שאלה עקרונית לשוטרים\מתנדבים שבינינו.

pol101

New member
למיטב ידיעתי למתנדבי הית"מ

ו/או המתנ"א אין דוחות אזהרה בכלל אלא רק לשוטרים

לגבי דוחות אזהרה

אני כמתנדב כאשר אני עוצר נהג שביצע עבירה אני שואל את הנהג לגבי עבירות התנועה שביצע. במקביל אני בודק מול הגורמים המוסמכיםעל עהרו של הנהג. במידה והנהג עומד בקרטריונים אני רושם לו דוח אזהרה.לעיתים לא ניתן לבצע בדיקה אי לכך נרשם לנהג דוח ב.מ.ומסבירים לנהג שיש באפשרותו להגיש בקשה להמיר את הדוח לאזהרה

שאלה עקרונית לשוטרים\מתנדבים שבינינו.

אם כבר עצרת אדם על עבירה שניתן לתת בגינה דו"ח אזהרה. והוא שיתף פעולה, הבין את מהות העברה, התנצל, הודה. הרקורד התעבורתי שלו מאפשר לך לתת לו דו"ח אזהרה. למה לא לתת לו דו"ח אזהרה? אני שומע יותר ויותר על מקרים דומים למקרה הדמיוני שהעלתי כאן, שנגמרו בדו"ח אמת, ובחלקם אפילו בהצעה של השוטר לנסות וליצור קשר עם XYZ על מנת להמיר את הדו"ח לאזהרה... למה?

Pullover

New member
תשובה, הפעם משוטר.

שוטר רשאי לרשום אזהרה בגין חלק מעבירות ברירת הקנס במידה ולנהג שנתיים אחרונות נקיות וחמש שנים רשיון לפחות. חובה על השוטר בטרם רושם את האזהרה לבדוק במסוף אם אכן לנהג בשנתיים האחרונות אין עבירות. ייתכנו בעצם שני מצבים בהם שוטר לא ירשום אזהרה: 1. כאשר הנהג לא מבין את העבירה, לא מודה, מתנהג לא לעניין, וכד'. במקרה זה סביר להניח כי יקבל דו"ח רגיל. כמו כן ייתכן כי השוטר יסביר על האופציה של האזהרה. 2. במידה והנהג מבין, מודה ומתנצל על העבירה כפי שאמרת אך ישנה תקלה במסוף (ומי כמונו יודע שלא חסר) ולא ניתן לבדוק בוודאות, לא ניתן לרשום אזהרה על סמך דברי הנהג. לכן יירשם דו"ח ויוסבר לנהג על האופציה לבקש להמיר באזהרה.

למעלה