שאלה קטנה

TimBuck2

New member
שאלה קטנה

מה זה "חומר טעם וריח מתחלב"? חומר טעם וריח או חומר חלבי? צמחוני או טבעוני? המממ... תודה מראש!

לא בהכרח...

הידע שלי בהנדסת מזון הוא אפסי, אבל יצא לי לראות כבר פעמים רבות חומרים צמחיים לחלוטין (לציטין סויה למשל) שמשמשים כחומר מתחלב. התחלבות היא איזושהי תופעה. העובדה שהשורש שלה הוא ח-ל-ב, לא בהכרח אומרת שהיא כוללת בתוכה חלב. השאלה היא מהו החומר המתחלב. אם מצויין איזשהו מרכיב צמחי המשמש כחומר מתחלב - המאכל צמחי - טבעוני. אם מצויין איזשהו מרכיב לא צמחי המשמש כחומר מתחלב - צמחוני / בשרני. אם מצויין רק חומר מתחלב - לשלוח מכתב ליצרן בבקשה לדעת מהו המרכיב המשמש כחומר מתחלב. בסופו של דבר, לרוב המוצרים בישראל יש תעודת כשרות, בודקים ורואים אם המוצר פרווה או לא. קל ופשוט. אם מסתכלים על מוצר ללא סימון כשרות - ראה הכתוב למעלה.

הערה בנוגע לכשרות... וגם בכללי

החומר המתחלב הוא לא מרכיב עיקרי באף מוצר שאני מכיר - ניתן לגזור זאת מכך שהוא כתוב בסוף רשימת הרכיבים. על כן קיים חשש שכמות חלב כה קטנה תהא "בטלה בששים", וייכתב על המוצר שהוא כשר פרווה. עדיף לבדוק עם החברה (לומר שאתם אלרגיים לחלב, אחרת הם יעבדו עליכם! אל תשכחו שחלקם תאווי בצע בעלי חברות גדולות וקפיטליסטיות ובמילים אחרות הם התגלמות הרשע האנושי!
). ועדיף אף יותר - לאכול בעיקר מוצרים אורגניים. יותר בריא, יותר טעים, יותר זול. שבת שלום! מאור

מאור,בקשר למוצרים אורגניים

אבא שלי יועץ פיתוח עסקי וטכנולוג מזון במקצועו,ורק לידיעתך ולכל אוכלי המוצרים האורגניים למיניהם פה, רוב המוצרים האורגניים הנמכרים כיום בחנויות הם בדיוק אותם המוצרים רק בתוספת של חמישה שקלים יותר. הדבר היחידי שצריך לעשות כדי לקבל אישור על מוצר שהוא אורגני,הוא לשלוח מכתב בקשה (רצוי גם עם כמה ניירות ירוקים) למשרד הבריאות,או לארגון בארהב שכרגע שחכתי את שמו.... אז שימו לב כשאתם קונים מוצרים אורגניים,אל תקנו לעולם מרשתות אורגניות-אלא מחוות פרטיות. במקרה שאתם צמחונים-בדקו אם החלב מפוסטר! טלטול

טלטול החיפושית... ../images/Emo15.gif

זו לא הייתה כוונתי. לפני ההסבר, אודה לך על המידע החשוב בו שיתפת אותנו. לי באופן אישי הוא סייע עד מאוד - במצבי הכלכלי חשוב מאוד לשים לב לכל פרט, ולצרוך ביעילות. אז
על ה
ולהסבר - דבריי הוצאו מהקשרם! התשקורת העוינת אשמה בכל! או במילים אחרות - כוונתי המקורית הייתה לירקות ולפירות שאינם מבושלים/מטוגנים/אפויים/קלויים/כל פעולה לא-טבעית אחרת. הייתי רושם "מוצרים מהטבע", אך אני מניח שזה לא היה מתפרש כהלכה. עתה אני מגלה שלאו הכי דבריי לא התפרשו כהלכה. ניחא. העיקר שיבוא שלום. רק אור לכם! מאור

דורון ק

New member
מזון אורגני-כתבה

מצרף לינק לכתבה קטנה שפורסמה בידיעות על "אוכל אורגני"-דרך אגב למרות התקן/פיקוח ה"רופף" משהו,בכתבה נמצא דווקא כי רוב היצרנים אכן עמדו בהצהרות.

sheda0ktana

New member
מזון אורגני - מודעות וחותמות

אני כל פעם מתעצבנת מחדש כשאני שומעת/קוראת את הליכלוכים על המזון האורגני. הבורות של הצרכנים חוגגת, ובגלל זה כל מיני מנ*&^%ים מנצלים את זה ומרמים. יש בארץ חברה שנקראת "אגריאור". זה ארגון שהוקם ע"י המועצה לגידולים אורגניים בארץ, והם חברה עצמאית שבודקת את המוצרים האורגניים ושמה עליהם חותמת "טוב השדה". אותו ארגון בארצות הברית ששכחת את שמו הוא IFOAM - ההתאחדות העולמית של הארגונים לחקלאות אורגנית, והוא זה שהסמיך את אגריאור לבצע בדיקות למזון אורגני בארץ. כל חנות שמשווקת מוצרים אורגניים וכל מפעל שמייצר מוצרים אורגנים צריך שתהיה לו תעודה מטעם אגריאור שמאשרת שתהליך הייצור והמוצר הסופי נבדקו והם אכן אורגניים. היום אין חוק שמסדיר את הנושא בצורה מאורגנת, ולכן זה נתון לשיקולו של כל בעל עסק אם הוא מוציא תעודה כזו או לא. כאן אנחנו, כצרכנים, נכנסים לתמונה. אם אנחנו נתעקש לבדוק את הימצאותה של התעודה או החותמת על המוצרים, ואם אנחנו נקפיד לא לקנות ממי שמבטיח בחיי הסבתא שלו שזה אורגני בלי להראות לנו אישור רשמי, נוכל לאכוף בעצמנו את הסטנדרטים האורגניים על התעשייה. ואגב תלתול - דווקא הרשתות האורגניות (אני מניחה שאת מתכוונת לחנויות הטבע) הרבה פעמים מפשלות בעניין התעודות (אבל יש חותמת על השקית). דווקא אני קונה בחווה פרטית ויש לו אישור וחותמת שמוצג בגאווה. מעבר לזה, קיימת בארץ העמותה לצרכנות אורגנית, שמאגדת את הצרכנים ומטרתה לקדם את החקלאות האורגנית בארץ. אפשר להצטרף ולהשפיע.

