שאלה פשוטה. פשוטה מאוד!!!!

עציון

New member
שאלה פשוטה. פשוטה מאוד!!!!

האם המקרה המזעזע שהיכה גלים בכל רחבי במדינה יגרום לנו, ההורים, להיות יותר קשובים לילדנו? האם נקדיש להם יותר תשומת לב? האם לא נדחה אותם כמגרשי זבובים מטרידים? האם נשמש להם כתובת לתלונות ובקשות? האם נטה אוזן יותר קשבת? אנחנו חיים בדור שהתרחק מילדיו. יהיו הנסיבות והסיבות אשר יהיו: אין לכך שום הצדקה.

omizu

New member
שלום לך עציון

לטוב ולרע דרכו של עולם הוא שאנחנו חוזרים לשגרה מהר מאד ויצא לי לראות אנשים משתנים אבל רק מזעזועים שנגעו להם באופן אישי איך שלא יהיה שלא נדע ואומללה האם וכולנו צריכים פשוט לסגל את המנהג של להכנס לחדר הילדים כמה פעמים ביום ובלילה ולהגיד תודה על כך שיש לנו אותם בריאים שלמים ומחייכים החיים הם רולטה רוסית

הגנובה

New member
אני מסתכלת על ילדי והכאב חודר

לעמקי הנשמה
איך אפשר לשמור עליהם
איך אפשר להגן עליהם
מי יכול להבטיח לי שתמיד תמיד הם יהיו בטוחים מכל רע
המחשבות האלה יכולות להטריף אותי... להטריף כל הורה באשר הוא!!! אבל אם ניתן למחשבות האלה להכתיב את מעשינו... אנו צריכים לנעול את הילדים בחדר ריק ללא מדפים ללא פתחים ולשמור עליהם בטוחים מהעולם החיצון... זה הרי בלתי אפשרי
אני תמיד אמא קשובה לילדי... כל בעיה... אם זה ריב עם חברים, אם זה בעיות עם מורים, אם זה בעיות בינם לבין עצמם, אם זה בעיות איתי או עם אביהם, כל כאב, כל דבר הכי קטן הם יודעים שהם יכולים לדבר איתי ולי תיד תהיה אוזן קשבת... נכון שלפעמים רוצים שקט ואין סבלנות... אבל רגע אחרי שביקשתי שקט לעצמי אני נכנסת לחדרם ושואלת מה קרה... כשאני שולחת אותם לבית הספר עם נשיקה... הלב מפרפר... כשהם יוצאים לבילוי עם נשיקה... הלב מפרפר.... כשהם נכנסים לרכב עם אביהם או עם מישהו אחר - ואני לא איתם... הלב מפרפר אבל אם לא נשלח אותם, אם לא נאפשר להם עצמאות... האם אנו הורים טובים
האם אנו עושים את הדבר הנכון
כמובן שלא
ישנם דברים שהם מעבר לשליטתנו - ושאלוהים ישמור אותנו מפניהם

עציון

New member
ששואלים שאלה רצינית, אז רק שתיים

מגיבות. מה קרה? זה כבד מדי? לא מתאים לפורום?

עציון

New member
אני מנסה בכל כוחי-וללא הצלחה-

להחזיר את הפורום חזרה למסלול וזה לא הולך. יש פורומים אחרים שם החברות האמיצה עוברת בין המסרים לצטים וטלפונים. פה הכל דרך הפורום שמפספס את מטרתו. אבל מי אני הקטן שינהל ויתערב בנעשה....

וזה בדיוק מה שקורה עציון

אנחנו פשוט מעורבות מידי במסרים ובטלפונים בנינו. בננות יקרות
שימו לב לתלונתו של עציון (יש קצת צדק בדבריו) אז נבטיח כולנו שאם ירצה ה´ ביום ראשון נכנס מלאות תלונות על החמות .

עציון...

