שאלה פיננסית..

שש שבע

New member
ודאי, החשבונית היא הקובעת

אצלי החשבון הפרטי הוא גם חשבון העסק שלי ושל בעלי, למה? כי ככה המחזור גדול יותר, ואני יכולה לקבל יותר הטבות בבנק. נניח ושלחת מישהו לרכוש לך משהו, והוא שילם מחשבונו בצ'יק, ואת החזרת לו את הכסף האם תוכלי להתחשבן? ודאי. השאלה היא מה כתוב בחשבונית, לא אמצעי התשלום.

יונית א

New member
מהן היתרונות/חסרונות

של חשבון בנק משפחתי שמשרת גם את העסק מול חשבון עיסקי נפרד? (מעבר לעלויות החזקת החשבון). אצלי רואה החשבון טוען שעדיף שהחשבון יהיה בתוך החשבון המשפחתי. אני לא אוהבת את הרעיון כל כך, אבל צייתנית להנחיותיו. מה אני מפסידה מכך?

motyka

New member
נוחות בהתאמת בנקים

כאשר את מנהלת חשבון נפרד לעסק, קל יותר במבט אחד לדעת מה היתרה הנוכחית. לעומת זאת את משלמת פעמיים עמלות.

b e ll

New member
פתחתי חשבון עו"ש נפרד לעסק

לא פתחתי חשבון עיסקי שהוא מאוד יקר לתחזוקה. בסך הכל מדובר ב- 10 ש"ח לחודש דמי ניהול, שהרי התשלום בעד השורות מתבצע בכל מקרה ולא חשוב אם זה מהחשבון המשפחתי או מהחשבון של העסק. הדבר היחיד שיש בנוסף זה הצ'ק שעובר פעם בחודש מהחשבון של העסק לחשבון המשפחתי - "משכורת" שלי מהעסק. ההוצאה הנוספת לחודש היא בסה"כ 11.5 ש"ח (דמי ניהול + שורה אחת), לעומת זאת החשבון המשפחתי המשותף שלי ושל בעלי חסין מעיקולים. ממילא העסק עדיין קטן ואני לא מפקידה צ'קים דחויים.

motyka

New member
האם את בטוחה?

למיטב ידיעתי רק אם את עסק בע"מ, ורק אם בעת פתיחת החשבון העסקי קיבלת אישור משיפוי וקיזוז, רק אז יש הפרדה אמיתית בין החשבונות. במקרה של צורך בעיקול, ניתן לעקל גם את חשבון העסק וגם את החשבון הפרטי. שוב - זה לא נכון לגבי עמותות וחברות בע"מ

b e ll

New member
זה מה שאמר לי האיש במע"מ

אבל יכול להיות שהוא טעה והטעה אותי
לא בדקתי מעבר למה שהוא אמר, ובכל מקרה רציתי לפתוח חשבון נפרד.

missB

New member
יונית צודקת

חברה בע"מ נחשבת ישות משפטית נפרדת מבעליה וזה אומר שהנכסים של החברה הם שלה והנכסים של הבעלים הם של הבעלים. אין ערבוב. בעסק פרטי לעומת זאת אין כל הפרדה. העסק הוא הבעלים ולהיפך. הכל משותף מבחינה משפטית. זה אומר שאם העסק נקלע לקשיים אפשר בהחלט לרדת לנכסים הפרטיים של הבעלים כדי לכסות חובות. הפרדת החשבונות מומלצת למען הסדר הטוב ולצורך הרשויות הרלבנטיות (מע"מ, מס הכנסה וכו) שלא יראו צורך לפשפש גם בחשבון הפרטי.

שש שבע

New member
אצלי החשבון משותף לי ולבעלי ולעסקים

שלנו, כל אחד בנפרד, יש לנו רק חשבון אחד. יש מחזור גדול יותר של הכנסות, ומכאן גם האשראי גדול יותר, לא שזה משתלם לחיות על האשראי, אבל כשצריך אז יש, אין עסק שלא זקוק לאשראי, כי אחרת הוא נחנק בתקופות של השקעות או של הכנסות קטנות יותר , לכל עסק יש את התקופות שלו.

מתייחס לחתימה שלך

אחד הטיפים בספרי "איך להצליח בחיים": אם לא חייכת היום לא היו לך חיים היום.

למעלה