השאלה "מה הטעם" לפי דברך כנראה שואלת "מה הסיבה לחיות?" התשובה שלי די פשוטה: אין. האדם עצמו יכול לתת לעצמו סיבה למה הוא חי. אבל לחיים עצמם- אין טעם. אז תתאבד- אם אתה ממש רוצה. אבל חבל.
גם חצילים. בכל אופן, ניסיתי להעלות דיון בלי לפתוח בפרולוג של 3 עמודים, לא הלך. כוונתי היא יותר; מה הטעם להתקיים - ליצור - לעשות - להמשיך הלאה. לא במשמעות הדיכאונית, אלא במשמעות של: מה האנקדוטה הקיומית שמחזיקה אותכם? אידיאלים? סיפוקים מידיים? מה גורם לכם להתעסק בפילוסופיה, למשל? שפכו על זה קצת אור. (או לאגר)
ברגע שאני אתיאיסיט וחוזר בשאלה- התגובה המיידית לדעותי חייבת להיות שלילית. אם אינך מסכימה עם קביעתי על קוהלת בבקשה תסבירי את עצמך, ולא רק לומר "אתה מעוות אותו".
ברגע שאני אתיאיסיט וחוזר בשאלה- התגובה המיידית לדעותי חייבת להיות שלילית. אם אינך מסכימה עם קביעתי על קוהלת בבקשה תסבירי את עצמך, ולא רק לומר "אתה מעוות אותו".
אבל גם אדם שלא מאמין [למרות שאני לא באמת חושבת שיש כאלה], יכול למצוא סיבה לקיום שלו כמו המשפחה והחברים. פילוסופיה? אני רואה את זה כמדע מרתק [ואוהבת יותר את הפילוסופיה שלא מתנצחת עם הדת- שלצערי, מחווירה בפורום הזה] והתעמלות בריאה למוח.