שאלה קטנה

shkool

New member
שאלה קטנה

נגיד ואני רוצה ליבא מסין מוצר כלשהו, שכבר קיים בארץ, אבל יש לי איזושהיא סיבה לחשוב כי יש על המוצר הזה זכיון על הפטנט בארץ. האם הדבר אפשרי? האם יבואן יכול לקבל זכיון פטנט בארץ ובכך לא לאפשר ליבואנים אחרים ליבא את המוצר? אני לא מדבר על הסכם בלעדיות של היבואן עם המפעל בסין. אני מדבר על בלעדיות לשווק את המוצר בארץ.. ואם כן, איך אפשר לברר את הדבר?

פטנט בארץ

שלום shkool, הפטנט מעניק זכות למנוע מאחרים את השימוש במוצרים מפרים. אם המוצר אותו אתה מעוניין לייבא הוא מושא לפטנט רשום או שחלק ממנו הוא מושא לפטנט רשום - אז רק בעל הפטנט, או מורשים מטעמו, רשאים לייבא את המוצר לארץ. על מנת לבדוק עניין זה יש לבצע חיפוש ברשות הפטנטים, אולם החיפוש אינו פשוט אם אינך יודע בוודאות פרטים אודות הפטנט הישראלי. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

godana1

New member
הסכם בלעדיות

כיבואנית של מוצרים מסין, אל תסמוך על הסכמי בלעדיות! אני ביקשתי בלעדיות על מוצר מסויים, לשם כך התחייבתי לעשות רכישה בסכום מסויים. אני מצידי עמדתי בהתחייבות, אך למרבה האכזבה והפליאה, ללא משוא פנים הם מכרו את המוצר לחברה מתחרה שלנו!וזאת אחרי שהשקענו משאבים בקידום המוצר.

godana1

New member
לא

אנחנו החלטנו שניפטר מהמלאי שלהם ונפסיק לעבוד איתם. ממש לא התחשק לנו לפתוח בהליך משפטי עם חברה מסין. גם ככה פרוצדורה של תביעה היא אינה פשוטה אז להתחיל אותה מול חברה בארץ אחרת זה נראה יותר מידי מסובך ולא משתלם. בנוסף, איך אנו יכולים להוכיח שהחברה מסין מכרה את המוצרים לחברה המתחרה? מי יספק לי מסמכים שיוכיחו את הרכישה מהחברה הזו? ברור שהחברה מסין לא תספק אותם ובטח שהחברה מהארץ לא. לכן, אני אומרת שאם לא מתכוונים באמת לאכוף את הסכם הבלעדיות, לא כדאי לסמוך עליו ב-100%.

למעלה