שאלה-קורסי הכנה ת"א

t1212

New member
מה הסכם שלך בתל אביב

על סמך מה שלחו לך דחייה מתי קיבלת את הדחייה???

ראיתי ברשת:(

בכיתי יומיים, עדיין אין לי לב לספר להורים. 726 מגרד את ה 727. והמו"ר לא העלה לי בשיט, למרות שהיה לי 207, שזה סביר יחסית. ים של דמעות בשתי עיניי. ליבי קורא - קל"ב ודי!!

יוסי n

New member
אם אני מבין נכון, אז צריך...

לשלם, מעבר לתשלום עבור הקורס עצמו, עוד 180 ש"ח עבור הבחינה (ואם יותר מאחת, אז עבור כל אחת). בטפסים שנשלחו אליי הנוגעים לקורסים, לאחר פירוט הקורסים ומחיריהם, כתוב: "תשלום עבור השתתפות בבחינה בלבד - 180 ש"ח עבור כל בחינה". ייתכן שחובת התשלום עבור הבחינה היא רק במקרה שבו אתה עושה רק בחינה, ללא קורס. לדעתי, משתמע מהדברים שמעבר לתשלום עבור הקורס, יש לשלם גם עבור הבחינה. בהצלחה.

סבT

New member
התלבטות ../images/Emo4.gif

נדחיתי מתל- אביב אחרי שכבר הספקתי להירשם לקורס הכנה בפיזיקה, ועכשיו אני מתלבטת אם לבטל את ההרשמה לקורס או לא. (אצלי ת"א היתה המקום היחיד שנרשמתי אליו... stupid stupid) לאה, זאת שאחראית על קורסי ההכנה, אמרה לי שהרבה מועמדים שנדחים מבצעים את הקורס בכ"ז ואז זה נותן להם פטור לשנה הבאה במידה ומתקבלים. האם יש כאן כאלה שנדחו וחושבים להשתתף בקורס? כאלה שעברו את הקורס בשנה שעברה ולא התקבלו בסוף, והשנה מקבלים פטור? אשמח אם תשתפו.

אני...

חושבני שזה בכל מקרה יהיה נחמד להשלים את הידיעות, ויש לי סיכוי בי-ם ובטכניון... אז למה לא? מה הראיונות בעד ונגד?

סבT

New member
בעד ונגד

שיקולים בעד: לסיים עם הקורס אחת ולתמיד, להרחיב את הידיעות (כמו שכתבת), לנצל את הזמן הפנוי למשהו מועיל יותר מרחמים עצמיים על זה שלא התקבלתי
נגד: אולי עדיף לנצל את הזמן ללימוד לפסיכו' של אוקטובר (אני לפחות, כי הרי ברור לי שרפואה אני כבר לא אלמד השנה), אם אתקבל בשנה הבאה - אולי עדיף לעשות את הקורס עם אנשים שאיתם אני אלמד בפועל, בשביל גיבוש חברתי וכו'. בכלל נראה לי קצת מתסכל לעשות קורס שמיועד למועמדי רפואה כשבעצם אני כבר בכלל לא מועמדת, אבל אולי זו רק אני. בקיצור- התלבטות. בכל אופן שיהיה לך המון בהצלחה.

dimiorr

New member
הנגד עולה על הבעד

אני חושב שהטיעונים נגד, שהם נכונים, הרבה יותר חזקים מהטיעונים בעד. כל דבר בעיתו.

אם יש לך שנה

בה את ממש לא לומדת - תעשי את הקורס ותסעי לחו"ל או תתפרקי קצת. אם את מתחילה באוקטובר משהו אחר - אולי שווה לא לעשות את הקורס ולנוח. כאמור, לא מכירה אותך, ולא יודעת מה היה עושה לך טוב. אבל לגבי חברים - מוצאים אותם גם בלי קורס :) ותמיד טוב שיש חברים "שנה מעל". והמון בהצלחה בכל דרך בה תלכי.

סבT

New member
סוף להתלבטות

אתמול קיבלתי את מכתב הדחייה הסופי - והחלטתי בלב כבד לבטל את ההרשמה לקורס הקיץ. אני כנראה לא אתחיל ללמוד באוקטובר (התקבלתי לכמה עדיפויות במדעי החיים, אבל הגעתי לאיזושהי הבנה שאם אני אתחיל ללמוד משהו אחר אז כבר לא יהיה לי סיכוי לשפר פסיכו' באופן משמעותי). את הזמן של הקורס אני כבר אמצא למה לנצל... קונגודה - שוב המון בהצלחה.

amnonab

New member
שאלה עוקבת - קורס הכנה ללומדים בי-ם

להבנתי בירושלים אין קורסי הכנה מאורגנים (האם אני טועה?) התקבלתי ללמוד בירושלים (מצטער לכל המצפים, לא נרשמתי לאף אוניברסיטה אחרת אז לא תצא הודעת ביטול), והרקע שלי בביולוגיה-כימיה נגמר איפה שהוא בכיתה י' (עם פיסיקה עוד המשכתי עד י"א). אני צריך לצפות לקשיים מסויימים עם הכימיה-ביולוגיה או אפילו עם נושאים בפיסיקה מעבר למכניקה? מתחילים ללמוד מאיזו שהיא נקודה שאליה מצפים שכבר הגענו, או שמתחילים מאפס ומצפים פשוט לגישה מתאימה לחומר? תודה

למעלה