שאלה קטנה

לא מופיע לי בכלל בשנה א'...

כל פעם שהעלתי אתנושא הבחירה מייד המזכירה השתיקה אותי עם מנטרת המערכת המובנת. סטמסטר א' יש לי: אינפי א', מבוא לחלחלה א' ויסודות החשבונאות. סמסטר ב': מבוא לחלחלה ב', אינפי ב' ומבוא לסטטיסטיקה.

stkachov

New member
ממה שאני הבנתי

החוג לכלכלה יכול רק לרשום אותך לקורסים מכלכלה ויכול להכתיס לך מה לקחת או לא לקחת מהחוג לכלכלה. את יכולה אבל להרשם לקורסים מחוגים אחרים בלי קשר לתואר שלך, ונקודות אלו לא יהיו חלק מהתואר אלא קורסי העשרה עבורך. אני למשל מעוניין לעשות כך. רק לא בדקתי עדיין את עניין השכ"ל האם הוא יושפע מכך, אבל אני אבדוק זאת השבוע. ואני לא חותם על זה, אבל זה מה שאני הבנתי. בקיצור צריך לברר מול החוג שממנו את רוצה לקחת את הקורסים איך נרשמים לקורסים אלו.

למה לא שומע חופשי?

כי אם במילא הקורסים לא נחשבים לכלום, וכנראה גם עולים עוד כמה מאות שקלים, אז לא עדיף להיות בהם 'שומע חופשי' וזהו?

stkachov

New member
בהחלט אופציה

אבל צריך לבדוק באילו קורסים מדובר והאם ניתן להיות בהם שומע חופשי. אני למשל רוצה לקחת ספורט... לא נראה לי שאפשר סתם לבוא לשם מבלי להרשם. אבל אולי אני טועה. גם שפות מעניין אותי.

../images/Emo6.gif

מה זה שומע חופשי בספורט? אחד שבא רק לראות איך מתאמנים?..
בכ"א, אם וכאשר תברר, אשמח אם תעדכן את הפורום. כי גם אני לא אתנגד לספורט (אם יהיה משהו מעניין), ולעוד כמה קורסים מחוגים אחרים (כשומע חופשי).

בגלל שאני כזאת נשמה טובה ../images/Emo13.gif

ביררתי לך קצת... לא יכול להיות שיש לך 3 קורסים בסמסטר א'. הקורסים לסמסטר א' הם: מבוא לכלכלה א' אינפי' א' מבוא להסתברות יסודות החשבונאות מבוא לניהול קורסי בחירה מחוגים אחרים סמסטר ב': מבוא לכלכלה ב' אינפי' ב' מבוא לסטטיסטיקה מבוא לחשבונאות ניהולית קורסי בחירה מחוגים אחרים קורסי בחירה מחוגים אחרים רשומים ליד כל שנה ליד כל סמסטר, ככה שלא יכול להיות שאתה לא יכול לקחת. אני לא מבינה מה הבעיה שלך עם המערכת? יום שני לומדים מ 8 עד 8, יום עמוס עם סך הכל שני חלונות של שעה אחת. תגיד תודה, ביום כזה ארוך וקשה אתה תצטרך את המנוחה שלך, אתה צריך לאכול, לנוח, להתאוורר וכו'. כשאני למדתי למדתי בדיוק את אותם הקורסים ביום אחד ארוך וקשה בלי חלונות, ביסודות החשבונאות הייתי תמיד נרדמת. יום רביעי מ 8 עד 12, ויום חמישי מ 10 עד 4, מערכת נחמדה ביותר. קורס בחירה אפשר לדחוף ביום חמישי בבוקר, או ביום רביעי ב 12. הלוואי עליי מערכת כזאת שנה הבאה. כל אלה ששואלים איך הולך הרישום? לכלכלה לא צריך להרשם, המערכת היא מובנית. צריך להרשם לאנגלית מי שצריך, ולקורסי בחירה מחוגים אחרים. עם זאת, לא לסמוך על המזכירות ב 100% ולוודא שהמערכת באמת הוקלדה ומופיעה לכם. בהצלחה לכל הסטודנטים החדשים אירנה

stkachov

New member
איך ואיפה

בודקים את המערכת? איך ואיפה נרשמים לקורסים מחוגים אחרים?

