לאנשים ממוצא יהודי, ללא קשר לדתם (וברוב המקרים מדובר באנשים חסרי דת לחלוטין) לעלות ארצה, והעובדה שהם כאן מוצדקת כי המדינה הוקמה גם עבורם. יש לזכור כי הציונים הראשונים היו כמעט כולם אתאיסטים רוסים ממוצא יהודי.

הרשה לי לחלוק עליך.

גם אני כשאני מדבר על יהדות, אני מדבר על מוצא, לאום, השתייכות אתנית וכו', ולא על דת, כי לגמרי ברור שרובם המכריע מהעולים מברה"מ לשעבר (ואני מדבר בעיקר על האשכנזים שבהם) הם חילוניים לגמרי. קודם כל, בקשר לחוקי נירנברג זוהי טעות נפוצה. הם קבעו כי אדם שהוא רבע יהודי, כלומר בעל סב יהודי אחד בלבד, הוא אזרח גרמני, ולכן עשרות אלפים כאלה גויסו לצבא, ולא נשלחו לשום מקום מלבדי החזית. אני ממליץ לך לקרוא בנושא. שנית, בברה"מ, כאשר רשמו ילד ממשפחה מעורבת כאשר אחד ההורים היה יהודי ואחד לא, כמעט תמיד רשמו אותו לפי לאום ההורה הלא יהודי. ולכן אנשים כאלה, לעיתים די נדירות סבלו מאפליה או גזענות, לעומת יהודים שהיו רשומים כיהודים. שלישית, שתדע לך, המדינה הזו הוקמה דווקא ע"י אנשים שרצו מדינה ליהודים בלבד, והם התייחסו באופן שלילי ביותר לנישואי תערובת, ובזמנו בן גוריון היה בדילמה קשה אם להכניס לפה משפחות של יהודים אשר התחתנו עם גויות, וההפך. ואני לא מדבר כרגע על נכדים ונינים של יהודים, שזה לגמרי טפשי לטעון שהם וסבלים מאפליה כלשהי בעוון מוצאם. אני ממליץ לך לקרוא את הספר "סיפור על אהבה וחושך" של עמוס עוז, ושם תראה עבור מי הוקמה המדינה. קשה לי לגרום לך לראות את זה, אבל 99% מהמקרים של אנשים שהם נכדים ליהודים אשר באים לפה עם המשפחות שלהם, זה חיפוש אחר תנאים אקונומיים יותר טובים. ושלא תבין אותי לא נכון, גם הרבה יהודים כשרים עולים לפה בגלל סיבות כאלה, אבל להם יש פה מקום, ואני לא ממש מבין מה ההבדל בין "איבאנובים" שגילו איזה סבא יהודי בארון, ובין עליה המונית של כל מיני שבטים באוגנדה. דווקא יש הבדל, בשביל להימלט ה"איבאנובים" האלה, ההורים שלי עלו לפה, אבל מה לעשות, בגלל אנשים "נאורים" וקוסמופולטיים כמוך, ההורים שלי ממשיכים לראות פה אנשים שהקשר בינם לבין יהדות הוא מקרי לחלוטין.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

בקשר לגרמניה, גם ה-100% יהודים היו אזרחים גרמנים אך מעצם היותם יהודים לא היו שווי זכויות, ואכן היו חיילים רבע יהודים ואף חצי יהודים בצבא הגרמני, אך זה לא גורע מהעובדה שהנאצים השמידו גם רבע יהודים על רקע היותם יהודים ע"פ חוקי נירנברג, ואפילו יהודים השמידו יהודים, אם שמעת על סיפור המישלינגים. הרישום בברית המועצות לא גרע מאנטישמיות כלפי מי שידעו שהם ממוצא יהודי באיזורים שהיתה בהם אנטישמיות, הרי בד"כ מכרים ושכנים מכירים את הוריו ולעיתים גם את סביו של אדם ויכולים לדעת מהו מוצאו, הרי אף אחד לא יבקש ממך להציג תעודת זהות ברחוב סתם כך. המדינה הזו הוקמה בעיקר ע"י אתאיסטים ממוצא יהודי והראשונים שבהם היו רוסים, הויכוחים היו על עד כמה צריך להיות יהודי כדי להיות זכאי להגר לישראל, היו דעות בין 100% למוצא יהודי של אבות רחוקים (אחוזים ספורים), בסופו של דבר הוחלט שרבע יהודים ומעלה זכאים להגר לישראל. 99% מהמהגרים לישראל ואין זה משנה עד כמה הם יהודים או לא מגיעים כדי לשפר תנאים אקונומיים, לכן הגיעו מהגרים רבים מברה"מ, אתיופיה, וארגנטינה אך בודדים בלבד מארה"ב, קנדה, אוסטרליה, אנגליה, וכו' עדיין לא הבנתי למי אתה קורא "איבאנובים", לסלאבים באופן כללי, לרבע יהודים, לאנטישמים סובייטים, או לאנשים מסכנים שמחפשים תנאים אקונומיים טובים יותר. ל"איבאנוב" רבע יהודי (בתנאי שלא התכוונת לאנטישמים) יש זכות להגר לישראל על רקע מוצא יהודי, ולבן שבט אוגנדי שאינו ממוצא יהודי אין את הפריבילגיה הזאת. אני מניח שבכל זאת התכוונת לאנטישמים כי אמרת שהוריך רצו להימלט מה"איבאנובים", כי אם הם לא היו אנטישמים לא היתה סיבה לרצות להימלט מהם, אז אנא הסבר לי למה התכוונת במילה "איבאנובים" כדי שאוכל להיות בטוח. אני לא מבין את האמירה הגזענית שבמשפט האחרון שלך, אנשים ממוצא יהודי הם בעלי זכות חוקית להתאזרח בישראל, אז או שתאמר שאתה מתנגד לחוק השבות לחלוטין או שתשלים עם המצב שגם רבע יהודי הוא אדם ממוצא יהודי וזכויותיו בישראל זהות לשלך.

vk3

New member
קודם כול ברוך הבא ונחמד שבאת לבקר

שנית כול לי אישית זה קצת מפריע, אבל בגדול כול מי שמגיע לפה הוא איך שהוא יהודי, מספיק שהאם יהודיה. אז על כך אין עוררין, אבל אלה שבאמת לא יהודיים, לא רבע ולא שליש ופשוט רוסים ועדיין מצליחים לעלות לכאן " מפריעים" לי.

GardenOfEden

New member
אני חיבת לספר

שלא מזמן יצא לי להכיר בחור רוסי. פעם ראשונה שאני יוצאת עם רוסי. הכרתי את אותו בחור כשעבדתי בסביבה שהיו בה הרבה רוסים. התחברתי לכמה מהם וגיליתי אנשים מאוד נחמדים. זה נורא מצחיק כי הבחור שיצאתי איתו חשב שהמראה שלי "אקזוטי".. בגלל שאני תימניה עם עור כהה ותלתלים שחורים. אני אישית נמשכת לבחורים בהירי עור אבל כמו שאמרתי, הוא הבחור הרוסי הראשון שהכרתי. אנחנו לא בקשר כבר אבל עדין יש בי את הרצון להכיר בחורים רוסים. גם כי המראה הרוסי מושך אותי (ומראה אירופאי בכלל) וגם כי ישראלים צברים אני לא ממש אוהבת. ממה שאני ראיתי זה נכון שלרוסים יש מנטליות אחרת, ולזה אני נמשכת... אז... יש פה איזה רוסי רווק בן 24?
ואגב, אני קוראת פסיבית כבר כמה ימים. החלטתי להחשף ולהצטרף אליכם.

למעלה