שאלה קטנה

AquaStyle

New member
שאלה קטנה

שלום רב, תמיד עניין אותי למה חברות גונזות מטוסים במקום לתת אותם לאנשים פרטיים לשימור היסטורי לדורות הבאים? הרי הם יכולים למכור אותם אפילו במחיר סימלי(כמובן סימלי ביחס למטוס חדש) למה הם פשוט מעדיפים לגנוז אותם? תודה מראש.

Daddy DJ

New member
איפה תשמור כזה דבר?

איפה תאכסן איזה 747 או דאש 7 שהוצא משרות ובדרך לגניזה? בחצר? מוציאים את כל מה ששווה כסף, גורסים ועושים ממנו פחיות או לא יודע מה, הרבה ברזל :) הרבה כסף לא שהייתי מתנגד לקחת את הקוקפיט של אחד המטוסים האלה ולעשות ממנו סימולטור... חלום לשחק בקוקפיט אמיתי :)

e dor

New member
כל מקרה לגופו

יש מקומות בחו"ל שבהם יש מטוסי נוסעים אשר שימרו אותם ואת ההיסטוריה שלהם.אז כל חברה עושה מה שנראה לה הכי משתלם.אם כוונתך היא ל-AXQ (אם לא אז זו סתם דוגמא) אז הימ"מ היה צריך איזה מטוס לירות בו ... :)סתם סתם, לקחו ממנו חלקי חילוף למטוסי ה-742 האחרים של אלעל (רואים עליו, לא?
) ואין מה למכור אותו אחרי זה למוזיאון כי הוא כבר מחורר לגמרי...ככה אולי היו מוכרים אותו ... אבל בארץ ... למי ימכרו אותו?

YHS

New member
"לתת אותם"?

אתה מצפה שארקיע שמוציאה דאש 7 מהשרות "תיתן" לך אותו? יש לו ערך כספי. האם אתה מוכן לשלם? אתה יודע כמה עולים 10 טון של אלומיניום? ומה תעשה איתו אח"כ? תשים בגינה ומדי פעם תיכנס פנימה להיצלות בחום? האמת היא שאף חברה לא "גונזת" מטוסים". המטוסים נמכרים במחיר האלומיניום שבהם. יש חברות שזה מה שהן עושות. קונות מטוסים ישנים והופכות אותם לחומר גלם למטוסים חדשים. כך למשל ה 380 שעלה לאוויר לאחרונה יש בו 249 ק"ג של נורד שהותך לפני ארבע שנים. גם כל המטוסים שעומדים בשורות במדבר - יבוא זמנם.

AquaStyle

New member
לא התכוונתי שיתנו אותי לי,

התכוונתי שיתנו אותו לשימור,למוזאונים וכו.. אגב אם פלטה של מטר אלומניום מבריק עולה 70 שקל אני מתער לעצמי כמה עולה 10 טון אלומניום..

Matan103

New member
אוקיי, שמנו 200 מטוסים במוזיאונים

מה הלאה? מה עם כל השאר?

AquaStyle

New member
אז ככה

דבר ראשון להתחלה נגיד נשים כמה מטוסים ישנים של חברות תעופה שקנינו,קונים שטח מגדרים אותו בגדר גבוה ותיל מעליה,בונים כמה מקומות לחנויות משכירים שומר,כמה מדריכים שמים להתחלה שירותים ניידים ונעשה נגיד מחיר כניסה של 50 ש"ח שזה כולל סיור מודרך. נרויח כסף מהשכרת חנויות,אפילו אם יבואו מאה 20 אלף איש בחודש(אני אופטימי) זה יוצא מליון שקל,מינוס משכורת של 5 אלף שקל 5X שזה משכורת של שומר ו4 מדריכים,מינוס ארנונה מיסים וכו עדיין רווח דיי נחמד. האם לא כך?

YHS

New member
הייתי בפסח במוזיאון ח"א

היה מפוצץ. יודע למה? כי הכניסה היתה בחינם. כאשר הכניסה בתשלום מגיעים פחות. וזה עוד בחג. במוזיאון ח"א משלמים 26 שקל לכניסה (למבוגר. לילד זה פחות) . אתה רוצה לשים כמה מטוסי נוסעים ולגבות 50 שקלים? ומה יקרה אחרי שהמטוסים יהיו חמש שנים בשמש והצבע ידהה? אתה תשלם על צביעה? אתה מתכוון לשלם לשומר ולמדריכים 5000 שקל לחודש? אז כדאי שתתחיל להתאמן בהדרכה לבד. (אה, כן, צריך יותר משומר אחד, כי תרצה שמירה מסביב לשעון, ואלי גם חברת שמירה קטנה...). ספר גם לטרנר איך אתה מביא עשרים אלף איש בחודש. טוב, נו, קרא את השירשור שקישרתי קודם שוב. (דרך אגב - היית כבר במוזיאון בחצרים?)