העניין הוא כזה

הקורס "מבוא לניהול" לא מופיע במערכת המובנית (כלכלה-מנע"ס) וקצת קשה להבין מהמזכירות האם זה בסדר או לא, ואז צריך להרשם לזה לבד. רק רצה מסטיק בומבה-גם אצלי המערכת מאד מוזרה:3 ימים מרוכזים ו-2 ימים חופשיים.

IdanXP

New member
זה לא מוזר

אני אומנם לומד כלכלה דו חוגי, אבל מהיכרות עם אלה ממנע"ס ... ככה המערכת בשנה א'. וד"א... גם בשנה ב' זה ככה, לפחות ממה שראיתי את סמסטר א' שלהם. פשוט במקום לחלק את זה לכל השבוע, מקבצים את הכול לשלושה ימים עמוסים. אם זה טוב או רע, אי אפשר להגיד, תלוי אם זה מתאים לך או לא. זה טוב למשל למי שמתכנן לעבוד ולמי שיכול להחזיק את עצמו כ"כ הרבה שעות של למידה מבלי להתחרפן
. וד"א ממה שזכור לי, מנע"ס למדו מבוא לניהול בסמסטר א' (שנה א').

n e t a 8 6

New member
איך יש לכם 3 ימים בשבוע?

לפי החוברת של המסלול יש 4 ימים בשבוע לימודים וגם יש את הקורס מבוא לניהול בסמסטר ב.. אתמול התקשרתי למזכירות והיא אמרה לי שהמערכת שמופיעה שם זאת המערכת של המסלול..והיא לא ניתנת לשינוי, אז איך זה שיש לכל אחד משהו שונה?

n e t a 8 6

New member
לי רשום

שגם ביום שלישי לומדים שעתיים מבוא לכלכלה.. אבל עכשיו אני רואה שזה באמת לא הגיוני כי כבר יש יותר מידי שעות שבועיות של מבוא לכלכלה..מוזר, יכול להיות שזאת טעות שלהם..

הקורס כן מופיע

סמסטר ב', יום רביעי, 8-11... בחיי שאני לא מבינה מה כולם מסתבכים כל כך. יש מערכת מובנית לכולם. לא צריך להרשם לקורסים מהחוג.

רב תודות+שאלה

המערכת שלי הורכבה ע"י המזכירה של החוג בכבודה ובעצמה, וכל ניסיון שלי להוסיף\לגרוע\לשנות משהו נתקל באמתלת המערכת המובנת שאין מה לעשות איתה. ולגבי קורסי בחירה, נהלתי עם המזכירה ממש דיון נרחב על הנושא ( התחלתי אפילו לבלבל לה את המח על ללמוד 'חטיבה' מחוג אחר וכל מיני שטויות כאלה), והיא כל הזמן השתיקה אותי ואמרה שאין לי שום בחירה ושום כלום בשנה א' ושהמערכת שהיא בנתה לי זו-זו המערכת האופטימלית ביותר והיא ממש לא נתנת לשינוי. אז במילים אחרות, את ממליצה לי ליצור איתם קשר ולברר מה פשר הבלאגן?

פשוט תברר

כדי להיות בטוח שלזה היא מתכוונת, תשאל אם אתה יכול לקחת קורסי בחירה כלליים *מחוגים אחרים* (לא בחירה מהחוג לכלכלה) במסגרת 12 הנקודות שאתה צריך להשלים, או שמא גם אפשרות זו ניתנת רק משנה ב' ומעלה.

למעלה