שאלה פיננסית..

relax

New member
שאלה פיננסית..../images/Emo105.gif

אני נחשבת לעוסק פטור, פתחתי תיק במע"מ ובמס הכנסה לפני כשלושה חודשים. העסק הוא סטודיו לעיצוב גרפי. רצית לדעת מה קורה לגבי החזרים והתחשבנות מול מע"מ. אם אני משלמת למשל את חשבון הטלפון של העסק מחשבון הבנק הפרטי שלי (לא של העסק) בשל בעיות נזילות, האם אוכל להכניס אותו להתחשבנות בסוף השנה, או שאין אפשרות כזו, מכיוון ולא שולם מהחשבון המופיע בתיק העסק? תודה.

missB

New member
אפשר אך רצוי להמנע להבא

בעקרון עצם העובדה ששילמת מחשבונך הפרטי אינו סיבה לא לכלול את ההוצאה בדו"ח המע"מ. ברגע שההוצאה היא הוצאה עסקית, לא משנה איך שילמת, אפשר לכלול אותה בדו"ח. עם זאת, כדי למנוע בעיות עתידיות שבהן יבואו לבדוק את שני החשבונות ולראות אם הכל מתנהל כשורה, עדיף בעתיד לעשות את התשלומים העסקיים מהחשבון העסקי ואת הפרטיים מהפרטי.

שש שבע

New member
לא יודעת, ואם יבואו לבדוק אז מה?

כל הכנסה שלי רשומה בספרים, ויש כתובת לכל צ'יק, אז מה הקטע? כשיש לך יותר חשבונות את משלמת יותר כסף לבנק .

siv30

New member
לגבי מס ההכנסה

התקנה קובעת באופן מובהק כי בעבודה מהבית תשלום שיחות הטלפון שיוכר כהוצאה יחשב מעל למספר פעימות מונה (אני לא זוכרת כמה פעימות משמשות את הבסיס ההתחלתי ממנו מחשיבים את זה כפעימות לעסק). על מנת להדגים: אם יש לך חשבון טלפון של 10000 פעימות מונה, 1000 ראשונות נחשבות כשיחות של הבית ויתר 9000 נחשבות של העסק. מאידך אם את לא מגיעה למינימום לפי התקנות אם אני לא טועה עומדת לך הזכות להצהיר על 25 אחוז מגובה ההוצאה בלי קבלות. לפעמים זה יותר משתלם (כנ"ל לגבי רכב). כדי להתיעץ עם מישהו שיעשה לך את החישוב המדויק.

שש שבע

New member
אלא אם את מוכיחה שכל השיחות מהטלפון

הזה הן שיחות לענין העבודה, כנ"ל לגבי שיחות לחו"ל רק אם הוכחת שהן לצורך עבודה הן מוכרות.

motyka

New member
עוסק פטור לא מתחשבן עם מע"מ

עצם ההגדרה של עוסק פטור - מונעת את כאב הראש של המע"מ, אבל מונעת גם אפשרות להתקזז בגין מע"מ תשומות. ולגבי מס הכנסה - לא משנה אם שולם במזומן, מחשבון העסק, מחשבון פרטי או מגמילות חסדים. עצם העובדה שהחשבון שולם מספיקה. וברגע ששמרת את החשבון ועליו החותמת (או בתשלום טלפוני - את החשבון ואת הקבלה), את יכולה להגיש את החשבון (או חלקו) כהוצאה. אם יש בכתובת הבית/עסק רק קו אחד הוא נחשב כקו משותף, וניתן להכיר ברבע מההוצאה, או בגידול השיחות מלפני התקופה בה פתחת את העסק. אם יש יותר מקו אחד - ניתן לשייך קו אחד לעסק, תשלומים לקו זה יוכרו במלואם, ואז שיחות מהקווים האחרים לא מוכרות כהוצאה כלל.

relax

New member
אחת לשנה עוסק פטור כן מתחשבן

עם מע"מ. ככה לפחות אני יודעת ממה שאמרו לי במשרדי המע"מ, כשפתחתי את התיק.

motyka

New member
אחת לשנה מוסר דוח על הכנסותיו

בכדי שיוכל לבקש להישאר במעמד פטור גם בשנה העוקבת. ורק עם עובר 62000 שקל מחזור הכנסות לשנה צריך לשלם (אבל עדיין תהיה בעייה להתקזז בגין אותה שנה)

relax

New member
../images/Emo9.gifקצת בילבלת אותי..

עכשיו אני ממש לא מבינה. אמרו לי לשמור את כל הקבלות שאני משלמת, כדי להתקזז איתן אח"כ בחישוב של המע"מ.

motyka

New member
אז יכול להיות שאני טועה

אני כבר לא פטור, אז התהליך שונה

שש שבע

New member
את צריכה לשמור את הקבלות בכדי

להוכיח אם תהיה ביקורת, שרק בסכום זה מכרת, ובשביל מס הכנסה להוכיח הוצאה. אם לא תשמרי את הקבלות ההכנסה תחושב מהשקל הראשון. וכאן המקום להזכיר שחשוב לשמור כל קבלה וכל חשבונית בקלסר מסודר.

שש שבע

New member
הוא רק ממלא דו"ח מאוד קצר בו

רושם מה מחזור המכירות שלו באותה שנה, תאריך וחתימה.

י יעל י

New member
אם זה שולם מגמילות חסדים

אז צריך לרשום את זה כהכנסה לא? :) סתם.. זה שיעשע אותי. יעל

שש שבע

New member
עוסק פטור מתחשבן עם מס הכנסה

המע"מ ששילמת מוכר כהוצאה למס הכנסה. עוסק מורשה רושם את המחזור ללא מע"מ. ואילו עוסק פטור רושם את המחזור כולל המע"מ. ככה שלא הפסדת.

motyka

New member
בהנחה שאת חייבת בכלל מס

אם מחזור 62000 לשנה. מתוך זה חצי הוצאות אז לא משלמים מס בכלל, כך שזה לא משנה איך מתייחסים למעמ. ואם את מגיעה לרווח חודשי סביר, בדרך כלל את כבר עוסק מורשה. ועושקים עותך כחוק.

למעלה