שאלה פתוחה לחלוטין:

yaakii

New member
אז אל תגיד:

"האמונה באלוהים לא נותנת שום תשובה."

antreprize

New member
תשובה אפשרית היא לא תשובה.

תשובה אפשרית תהיה תשובה רק אחרי שיוכח שהיא תשובה, עד אז, היא אפשרות שיכולה להיות נכונה ויכולה להיות לא נכונה.

yaakii

New member
לא אתווכח מה הגדרת המילה "תשובה"

אני רק אומר לך מה מקובל בחברה: אם מורה תשאל אותך "מדוע לא הכנת שיעורי-בית?" (
) לא משנה מה תענה- אמת/שקר/שטויות/שטויות במיץ עגבניות
זו תהיה תשובה. עכשיו יש לברר האם היא נכונה..

yaakii

New member
האמונה נותנת הרבה מאד תשובות.

אתה מוזמן לקרוא ספרי יהדות לסוגיהם ולהחכים בתשובות. אני חושב שבתור התחלה מסילת ישרים יכול להיות מעולה (אחד מספרי האמונה הראשונים שלי..)

antreprize

New member
זה נחמד מאוד, אבל אני די בטוח

שבאף אחד מספרי היהדות האלה לא כתוב כלום על אסטרופיזיקה או ביוכימיה ואף אחד מהם לא יגיד לי שבאטום של מימן יש פרוטון אחד ואלקטרון אחד. הספרים האלה יתנו לי תשובות על שאלות שהם המציאו ושאין שום קשר בינם ובין שאלות על טבע.

yaakii

New member
אני חושב שהחתימה החדשה שלי תוכל

להסביר את התשובה באופן הטוב ביותר. אתה מוזמן להציץ שם.

yaakii

New member
תודה שאתה מייחס את השאלה

מדוע האדם הגיע לעולם, לרמח``ל (=כותב ה``מסילת ישרים``), אבל יש להעניק את זכויות היוצרים גם לאנשים כופרים ופילוסופים קודמים לו. ממש לא מדויק להגיד שעונים לשאלות ש*המציאו*

antreprize

New member
החתימה שלך לא עוזרת להסביר כלום,

אם נכלול את אלוהים בחישובניו אנחנו נוכל לחשב דברים רבים, אבל יותר מזה, אנחנו נחשוב על עוד ועוד שאלות. בנוסף לכך, למה להוסיף את אלוהים לחישובנו כשאפשר להכניס את בעל, זאוס, רע או כל אלר אחר? למה דווקא אלוהים? אני אתקן את דברי: זה נחמד מאוד, אבל אני די בטוח שבאף אחד מספרי הדת(יהדות או כל דת אחרת)לא כתוב כלום על אסטרופיזיקה או ביוכימיה ואף אחד מהם לא יגיד לי שבאטום של מימן יש פרוטון אחד ואלקטרון אחד.

yaakii

New member
אה, זה? -סתם כי אני מאמין באלוקים..

אתה טועה בגדול. קרא את ספרי הרמב"ם השונים ועוד. נכון, הם לא ידברו על פרוטונים ואלקטרונים, אבל בהחלט על אסטרונומיה ועוד.

yaakii

New member
ובכל-אופן השאלה שלך:

"איך אפשר להגיע לאמונה באלוהים בעזרת סקרנות?‬ " קיבלה את תשובתה.

antreprize

New member
הרמב"ם למד אסטרונומיה בעזרת התנ"ך?

הוא גילה בעזרת היהדות בלבד, בלי סיוע של גורמים לא יהודים, משהו חדש?

BITTERtruth

New member
יקי שכחת שאני חוזר בשאלה

ואני מכיר את הספר הזה טוב מאוד (קראתי אותו 30 פעמים) הוא מדבר על קיום מצוות ותיקון המידות. לא על אמונה. לא על מציאות אלוהים. לא על נתינת התורה. לא על אמיתות המסורת. לא על אמונת חכמים.

yaakii

New member
לא הבנתי-הוא עונה לי על שאלות כמו:

למה אני בעולם ועוד. זה בדיוק מה שהשואל ביקש לדעת-איך האמונה עונה על שאלות.

antreprize

New member
אין טעם, תעשה מה שאתה רוצה.

אני מתעסק בפילוסופיה כי אני רוצה להתעסק בפילוסופיה.

למעלה