כבר כמה ימים קשה לי מאוד לענות לחלק מההודעות שלך... אבל כיוון שכתבת את ההודעה הזאת, אני לוקחת את זה ועונה לך בכנות... ראשית - ניכרת ביקורת מצידך על אופי הפורום ותכניו זה זמן מה, וכיוון שכך, הרשה לי לומר שגם לשאלה המקורית שלך בשרשור זה, אין קשר ליחסי חמיות וכלות וגיסות וחתנים. זו שאלה די כללית בנושאי משפחה, למעשה. אני באופן אישי לא מסתדרת עם השאלה המקורית ששאלת, היא רטורית בעיני. אבל אם חשובה לך התשובה, לדעתי לא. כל אדם מתפקד עם ילדיו רק כפי שהוא עצמו יודע ומסוגל. לא פחות ולא יותר, וגם זה נתון לגחמת אותו היום. כל יום בנפרד. ובנוסף הרשה לי לומר גם, שעם ההיפתחות וההחשפות לאינט´ טלוויזיה וכדומה, חל גם גידול משמעותי ורב במודעות הורית. בפתיחות ליעוץ מקצועי. בכמויות של ספרות עזר. במגזינים בנושאי הורות. כל הנושא של הורות ורצון הורי טוב, ניכרת בו התפתחות והנכונות לשפר את חיי המשפחה. נכון, החברות כאן ניכרת בגלוי, אני מרגישה שזה היופי של הפורום הזה. ולדוגמה, העובדה שאנחנו "חוגגות" לכבוד נישואיה של סיגליניב, נראית בעיני די הולמת את נושאי הפורום (חמיות "מגרילים" בדרך-כלל בנישואים). גם אתה מעלה מדי פעם נושאים אחרים, שאינם קשורים לנושא המשפחה אפילו, לא ראיתי כאן מי מאיתנו שהעיר לך על כך. להפך, כיוון שזו מעין משפחה, כל נושא שיש על לבנו, נראה לי רלוונטי. גם שלך!!! (אילו זה היה פורום טיסנאות או פורום מקצועי - אולי הייתי חושבת אחרת). אני לא מרגישה שהפורום מפספס את מטרתו. להפך. אני מקווה שתבין את גילוי הלב שלי כאן, ולא תרגיש שזו ביקורת עליך כאדם, אלא רק התייחסות שלי לביקורת שלך עלי, ועל הפורום.

עציון

New member
ראה ראיתי שבמילא הפורום מיצה עצמו

אז ניסיתי להעלות כמה מהנושאים הבוערים שעל הפרק ואשר הוזכרו בשירשורים די ארוכים ואני המשכתי אותם. שני נושאים בס"ה העליתי למיטב זכרוני. 1. מות כלבה של מנהלת פורום. 2. השאלה האם יופק לקח ממותה של הילדה.. לנושא הראשון התייחסתי כדי להסיט במעט את השירשורים שממש לא היו לענין בפורום. כמו שכמה כתבו לי: מתגבשת פה קליקה שמחליטה מה כותבים היום בפורום וכל נושא אחר בטל ומבוטל.וזה חבל!!! לגבי הנושא השני, מאחר ומימלא כתבו על הטרגדיה ניסיתי לשאול לגבי הלקח- אם זה לקח- מהמקרה ושאלתי אם אומנם יש סיכוי שההורים וכו וכו. לא רואה בזה שום פגם משום ששאלות מסוג זה משתפים את כולם בדיון ולא מתמקדים בקבוצה זו או אחרת.ההיפך, ציפיתי להשתתפות ערה יותר ואפילו חולקת על דעתי גם כדי להחכים אותי וגם לשמוע רעיונות.שום אסון לא היה קורה כתוצאה מכך.ולפיכך איני רואה שהיה מקום לבקר אותי על טענה שהעליתי ולפי דעתי בצדק ואולי אף מייצגת עוד כמה משתתפים. הימים האחרונים בחנוכה, הם הדוגמא למה שאני מתכוון ,כאשר נושאים חשובים או הודעות מסוימות אפילו לא זכו לקמצוץ של תשומת לב (ולא הודעות שלי...) והביקורת שלי כפי שהיא משתמעת- מטרתה להיות ביקורת בונה כי כפי שאמרתי לא אחת: לא אני אהיה זה שאכפה ואנווט את אופי הפורום. מטרתו ויעודו. לשם כך יש מנהלת פורום. אני רוצה וחייב להדגיש, אני לא חולק על אף לא מילה אחת שאת או מישהי אחרת כותבת . זאת משום שאני מכבד כל דעה גם אם היא ביקורתית כלפי.ואם קיימת מחלוקת ביני למשתתף זה או אחר אני מוכן להיות זה שיסוג לאחור ולהשאר בצל, כי באמת לא זה מה שיפגע בי אבל חלילה לי מלפגוע באחרים. כי אחרת אני זה לא אני... ובנימה אופטימית זו חסל סדר ויכוחים.

עציון היקר!!!!!

