שאלה עם משקל

../images/Emo9.gifאני

ילדתי גם מתחת ל3 ק"ג וגם מעל.... המשקלים:2780, 2840, 2700 3000 אלו המשקלים עד שלוש ק"ג. וכולם נולדו בריאים ושלמים. הסירי דאגה מלבך
.

סנאית 12

New member
כן,2.995 קילו.האחיות בטיפת חלב היו לחוצות

כרגיל אבל הילד גדל בסדר גמור.

אחותי יולדת ילדים קטנים

2.400 ו 2.200 בסוף תשיעי. היא מאד צרה ושני הילדים פשוט הפסיקו לעלות במשקל בתחילת התשיעי (לפי מדידות USׂ). שניהם נולדו בעזרת זירוז, קטנטנים ומושלמים. כמובן שעקבו אחרי המשקל בקפדנות יתר, אבל היא שוחררה הביתה בזמן והכל היה בסדר גמור.

מה אני יגיד אתן פשוט נפלאות כולכם

תודה על כל התשובות ותסלחו לי שאני לא יכול לכתוב לכולכן תודה אבל מגיע לכולכן אלפי תודות!

נונינקה

New member
כמעט שבוע 35 ונולד 2540. מכובד לא?

זה היה בהריון הראשון. כעת אני בשבוע 37+5 בין 2.800 ל - 3 ק"ג.

אם פי 3

New member
לא אישית

אבל מכירה נשים שילדו תינוקות במשקל מעל 4 ק"ג (אפילו 4.900...) בלידות טבעיות, ללא אפידורל, אפילו בבית (מתוכנן), ללא קרעים וחתכים. לא יודעת לגבי עיסוי פירינאום / אימון באפי-נו באותן לידות ספציפית. יודעת שאימון באפי-נו, מצמצם את הסיכון לקרע ב-80%. מעדות של נשים שילדו גם תינוקות קטנים וגם גדולים, הלידות של הגדולים לא היו יותר קשות. לפעמים להיפך. אם לא מדובר על תינוק גדול בגלל צריכה עודפת של סוכר בהריון (מה שקוראים "סכרת הריון"), אז לידה של תינוק גדול לא אמורה להיות בעייתית יותר או מסוכנת יותר.

כן, שניים, את הראשונה והשני...

הראשונה נולדה 4.220 בלידה רגילה, קלה, 5.5 שעות עם חתך לא גדול ותפרים (לא נורא). השני, הוערך במשקל שבין 4.700-4.900 והחליטו לנתח באופן יזום. בסוף הוא נולד 4.355 ולדעתי יכולתי ללדת אותו בלידה רגילה, רק שפשוט לא רצו לקחת סיכון. אין לי סכרת, לא הריונית ולא רגילה, אבל בהריון השלישי הלכתי לדיאטנית לשמור על דיאטה נטולת סוכר, ועשינו מעקב על התינוק והוא נולד 3.600 ואח"כ כולם נולדו במשקלים כאלו פחות או יותר. לא היתה לי בעיה ללדת לידה רגילה לאחר ניתוח (עברתי עוד 4 לידות אח"כ). היום בכלל לא רואים מי נולד גדול ומי קטן, כולם קיבלו את מבנה הגוף של בעלי (רזים וארוכים). מה שכן, אני זוכרת שלקראת הברית של הבן השני (הגדול), הייתי צריכה לקנות לו בגדים מידה 3 מכיון שהוא היה נראה כמו תינוק של 3 חוד' ולא לפני ברית...

Dababy

New member
ממש מעודד...גם אצלי כנראה הוא יהיה גדול ללא

סוכרת...ושאלה לגבי ההריון השלישי : לגמרי נמנעת מסוכר ? ממש כמו במצב של סוכרת הריונית? או שעשית דיאטה קצת יותר עם "עיגולי פינות" ? תודה

אם פי 3

New member
אי סבילות לגלוקוז היא פיזיולוגית בהריון

ומתגברת ככל שמתקדם ההריון (בגלל זה אני לא אוהבת את ההגדרה של סכרת הריונית - זו תופעה נורמלית שקורית לכולן, ברמות כאלו או אחרות). לכן, בכל הריון (ויש הטוענים שגם בשוטף...), מוטב לאמץ דיאטה כמו-סכרתית, כשחשוב לשים לב, לא להגביל צריכה קלורית, אלא רק לכוון אותה שתבוא מחלבונים ושומנים (לא תעשייתיים) ופחות מפחמימות, ואם כבר פחמימות, אז פחמימות מורכבות - כלומר, לצמצם למינימום צריכת סוכרים, קמח לבן, אורז לבן וכו', וגם עמילנים (תפו"א, תירס...).