monkilita

New member
מאוד תלוי בהכשר

הכשר פרווה של הבד"צ- יבטיח לך מאכל טבעוני. שמעתי שיש צבע מאכל ורוד שעשוי מחרקים. הבד"צ בגלל זה לא נותנים הכשרים לכל אחד. גם בעניין הג´לטין אפשר לסמוך עליהם.. כי רוב העצמות של החיות הן לא כשרות. אז הם יאשרו רק אם הרכיבים ללא בע"ח.

tali_le

New member
בד"צ?!? המממ...

אולי הבד"צ הוא מאוד יעיל טבעונית אך הוא מזיק ברמות מוסריות אחרות אני אישית משתדלת לא לקנות מוצרים עם חותמת בד"צ (בעיקר של אגודת ישראל, הנפוץ ביותר) צריכים להקים חותמת כשרות טבעונית ולהציע אותה לחברות שונות טלי

monkilita

New member
זה לא רלוונטי

אבל מסקרן אותי.. למה לא מוסרי? חברה כמו עלית למשל, מוכרת חלק מהדברים עם בד"צ וחלק בלי.. המחיר אותו מחיר (מחיר ההכשר כלול בשני המוצרים- מתחלק ביניהם). אז צריך להחרים חברות לגמרי, כי אין הבדל אם קונים מגדים או עלית, וזה תופס על כל כך הרבה חברות. אולי זה לא זה מה שלא מוסרי בעיניך.. תשתפי אותי

tali_le

New member
אמרת בעצמך

מחיר ההכשר מתחלק בין שני המוצרים ולי אין שום רצון לשלם על בד"ץ של אנשים אחרים מדינת ישראל מסבסדת גם ככה את מוסדות הדת השונים שמוציאים הכשר לא מספיק שאני משלמת על זה כחלק מהמיסים? מבחינתי רק מוצרי עלית מגדים, תלמה שפע או שאר שטויות צריכים לעלות יותר כדי לממן את הבד"ץ שהוא היום סתם עסק כלכלי... לכן, אני למשל, מציעה להקים כשרות טבעונית במימון הטבעונים עצמם טלי

monkilita

New member
כן אבל

אם את עדיין קונה עלית או אוסם אז לא שינית שום דבר, את צריכה להחרים הרבה חברות בשביל זה. רוב המוצרים הטבעוניים (בחנויות טבע),רוב מוצרי הבריאות יש עליהם בד"צ.. נראה לי לא רלוונטי להחרים. ברור שיש שחיתות. איפה אין??
אבל לא ממש מפריע לי לכבד את רצונם של אוכלוסיה מסויימת בענייני אכילה. כמובן שהייתי מקוה שגם אליי יתייחסו כך ולא יזלזלו בטבעונות שאני הייתי רוצה לקבל במוצר. אבל סובלנות מתחילה איפשהו..

tali_le

New member
סובלנות כן, עשיקה לא

אם המחיר של הבד"צ היה מייצג את העלויות של הבדיקות, אז מילא זה סובלנות אבל לממן מפעל עשיקה רווחי להחריד - לא! טלי

Neta558

New member
../images/Emo32.gif../images/Emo32.gif מזכירה לכם את הסימון!

בההה, טלי... ואני אתקן, הבד"צ של אגודת ישראל הוא לא הנפוץ ביותר, הוא דוקא מהבד"צים הקטנים יותר. מעט מאד מוצרים הם עם הבד"צ הזה. הבד"צ הגדול והנפוץ ביותר הוא בד"צ ירושלים של העדה החרדית. החרם על בד"צ אגודת ישראל הוא חרם ציבורי מתוקשר שהיה, ובד"צ זה נבחר בין היתר בגלל קוטנו (והוא גם ראשון בא"ב...).

Neta558

New member
חותמת "כשרות" טבעונית

חותמות כאלה קיימות במדינות אחרות, בעיקר בבריטניה. הענין הוא שכמו תמיד, מדובר כאן בבעיה כלכלית. החברות נאלצות לשלם עבור תג הטבעונות, ובארץ לדעתי זה לא יראה להן משתלם, בעיקר בגלל המודעות הנמוכה. (אין יל נתונים לגבי מספר טבעונים שירכשו מוצרים עם חותמת טבעונית). צריך גם קבוצה רצינית תחת פיקוח שתיקח על עצמה הקמת של גוף כזה...בלגאן. בלגאן שווה, אבל בלגאן...

tali_le

New member
זה לא חייב להיות ככה

אם היה ארגון מעורב של צמחונים וטבעונים תמורת דמי חבר לא גדולים היה אפשר לארגן את זה הרי הסיבה שזה עולה כל כך הרבה כסף היא המנגנון החרדי המושחת שמטרתו להאכיל עוד פיות ול א באמת להוצירא בדצ ענייני העלות היא לא כזו גבוהה מלבד שינוי האריזה של המוצר, וגם לא כזה ביג דיל טלי

למעלה