הפורום עדיין לא מיצה את עצמו, כפי שטענת, ולדעתי עוד יהיו כאן הרבה סיפורי חמיות ובעיות עם חמיות ועוד הרבה כלות שיצטרכו כתף לבכות עליה. נראה לי שקצת פספסת את מטרתו העיקרית של הפורום הזה. הפורום הזה נועד להיות בית חם לכל מי שנכנס אליו!!!!!! וכמו בכל בית בישראל, כאן מדברים ועושים הכל!!!!!! מדברים על כאב, עצב, שמחה, ענייני דא יומא וגם חוגגים לפעמים להעלאת מצב הרוח, כשמישהי זקוקה לזה!!!!! ואתה יודע שאני, באופן אישי הייתי זקוקה לזה מאוד וכמוני היו כאן עוד מספר בנות!!!!!! גם אתה בעת מחלתך (שתזכה לחיים ארוכים והרבה בריאות) זכית להרבה עידוד וגם זה לא היה שייך לנושא הפורום!!! כל אחת תקבל כאן את העידוד והתמיכה שמתאימים לה!!!! מדרך הטבע, כשהפורום התחיל לפעול, כל אחת שהצטרפה הציגה עצמה דרך סיפור החמות האישי שלה. כיום כשכל אחת כאן מכירה את השניה ואת סיפורה התחילו להעלות נושאים אחרים ואני בטוחה שעוד הרבה סיפורי חמיות ישמעו כאן ועוד הרבה דמעות בעניין חמיות ישפכו כאן, ולכן עד אז אנחנו עדיין כאן לדבר על הכל וגם להעלות את המורל ומצב הרוח כשיש מי שזקוקה לזה!!!!!! לא ברור לי לאיזה שרשורים לא לעניין אתה מתייחס????? אין כאן ולא יהיה כאן שום נושא שהוא לא לעניין. כשמישהי מוצאת לנכון להעלות נושא מסויים יש לו הצדקה להיות כאן וכל מי שיש לו מה לומר בעניין יאמר את דברו ומי שאין לו מה להגיד או שהנושא לא מעניין או לא לרוחו, שידלג עליו. אין כאן שום קליקות שהתגבשו!!!! יש כאן חברויות שנוצרו!!!! וכמו גם בחיים האמיתיים, גם כאן בחיים הוירטואליים, כל אחד מתחבר למי שמתאים לו!!! כל אחת יכולה להעלות כל נושא שמטריד אותה וכל אחת יכולה להתייחס או לא להתייחס!!!! כמו שאמרתי בתחילת דברי, עוד יהיו כאן הרבה סיפורי חמיות ואנחנו נהיה כאן לתמוך ולעודד וגם אתה מוזמן להישאר עמנו, עד אז, ולתרום מנסיונך ומחוכמתך!!!!! שתהיה לכולנו שבת שלווה ורגועה!!!!!!

עציון

New member
הבהרתי הבהר היטב ש...

לי אישית אין שום בעיה בקשר לפורום ואני היטב היטב יודע עד כמה יש בפורום הזה תמיכה במי שזקוק לכך ואותי לא צריך לשכנע לנחיצות הפורום. נחמד שמספרים פה בדיחות. נחמד שמברכים אנשים לאירועים. נחמד ששולחים עידוד לפני בדיקות(לא מחלה!!!). אין לי טענה על כך וגם- למיטב זכרוני- לא חשבתי לרגע להעיר על כך. הבנתי אותך ממוש והבנתי את המסר שאת כותבת. אני רק בעד דבר אחד שאני יודע שהוא קיים בכל הפורומים: גלישה לענינים שאין לציבור ענין בהם צריכים להיעשות במסרים. אני זוכר היטב את תחנוניה של פנינה לבנות לעבור לצ´אט (בימי חנוכה העליזים) והיא לא נענתה. ורק על זה , אני חוזר, ורק עלזה אני הערתי בשקט בשקט.... ועכשו, לאחר שאיבדתי את מניותי בפורום, אני מטכס עיצה איך מתאוששים מיזה.....

עציון היקר, זהו בדיוק !!!