לא התחלתי את הדיאטה מההתחלה...

רק מאמצע ההריון, והדיאטנית נתנה לי תפריט כמעט כמו לדיאטה רגילה, מה שכן, היא המליצה על דגנים מלאים בחלב, ואני חגגתי עם צ'יריוס (כי זה עם דבש), ובס"ה השתדלתי לשמור, אבל לא באדיקות, כי אני לא טיפוס של דיאטות... מה שכן, בהריונות אחר כך, משום מה, הייתי יורדת כ10 ק"ג בתחילת ההריון ואח"כ מעלה אותן + ק"ג או שניים, כך שבקיזוז הסופי לאחר הלידה, הייתי נשארת אותו הדבר כמו לפני ההריון, וזה פלוס די משמעותי, במיוחד למישהי לא רזה כמוני...

yrd

New member
לא אני אבל אמא שלי ילדה 4 תינוקות מעל 4 ק"ג

כל 4 הלידות (הגדול מכולם 4.400 ק"ג) טבעיות, ללא אפידורל (לא היה עדיין בשימוש בבי"ח), עם תפרים, ללא עיסוי פירנאום (לא הייתה מודעות לנושא). אחותי ילדה תינוק במשקל 4.300 ק"ג - התחיל כלידה טבעית, בהמשך קיבלה אפידורל ולבסוף נותחה וילדה בקיסרי. היא לא עשתה עיסוי פירנאום, אבל לפחות ממה שנאמר לה בביה"ח כלום לא היה עוזר כי מבנה האגן שלה צר לעומת היקף הראש של התינוק - שילוב (שלאו דווקא קשור למשקל התינוק) שפשוט לא יכול לעבוד. אני אמנם לא ילדתי תינוק מעל 4 ק"ג, אבל עד מס' שעות לפני הלידה העריכו את משקל הנסיכה כמעל 4 ק"ג ואף התחילו לדבר איתי על ניתוח. בסופו של דבר היא נולדה 3.300 ק"גבלידה וגינלית, עם אפידורל, ללא תפרים.

אם פי 3

New member
../images/Emo5.gif

"כלום לא היה עוזר כי מבנה האגן שלה צר לעומת היקף הראש של התינוק" איזה משפט מרגיז (ואני מתעצבנת על מי שאמר אותו, לא עלייך). אין שום דרך לדעת דבר כזה בוודאות. יש מצבים שמחשידים, אבל הרשי לי להניח, שלא נתנו הזדמנות מספקת בשביל שאפשר יהיה בכלל לחשוד בדבר כזה (לידה שמתרחשת בתנאים של בטחון ופרטיות, שנתקעת זמן רב על פתיחה מלאה, עם תינוק גבוה שלא יורד, יכולה לרמז על בעיה כזו). לא ניתן לזהות אגן צר בשום דרך, וזו תופעה מאד נדירה (הרבה יותר נשים מסתובבות עם האבחנה הזו - אבל חלק מהן יולדות אח"כ נרתיקית תינוק גדול יותר....). בנוסף, לראש התינוק יש את היכולת להתאים את עצמו לאגן - בשביל זה קיימים המרפסים, והגולגולת "נמעכת" כמה שצריך בשביל לעבור. (ראיתי כבר תינוק שנולד עם ראש מאד מאד מאורך, מה שכמובן הסתדר זמן מה לאחר הלידה). ובאמת - חשוב לזכור, שהערכות המשקל הן הערכות בלבד, ולעיתים קרובות הן שגויות, באופן משמעותי (50-70% מההערכות של תינוק מעל 4 ק"ג הן שגויות).

yrd

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם מה שכתבת

וממה שאני למדתי קצת על הנושא (בעקבות הערכות המשקל הגבוהת שהיו לי בהריון הקודם) אכן כמעט ולא ניתן לאבחן "אגן צר" ובאמת הטבע עובד כך שראש התינוק יתאים את עצמו לאגן (ולא אבהיל אתבן עם תמונות מהלידה של הנסיכה, בה רואים את המרפסים ממש "אחד על השני" במעין צורת פירמידה ברגע היציאה), רק רוצה לציין שבלידה האמורה, שלאחריה נאמר המשפט השנוי במחלוקת, לא הופעל לחץ על היולדת וניתן לה זמן רב (יש יאמרו עד כדי סכנה) להמשיך בלידה הטבעית. מבלי להיכנס לפרטים, הרופא המטפל (שהיה נוכח באופן חלקי גם בחדר הלידה) הוא יותר מרופא עבורנו ואפשר לומר שאני סומכת עליו כמעט בעיניים עצומות (זה לא אומר שלא אבקר אצל רופאים נוספים או שאין לי צורך ללמוד לבדי על מה שמעסיק אותי) ולכן דווקא במקרה הזה אני לא מתרגזת על המשפט הזה...

