כשלונותי ב´הדבר-הבא´.
הדבר הבא - איך ממשיכים? ובכן, טוב לו לאדם לשבת עם עצמו כל פרק זמן, לבחון את הכיוון הכללי שלו, ולעשות חיזוקים או תיקונים. ובישיבה שלי עם עצמי הפעם, בנוגע ל´הדבר-הבא´, אהיה גלוי, ואומר שנעור בי חשש מה, ונשאלת השאלה כיצד להמשיך, ששמה אותי במקום מאד לא נעים. אם יש דבר שאני שונא, זה לאכזב. אז אבקש מכל הצדקנים ומכל יודעי-הדבר בדיעבד, ומכל אנשי ה´אמרתי לך´ לחשוף את הפנים האחרות שלהם, לתת מבט חיובי, ולחשוב - איך כן. לפני שאתחיל, חשוב לי להבהיר שאין בדברי נימה של האשמה, או של אשמה גם אם זה עלול להישמע כך. אני מתאר מה שנראה מזוית הראיה שלי כעובדות, נוקט בגילוי לב מלא, ומגייס לצורך כך את כל הפתיחות שאוכל לגייס.
כשלונותי ב´הדבר הבא´
החמצת קהל היעד העיקרי - מסתבר ששידרתי נמוך מדי וללא עצמה.
החמצת לוח הזמנים בבניית העולם והחוקים - לקח לי זמן רב מדי להבהיר לשחקנים את אופן התמיכה שאני מציע: על מנהיג להתקשר אלי בקביעות על מנת לקדם את הקבוצה שלו.
שיטת ההסמכות לא נקלטה בזמן - לקח לי זמן רב מדי לבהיר את המיכניקה מאחורי השיטה.
היו הרבה קבוצות שלא הגיעו לשלב כתוב ומאושר, ואחוז הנשירה (אליו התיחסתי כאחוז ניפוי ה´לא-רצינים´) היה גבוה.
תלותיות השחקנים וקיפאון התחלתי שלא התמודדתי איתו נכונה. הייתי קשה מידי.
הקרנה לא נכונה ודוגמה אישית מוטעית - רציתי שהשחקנים יהיו היוזמים ושהכל יהיה מכוחם עצמם, אך הבשארי לא מעורב ופאסיבי - זו הדוגמא האישית שסיפקתי, ואת הקיפאון הזה היה קשה לשבור.
ציפיה שלא הובהרה כיאות - הציפיה להובלת הפרוייקט על ידי השחקנים, ולא על ידי המארגנים לא עברה, והוותה בסיס לאכזבות שעבורם שולם מחיר כבד. בד"כ כשאני נתקל בכשלון - הסיסמא היא:
לא עובד? עצור-הסתקל-תקן-פעל! אולם בעקבות אי-אלו אירועים אני מותש, מאוכזב, מעוך ונטול אנרגיה. דבריפ אישיים. המון מהם. המבין מבין את חלקו בלבד, וטוב שכך. אך להמשיך במצב הזה זו תהייה סתם התעקשות. הבה נביט בנחמות:
ההצלחות שלנו ב´הדבר-הבא´
ה-כ-ל הוא פרי עטם של שחקנים
הסיפורים
האתרים
החוקים שהתקבלו
הפתרונות לבעיות תפעוליות, כגון ממלכת המתים
העולם
ההסטוריה, הדתות, המקצועות
המפה
הקבוצות והתיאום ביניהן
מפגשי הקפטנים - למרות הפיזור הגיאוגרפי בארץ
גם אם זה לקח הרבה זמן, בסופו של דבר למדו מנהיגי הקבוצות להפעיל מנהיגים תחתיהם, לדרבן אותם לפעולה, ולהקדיש לכל אחד את מרחב הביטוי שלו.
גם אם זה לקח הרבה זמן, בסופו של דבר מצאתי את הדרך להעביר לשחקן חדש בעליל את המכניקה המסובכת לכאורה של שיטת ההסמכות.
הובלה לכיוון עצמאות - הקבוצות ב´הדבר-הבא´ שהצליחו לקום על רגליהם הם אוטונומיות לחלוטין. העולם סביבם יכול להחרב - יהיה להם משחק.