AquaStyle

New member
כן היתי,והיה ריק לצערי

היתי אני ו3 חברים לבד בכול המוזיאון הענק,טוב תשמע זה המנטליות הישראלית.. לקבל הכול בחינם וכמה שיותר יותר טוב. אגב מה שכר המינימום 20 שקל? 10X20X30=6000. 60 אלף שקל בחודש ל5 שומרים,5 מדריכים. חבל שאתה צודק,לא חשבתי את המנטליות הישראלית. אבל תאמין לי שבחו"ל זה היה עובד טוב.

YHS

New member
עזוב, זה לא שייך למנטליות הישראלית

באים גם בתשלום. אבל החישוב הכלכלי שלך לוקה מאד. לשים ג'מבו, 767, 757, וכן הלאה עשרים מטוסים בערך זה עשרה דונם של אספלט, ברוטו (גם הכנה קטנה לעתיד). רק זה להערכתי כחצי מיליון שקל. ולא הכנסת הוצאות מימון. וארנונה. ואתה לא תשלם למדריכים שכר מינמום, כי לא תיקח כמדריכים כאלה שמסתפקים בשכר מינמום, אלא כאלה שמהינים ומשכילים ולומדים כל הזמן. בניו יורק הגדולה יש מוזיאון מטוסים אחד. אינטרפיד, שבעיקרו הוא למטוסי קרב. יש שם 15 מיליון איש והרבה תיירים. אז שם הם מרוויחים. לא יודע אם להאמין לך, אבל אני מאמין לעצמי ואני מכיר מוזיאונים לתעופה בעולם. זה לא עובד כמו שאתה מתאר.

AquaStyle

New member
תראה אני לא מתמצא בניהול מזאונים

למדתי עסקים,ועשיתי הסבה אקדמית למדעי המחשב. תראה בארץ זה לא שווה גם לעשות דבר כזה,בארץ ישראל יש 6 מליון איש,במדינת ניו יורק,ישנם 12 מליון איש. ככה שיותר משתלם לפתוח את זה בחו"ל. אגב אם הייתה רוצה לפתוח מוזאון על תעופה,איך אתה הייתה עושה את זה?

YHS

New member
אם אני הייתי רוצה לפתוח מוזיאון

תעופה, הייתי לוקח את טרנר כיועץ.... סתם, צוחק. הייתי מכין תכנית עסקית, שיהיו בה אלמנטים מימוניים, תחזית שיווקית, הערכת לקוחות, פוטנציאל עסקי, תחשיב כלכלי ואח"כ מן הסתם הייתי מגיע למסקנה שזה בלתי אפשרי וגונז אותה, כמו שכבר עשיתי...
אז אני הולך בקטן, מטוס פה, מטוס שם....

AquaStyle

New member
:)

בארץ אולי,אבל מה דעתך האם ישתלם לפתוח משהו כזה בחו"ל?:)

YHS

New member
בטח

ודאי שישתלם, השאלה רק למי. עובדה שיש מוזיאונים כאלה. רק מה, רובם נתמכים ע"י גוף ממשלתי זה או אחר. הייתי לפחות בעשרה מוזיאוני תעופה במקומות שונים בעולם. לא ביררתי את המאזן של כל אחד מהם, אבל להערכתי כל אחד מהם ממומן בצורה זו או אחרת מהכנסות "אחרות".

YHS

New member
ומאחר וכנראה

התחלנו לשעמם את חברי הפורום, נסיים בתמונה מהמוזיאון בחצרים. (זה לא מהתצוגה הקבועה).

טtal

New member
תודה!../images/Emo13.gif

ביקרתי החג במוזיאון, וה-F-16I הוא מטוס מדהים!!!
היה מרגש לראותו במוזיאון

ny22

New member
מנהל
תמונות יפות..

זה במוזיאון חיל האויר?

למעלה