כן ../images/Emo13.gif

שני בנים שנולדו במשקלים של 4250, 4350 - לידה טבעית, בלי אפידורל, בלי תפרים (אחרי שתי לידות קודמות). אצל הגדול מביניהם היה מצב של "פרע כתפיים", אבל הרופא שהיה נוכח בלידה התגבר עליו מיידית, בלי שום נזק לי או לילד. עוד שניים שנולדו במשקלים קצת יותר נמוכים - 4050 ו-4030, והלידות כנ"ל- בלי אפידורל ובלי תפרים. מצטרפת להערה על הערכת משקל, שמעצם הגדרתה היא +/- 10%, ובמשקלים גבוהים הסטייה היא גם עד 15%. את התינוק הגדול ביותר העריכו יום לפני הלידה כ-3500, והרופא התעקש גם אחרי הלידה שההערכה שלו היתה תקינה.

shapir1

New member
כן (4.070 ק"ג).

לידה רגילה, עם אפידורל, ללא תפרים וללא עיסוי.

כן. אצלי כולם נולדו גדולים. בשני ממש התעקשו

על ניתוח. אני סירבתי בגיבוי מוחלט של הרופא שלי. 3 בניי יצאו עם ראשים מאוד גדולים (שזה לדעתי העניין ולא המשקל): 39, 38 ו-37 ס"מ. ב-3 הלידות לא נחתכתי (הידד למיילדת שמאמינה בגוף האישה). בלידה השלישית גם לא היה לי אפילו תפר אחד. 3 בניי יצאו תוך 3 לחיצות בדיוק, בקלות. הלידות שלי לא היו קשות בכלל. לפני הלידה ה-1 וה-2 לא עשיתי שום עיסוי. לפני הלידה ה-3 עשיתי אולי 6 עיסויים. הפחידו אותי עם תקיעת כתפיים ומה לא. אני לא סכרתית וסירבתי אפילו לעשות בדיקת סוכר 100, כי ידעתי מההריון הראשון וממשפחת בעלי שאצלם נולדים גדולים נקודה. ואפשר ללדת גדולים. דודה שלו ילדה את 3 ילדיה במשקלים: 4.900, 4.750 ו-4.500 קילו בלידות רגילות. כנראה שפעם (לפני כ-22 שנים) לא עודדו לקיסרי. בקיצור, האמיני בגופך. הוא בנוי ללידה. ובכלל לא בטוח שהערכה מדוייקת.

oreo

New member
כן

הבכור שלי נולד 4.290 בלידה שהתחילה כלידה טבעית, ללא אפידוראל, עם הרבה תנועה ועם סביבה תומכת (מילדת פרטית ותומכת), והסתימה בזירוז (הלידה נתקעה והתינוק לא ירד בספינות) וואקום קשה, קליעת כתפיים, פריקה של הכתף של התינוק - למזלנו בלי פגיעה ארוכת טווח
. כמה תובנות פרטיות שלי:
הערכות משקל יכולות להיות ממש לא מדויקות. הערכת משקל אצלנו הייתה 3.800 במישוש ביום הלידה ו- 3.600 באולטרסאונד כמה ימים לפני כן כך שלא הייתי מסתמכת עליהן יותר מדי לשום כיוון (גם הקטנה שלי הוערכה מעל ל4 קילו ונולדה 3.800).
כמו שראית מהתשובות האחרות שענו לך, בדרך כלל אין בעיה ללדת תינוקות גדולים. אני מניחה שהבעיה אצלי הייתה שבעלי גדול ממני בצורה משמעותית (גבוהה ממני בשלושים סנטימטר ורחב כתפיים) והתינוק יצא דומה לו פיזית. אם יש הבדל גודל רציני בינך ובין בעלך הייתי לוקחת את זה בחשבון.
צריך להיות ערים למהלך הלידה (נכון לכל לידה אבל יותר ללידת תינוקות גדולים). עדיף לנסות להיות כמה שיותר בתנועה ואם הלידה נתקעת להתחשב בסיכוי (הקטן אמנם אך עדיין קיים) שיש קושי פיזי לתינוק לרדת בתעלת הלידה. אני רק אציין שבלידה השניה שלי אחרי לבטים רבים ומסקנות מהלידה הראשונה שלי עברתי קיסרי אלקטיבי. אבל אני חושבת שאם אין היסטוריה של קליעת כתפיים לא הייתי שוקלת לעבור ניתוח רק בגלל הערכת משקל גבוהה. בהצלחה

למעלה