שאלה קטנה

דורון ק

New member
חומרים מתחלבים

אלון צודק-"חומר מתחלב" לא בהכרח חלבי. הנושא של חומרים מתחלבים כבר עלה בפורום-הנה העתקה: מים ושמן הם חומרים שהאופי שלהם מנוגד והם אינם מתערבבים זה בזה-החומר מתחלב(אמיולסיפיר) הוא בעצם החומר שמחבר ביניהם. החומרים המתחלבים הם חומרים פעילי שטח הפועלים להקטנת מתח הפנים הנוצר בין שני סוגי החומרים הבאים במגע(שמן ומים). תפקיד החומר המתחלב הוא לגרום ליצור מזון בעל מרקם אחיד ויציב. מזון אליו מוסף חומר מתחלב הוא לרוב אחיד וחלק-גלידות, שוקולד, מרגרינה לכל חומר מתחלב שני קטבים: הידרופילי-קוטב עם זיקה למים או חומרים פולריים. ליפופילי-הדרופובי(דוחה מים) קוטב עם זיקה לשמן. דוגמא למזונות בהם קיים מערכת תחליב-שוקולד,חלב,מיונז,מרגרינה וכו´. חומרים מתחלבים יכולים להיות מהחי או מהצומח: דוגמאות לחומרים היכולים לתפקד כאמיולסיפיירים-ג´לטין(מן החי),גואר גאם(מן הצומח),לציטין(מן החי או מן הצומח),גליצרול(מן החי או מן הצומח),גלוקומאנאן(מן הצומח),סודיום אלומיניום פוספאט(מן הצומח),מלחים שונים של מינרלים וכו´ וכו´.
 

monkilita

New member
ובשביל להוכיח שאכן למדתי משהו..

הנה הנה.... אני גדולה ויודעת. אני גאון של אמא.
יותר מדי B12 כנראה..
ותודה לכל חברי הפורום שהביאוני עד הלום
 
למעלה