שאלה פתוחה upload/download

• פותח הנושא awad
  • פורסם בתאריך

dov98

New member
אני מציע יותר מזה

ניתן לבנות כאן שרשור של ניסוי, כאשר אתה קובע פראמטרים אפילו במסמך מסודר שתעלה לכאן ואני אקשור אותו לTAGLINES . התוכנה שיכולה למלא תפקיד זה היא MY VITAL AGENT , חינמית. רישום התוצאות יכול לעלות כאן לשרשור לאחר שכולם הורידו את התוכנה למחשב.

jumpgate

New member
ועוד איך התעכבתי על הבעייה

ברגע שהשרשור מ SLASHDOT הועלה בפורום מייד בדקתי את הדברים אופי הניסוי: הורדת קובץ ההמחה מאתר קווי זהב או מת"ב דיגיטל (התוצאות היו זהות) שליחת דואר המכיל קובץ מצורף גדול לשרת ה SMTP של קווי זהב במהלך ההורדה בתחילת ההורדה, המהירות השתוללה קצת ולאחר קרוב ל 20 שניות התייצבה על ´מהירות שיוט´ בין 92K ל 94K. מרגע שליחת דבר הדואר, מהירות ההורדה צונחת בקצב בינוני ומתייצבת על מהירות נמוכה בהרבה מהמהירות המירבית. לאחר סיום שליחת הדואר, המהירות מטפסת בחזרה בקצב איטי מאוד בחזרה למהירות המירבית. ביטול ההורדה והתחלת הורדה חדשה (פתיחת TCP SESSION חדש) מגיעה לקבצ המירבי. משחקים מגוונים עם ערכי TCP/IP שכוללים SELECTIVE ACK, RWIN ו MTU השפיעו במידה מסויימת על מידת צניחת המהירות אך לא באופן משמעותי. הצניחה הגרועה ביותר הייתה לקצב של 28K והצניחה הזניחה ביותר הייתה לקצב של כ 47K.

Bender Unit 22

New member
Great Minds Think Alike ../images/Emo13.gif

אני עשיתי את אותו התרגיל, ולהלן התוצאות: ראשית, הורדת קובץ גדול מאתר TUCOWS מקומי. התוצאות היו קצב downstream ממוצע של 177KBps וקצב upstream ממוצע של 3.8KBps - בדיוק כפי שצפוי לפי התאוריה (ןלמי ששכח: כל מנה בגודל של כ- 1.5KB, כך שבשניה עוברות 118 מנות. על כל מנה שניה נשלח ACK או 59 ACK-ים בשניה. כל מנת ACK תופסת 64 בייטים (או שלא. אני לא זוכר ומתעצל לחפש, אבל זה הערך שהופיע בדיון ב- Slashdot), כלומר 3.776KBps).

Bender Unit 22

New member
ולחלק ב:

עכשיו הוספתי שליחת הודעת דואר גדולה לשרת ה- SMTP המקומי. כצפוי, קצב ה- upstream זינק ל- 13.1KBps. קצב ה- downstream התחיל להתנדנד בפראות, כשערכו הממוצע הוא רק 19.1KBps.

dov98

New member
כבלים או ADSL ?

לצורך העניין אני חושב שזה חשוב. לא?

dov98

New member
קשה להבדיל, הUPLOAD

כמעט זהה, כי בזק נותנים יותר, בערך 110 .

jumpgate

New member
?החבילה לא אמורה להיות 1500/96?

החבילה של הכבלים היא 1500/128

dov98

New member
בדיוק, אבל בADSL

הUPLOAD כ"כ צמוד שאי אפשר להבדיל, קונספירציה זוכר?

dov98

New member
בזק מגבילים את הUPLOAD

מעל החבילה ואני חושב למשל שספקים בכלל לא מגבילים, בגלל זה לפעמים אתה רואה תוצאות בDSLREPORTS של UPLOAD מאוד גבוה אצל כמה כאן.

dov98

New member
קראתי באיזשהו מקום

שלכבלים בכלל יש בעיה יותר גדולה לאפשר UPLOAD , האם נכון?

Bender Unit 22

New member
יש לי חבר שעבד באורכית,

והוא סיפר לי שיש לכבלים בעיה פוטנציאלית ב- upstream. בעומס גבוה, הסלוטים ל- upstream יגמרו לפני הסלוטים ל- downstream. אבל זה היה מזמן, אני לא בטוח שאני זוכר נכון ושהמצב הוא עדיין כך.

dov98

New member
זה לא משנה , הטכנולוגיה

לא משתנה בין לילה, ואם אתה קבלת את המידע וגם אני קראתי אותו דבר, כנראה שזה נכון. עם זאת בטח יש להם פתרונות כלשהם, העובדה היא שבארצות הברית יש UPLOAD נורמלי יותר מכאן לכבלים.

Bender Unit 22

New member
הם יכולים לתת כמה שהם רוצים,

אבל זה יגביל את מספר האנשים שיכולים להתחבר באותו ערוץ.

dov98

New member
נכון מאוד, אבל יש הרבה

ערוצים , CSMT צפופים יותר, ואז אין בעיה.

למעלה