בשבועות האחרונים החלה התעוררות הצפוייה(גם אם לא נותר בי הכח לקלוט אותה). אני אומר ההצלחות
שלנו מפני שלא היה קורה דבר בלעדיכם. ´הדבר-הבא´ עותד להיות משחק של שחקנים - והוא היה כזה. גם אם משכתי ודחפתי והנחתי - העבודה בפועל היא שלכם. אני רק הייתי שם. אני רק עניתי לטלפונים, לאימיילים ולפניות. מלבד הנכונות והקרקע - לא היה ב´הדבר-הבא´ דבר אחד שהוא שלי. ´הדבר-הבא´ עוצד לשקף את פני הקהילה, והוא עשה זאת נאמנה. עוד טיפה בשלות, והוא היה רץ לבד. אם הייתי מקבל עוד טיפה פרגון מכמה חברים קרובים היה לי גם הכח לדחוף אותו כמו שהוא. אבל נראה שהחיים טמנו לי שיעור אחר לעבור תחילה.
האיחוד עם הסאגה
המניעים לאיחוד: 1. ´הסאגה´ הופעלה למעשה כמו Region אחד ב´הדבר-הבא´ במתכונתו המקורית: החשקנים שותפו ביצירת העולם, מנחי המשחק שיחקו אלים עליונים, ראשי הקבוצות הדומיננטיות היו שותפים בארגון המשחק, והעלילה היתה מובנית על סמך יוזמותיהם האישיות של מנהיגי המשחק. אין טעם לעשות עוד אחד כזה. 2. התקן הקשה לנשק רך שלקחה האחווה על עצמה הוכר סוף-סוף כמוגזם, ודובר ברצינות על להגמיש אותו - דבר שיאפשר קליטת קבוצות רוסיות בסאגה. בשלב זה, אלטרנטיבה לתקן המוגמש לא תשרת את האינטרס לאחד את הקהילות, ואני לא מעוניין בכך. 3. רמת הפרגון שקיבלתי בכל פעם שהקדשתי דקה מזמני או משפט מדברי לפרוייקט הזה ולא לסאגה התישה אותי והותירה אותי חסר אנרגיה. 4. בתקופות שפל(ואני בתקופת שפל) עדיף לרכז מאמצים בפרוייקט אחד. כל נסיון לעשות זאת בכוח הוא התעלמות מהתוצאות העומדות מול עיני שתביא לאבדן בריאותי או לנזק קשה למי שיאמין בי וימשיך להשקיע בפרוייקט. 5. זמן לדחוף את הפרוייקט - ציפיתי לרמת עצמאות גבוהה מידי מצדם של מנהיגי הקבוצות, ועל בסיס רמת עצמאות זו הנחתי לעצמי להיות מעורב בפרוייקטים אחרים(עכו, קק"ל, וכמובן הסאגה). בפועל, היתה ציפיה מצד השחקנים שאקח הובלה ברורה יותר, ושאהייה מוביל הפרויקט. כעת, אני במצב אישי מאד רע, ובמסגרת המחויבות שלי כלפי האנשים שהשקיעו ותכוננו למשחק חייהם, כל שנותר ביידי זה להציע להם את האפשרות להיכנס לפרוייקט אחר שבו היתה ידי מעורבת, ולהניח להם להמשיך בלעדי. הם ילדים גדולים, ואני גאה בכל אחד מהם.
התנצלות אני ממש מצטער, אך הדברים חרגו מהתכנון בכמה וכמה מישורים, ולהמשיך באותו כיוון ללא כל תיקון זו עקשנות שאת מחירה אני לא מוכן לשלם, ועלי לצמצם את תחומי הפעילות שלי. הדברים האלה כתובים לי במחשב בnotepad כבר למעלה משבועיים, ואני משנה מילה פה, ומשנה משפט שם, מעביר דברים למעלה, מוריד דברים למטה, מעדכן, ולא יודע איך להוציא את כל זה מהבטן שלי מבלי לפגוע באף-אחד. אז אני גם מתנצל על האיחור הזה, מן ההגינות היה שתדעו על כך קודם. וגם על הבוטות אם פגעתי במישהו. אני לא ´סוגר בסטה´. אני נשאר בשטח, אך בפרופיל נמוך יותר. ´הדבר-הבא´ עוד ימצא את מקומו להתקיים. אים קודם האמנתי שזה אפשרי - עכשיו אני משוכנע לחלוטין. אך ראשית על הקהילה להבשיל עוד טיפה, ועלי... עלי להחלים. אמשיך לתמוך בכל מי שהתחלתי לעזור לו להקים את הפרוייקט האישי שלו. יש כמה דברים יפים שמתבשלים. אני לא ´סוגר בסטה´. אני נשאר בשטח, אך בפרופיל נמוך יותר. אני רק אשאר לי פה בפורום ואמחק לשליץ הודעות ...
סתאאם.