שאלה פתוחה לחלוטין:

BITTERtruth

New member
מה??????

השאלה "מה הטעם" לפי דברך כנראה שואלת "מה הסיבה לחיות?" התשובה שלי די פשוטה: אין. האדם עצמו יכול לתת לעצמו סיבה למה הוא חי. אבל לחיים עצמם- אין טעם. אז תתאבד- אם אתה ממש רוצה. אבל חבל.

שמונה זה טוב,

גם חצילים. בכל אופן, ניסיתי להעלות דיון בלי לפתוח בפרולוג של 3 עמודים, לא הלך. כוונתי היא יותר; מה הטעם להתקיים - ליצור - לעשות - להמשיך הלאה. לא במשמעות הדיכאונית, אלא במשמעות של: מה האנקדוטה הקיומית שמחזיקה אותכם? אידיאלים? סיפוקים מידיים? מה גורם לכם להתעסק בפילוסופיה, למשל? שפכו על זה קצת אור. (או לאגר)

BITTERtruth

New member
הסיבה למה אני חי

היא פשוט כי אני לא מעוניין באופציה השניה

BITTERtruth

New member
קראת את ספר קהלת?

הוא עונה על הרבה מהשאלות שלך. לשאלות שלך: מה הטעם לחקור? להתקיים? הוא פשוט עונה: אין טעם. ואז הוא מתחיל להתפלסף...

BITTERtruth

New member
בוודאי

ברגע שאני אתיאיסיט וחוזר בשאלה- התגובה המיידית לדעותי חייבת להיות שלילית. אם אינך מסכימה עם קביעתי על קוהלת בבקשה תסבירי את עצמך, ולא רק לומר "אתה מעוות אותו".

BITTERtruth

New member
בוודאי

ברגע שאני אתיאיסיט וחוזר בשאלה- התגובה המיידית לדעותי חייבת להיות שלילית. אם אינך מסכימה עם קביעתי על קוהלת בבקשה תסבירי את עצמך, ולא רק לומר "אתה מעוות אותו".

Shira Esther

New member
מבחינתי? האמונה, כמובן.

אבל גם אדם שלא מאמין [למרות שאני לא באמת חושבת שיש כאלה], יכול למצוא סיבה לקיום שלו כמו המשפחה והחברים. פילוסופיה? אני רואה את זה כמדע מרתק [ואוהבת יותר את הפילוסופיה שלא מתנצחת עם הדת- שלצערי, מחווירה בפורום הזה] והתעמלות בריאה למוח.

yaakii

New member
פילוסופיה שלא מתנצחת עם הדת?

הייתי בטוח שאלו תחומים חופפים... תוכלי לתת דוגמאות לנושאים שונים בפלוסופיה כזאת?

yaakii

New member
האדם מטבעו הוא סקרן.

כך ברא אותנו האלוקים כדי שנגיע לאמונה בו. בין השאר הסקרנות מובילה לצורך לדעת יותר.

antreprize

New member
איך אפשר להגיע לאמונה באלוהים בעזרת סקרנות?

האמונה באלוהים לא נותנת שום תשובה.

BITTERtruth

New member
האמונה נותנת תשובות

לשאלות רבות (מה אני? מה יקרה אחרי המוות? איך נוצר העולם?) הכל בפשטות ובבהירות. רק שהתשובות הם מגוחכות, לא סבירות, וכנראה גם שקריות.

למעלה