לא איבדת מניות בפורום ! להפך ! על זה אני מדברת כל הזמן. לכולנו בפורום הזה יש קשיים מסוגים שונים שקשורים ביחסי משפחה מטעמי חיתון בעיקר, אבל עולים גם נושאים שקשורים ביחסים שבין ילדים בוגרים להוריהם. איכשהו הפורום "עובד" כמו משפחה מורחבת בעצמו. אנחנו כאן, לא נולדנו לאותה משפחה, וכולנו מבוגרים. יש בין כולנו "מערכת יחסים". רובה על בסיס כמעט יומי. ובדינמיקה כזאת, עם מגוון כל-כך רחב של תפיסות ודעות, ברור שיהיו בינינו מחלוקות. בדיוק כמו במשפחה, לא? איזה מזל שאנחנו כאן. כאן מותר לנו להגיד הכל. גם את הפחות נעים. גם את הביקורת. ואיך לא שמנו לב כולנו, שיש לנו מעין הזדמנות, נפלאה בעיני, לקיים מין "מערכת יחסי משפחה מורחבת" ולהצליח בה. בתחילה, להצליח כאן. בינינו. ואולי עם הזמן ההצלחה הזאת תתרחב ותמצא את דרכה גם לחיים האמיתיים? הלוואי. אם תיפול מחר מחלוקת ביני ובין אורא (לדוגמה - לא משנה מי בעצם), מה נעשה? ננתק קשרים? נריב? נכריז על ברוגז? נלך מכות? לא נלך יותר לבקר בשבת? אני מאמינה שלא. ואם נתווכח? איך ישמע למישהו כאן, אם בגלל שאני כועסת על אור, אני אגיד שכל המשפחה לא בסדר? אם פתאום אני אומר שהפורום איבד כיוון, איך זה יראה? אני מתחברת להודעה הזאת שלך הרבה יותר מן הקודמות. ההודעה הזאת שלך הרבה יותר ברורה מן הקודמות. יש סוג מסוים של הודעות שהוא לא לטעמך. את זה הרבה יותר קל לי להבין. אני יכולה להתייחס לזה באופן אישי. אולי להשתדל יותר להתחשב ברגשות שלך. אולי להקפיד יותר להכניס
לכותרת של הודעה שאני חושבת שלא תהיה לטעמך. אני תמיד אשמח להשתדל (כי זה כל מה שאוכל לעשות בעצם) שיהיה לכולנו יותר נעים כאן. טוב להתווכח. טוב גם להעיר ולהאיר. והכי טוב, שכמו במשפחה, כמו שצריכה משפחה באמת להיראות, מדברים על הדברים. מדברים בגלוי. כועסים. מתייחסים. מתווכחים. מלבנים. וממשיכים להיות משפחה. אולי הוויכוח הזה, והדרך שבה אנחנו "מטפלים" בו, הוא הדרך הטובה ביותר לענות על השאלה המקורית ששאלת כאן. איך ומה אנחנו כולנו, יכולים לנסות לעשות שמשפחה והורות יהיו דבר יותר טוב. בדיוק דיון כזה, הוא הזדמנות לשיפור הקיים. להבנה טובה יותר. לכן, התאושש נא מהר ככל האפשר. מניותיך במקומן ובערכן שמורות.

לרפי יקרה

סגנון כתיבה שלך מאד מצא חן בעיני אני קשה לי מאד לההביר את מה שאני בדרך כלל רוצה לכתוב שיהיה לך שבת שלום

עציון

New member
ממוש היקרה, תוספת....

ולאחר מחשבה רביעית, חבל שלא הסתפקת בתגובה עינינית והיית חייבת להזכיר את ענין המחלה(?). לא רואה שום צורך להכנס לפרטים ולפסים אישיים. וכל היתר כבר הגבתי ואין אני רוצה שיתפתח פה דיון שלא לצורך.... ואולי עכשו אוכל להרדם.....

עציון היקר!!!!!

מצטערת אם נפגעת!!!!!!!!! מכיוון שעניין מחלתך לא היה סוד כאן בפורום ואתה עצמך סיפרת לנו, אני לא חושבת שאני זאת שירדתי לפסים אישיים. בכל אופן המטרה לא היתה לפגוע בך ועל כך אני מתנצלת!!!!!!!!! שבת שלום!!!

עוד כמה משפטים

לפני שמסתיים ה"ויכוח" הזה (שאני לא קוראת לו ויכוח בכלל,,,, עציון יקר! כשדיברתי עם הנהלת תפוז לגביי הפורום הזה, בכלל ביקשתי שהוא ייקרא "קשרי משפחה" ובתפוז ציינו ש"חמותי ואני" יהיה שוס יותר גדול,,, מה אני אגיד לך? צדקו,,,, אבל ביקשו ממני לנווט את הפורום ובהודעת המנהלת להחליט על צביונו,,, אני לא יודעת אם קראת את הודעת המנהלת, ואולי כדאי שתיכנס ותקרא שוב, כי שם כתוב בדיוק מה צביונו של הפורום,,, לדעתי כל מה שקשור למשפחה מתאים לפורום הזה ולפעמים יש נושאים שאולי נראים כלא ממש קשורים אבל בסופו של דבר הם כן,,, זה לא פורום מקצועי שבו ניתן לשאול שאלה, לקבל תשובה ולא לחזור אליו שנית ולא חסרים פורומים כאלה,,,(יש לי אחד כזה) לשמחתי בהנהלת הפורומים החליטו משום מה שאני אנהל אותו ולשמחתי הרבה הפורום שלנו מועמד לפרס בתחרות אנשי השנה של תפוז, ועוד שמחות לפורום? אני מקבלת המון פידבקים על שהצלחתי להציל את הפורום, ויש דברים שלא ממש יודעים פה, אבל לפני מס´ שבועות הפורום היה על סף סגירה והיום אנחנו מקבלים רק מחמאות על צורתו, על השמחה שבו, על החברויות שנרקמו בו וכן, גם על דרך הניהול שלי,,,, העיקר שתהיה לכולנו שבת שלום

עציון

New member
אני מודה לך על תגובתך העינינית ו

מודה גם על כך שלא ירדת לפסים אישיים.

למעלה