שאלה קטנטנה....;-]

*-*SUNSHINE*-*

New member
שאלה קטנטנה....;-]

צ´מעו פיפל,יש לי עוד זמן לגיוס אבל...<כן כן,יש גם אבל..> אני מורעלת בנשמה,ממש..כאילו,אין אצלי כזה דבר "לא להתגייס/לתרום/לתת" <הקף בעיגול וירטואלי את הרצוי>אז רציתי לדעת אם החלום שלי בצבא יתנפץ בעודכם כותבים תגובה: מהם הנתונים הדדרושים בכדי לתקפד כמכ"ית בנים/בנות? מה משך זמן הטירונות של מכי"ות למינהן? ו...זהו לבינתיים....שנה טובה ומתוקה אנשי היקרים!
סאנשיין <אני בת....>

50

New member
02

זה מגעיל ושוחק ביותר להיות מ"כ 02. זה להעביר טירונות ועוד טירונות ועוד טירונות, ואחריה...כן עוד טירונת. והכול לאנשים שרק באים למשוך שמה את החודש- וללכת הביתה, ושאחרי זה ממש לא ישתמשו במה שהם למדו ולכן גם כל העסק ממש לא מעניין אותם. אם את רוצה משהו קרבי יותר, שאפשר בו גם לצאת לפיקוד יותר רציני, תנסי את כל המסלולי בנים בנות בנחל הנדסה תותחנים נ"מ וכו...

ibi

New member
אני לא חושבת ככה

אני אספר את לך את הסיפור שלי. התגייסתי לפני חודש, לא אומר שהייתי מורעלת אבל מאוד חיכיתי כבר להתגייס אבל לא ציפיתי שהטירונות תהיה חוויה יותר מדי קשה או מיוחדת כי אחרי הכל עשיתי טירונות מקוצרת אז מה כבר יכול להיות? הרבה יכול להיות. אני נמצאת עכשיו בקורס של מקצועות המחשב שהרבה אנשים היו רוצים להגיע אליו, אבל בכיף הייתי הולכת להיות מכי"ת. לפני שהתגייסתי בכלל לא חשבתי לכיוון, אבל אחרי הטירונות שזו הייתה אחת החוויות הכי מדהימות שעברתי ראיתי שלהיות מכי"ת זה ממש אחלה תפקיד, כמובן שזה תלוי בבן-אדם. אז למה פתאום אני חושבת שזה אחלה תפקיד? את מפקדת על בנות, את יכולה להגיד להן מה לעשות, איך לעשות ובכמה זמן לעשות את זה, לשחק אותה עם דיסטנס והכל. נראה מגניב, אבל זה לא העיקר. העיקר הוא לקבל חבורה של 50-70 בנות שעדיין בשוק בקו"ם ולהעלות להן משמעת, לראות את השינוי. חוץ מזה, הדבר שהכי משך אותי זה נראה לי כל הצחוקים שהם מעבירים על הטירונים, והם מעבירים שם צחוקים בסגל. פשוט עשה לי רושם של אחלה של תפקיד. בקשר לנתונים שצריך, אני לא ממש יודעת אבל אני לא חושבת שנתונים בשמיים כמו טיס או משהו, אני לא באה לזלזל, ההפך, אבל אני חושבת שאם את מראה רצון ואולי אם במקרה יש לך נסיון בהדרכה או משהו כזה הסיכויים שלך גבוהים. אני רק רוצה להזהיר אותך שיש סיכוי שאחרי שתתגייסי את בכלל לא תרצי להיות מכי"ת. כל אחד קולט את הטירונות בצורה אחרת, ואפילו מישהו שבטוח שיהיה לו כיף וסבבה כשיגיע לטירונות יכול לסבול והרבה. אני באמת מקווה שתעברי את הטירונות ואת הקורס (שאני חושבת שהוא ממש ממש קריעת תחת רצינית). בקשר למה ש-Sunshine אמר, אני לא ממש מסכימה. דבר ראשון, בקשר לזה שאנשים באים לשם להעביר את החודש וללכת הבייתה - זה לא נכון, טירונות זה דבר שלא שוכחים בחיים וכל הזמן מעבירים חוויות על הטירונות. בקשר לזה שלא משתמשים במה שלומדים, מה לעשות, שוכחים, אבל העיקר של הטירונות זה לא מה שלומדים כל האב"כ והעזרה הראשונה אלא כל המסביב. בקשר לעניין שזה שוחק, זה לא נראה ככה. את לא מעבירה את כל השירות שלך בלהעביר טירונות אחרי טירונות, את תעבירי מקסימום 5 טירונויות בתור מכי"ת. זה בדר"כ 3 טירונויות, אח"כ את הופכת להיות סמלת שזה הרבה יותר אחלה - את משחקת אותה הרבה יותר קשוחה ואיכשהו הבנות הרבה יותר מעריצות אותך (ככה היה אצלנו). בתור סמלת תעבירי עוד 2-3 טירונויות ואח"כ אם תרצי לצאת לקצונה תוכלי להיות מ.מ, או אם לא תרצי קצונה תוכלי להיות רספ"ית - רב סמלת פלוגתית שזה תפקיד פחות דורש (גם מ.מ) כלומר את לא תעבירי טירונויות רק חלקים נבחרים. ויש עוד אפשרויות של להיות מכי"ת של מכיו"ת והרבה דברים אחרים. אבל...אם את באמת באמת מורעלת ויש לך חשק לטחון ולהרגיש מה זה צבא, תלכי על לוחמת כמו ש-sunshine אמר. אבל זה באמת קשה. בכל מקרה שיהיה לך סבבה ותודיעי לאן את הולכת... ענבל

LOST YAEL

New member
את רוצה להיות מכית?

אני התקבלתי למכיות ואני מתגייסת למכיות בנים באפריל!

superyal

New member
בתור מ"כית בנים..

אז ככה אני לא ממש יודעת לגבי מ"כיות בנות למרות שאם אני לא טועה זה בזמן האחרון מתחיל להיות דומה למ"כיות בנים... הנתונים הדרושים הם... קב"א גבוהה יחסית וזה הכל פחות או יותר.. את צריכה איזשהו חוש לעמוד מול קהל למרות שבקורס מלמדים אותך הכל והכי חשוב כדאי שתבואי עם מוטיבציה למרות שלפחות אצלי בקורס הרוב היו בלי מוטיבציה בהתחלה. בכל מקרה הקורס הוא 5 חודשים וזה כולל טירונות 03 שנמשכת חודשיים. מ"כיות בנות עושות כרגע טירונות 02 והקורס נמשך שלושה חודשים כולל הטירונות אבל נראה לי שמשנים את זה ובכלל בקרוב לא יהיה הבדל בינהם. בכל מקרה גם אני באתי מורעלת לתפקיד ואני עדיין ככה. אל תאמיני למי שאומר לך שזה להעביר עוד טירונות ועוד טירונות כי אפשר לצאת לקצונה ולהדריך בקורס מ"כים ועוד מלא דברים אז בהצלחה לך ותהני

fireman

New member
מ"כית בנים/בנות

תפקיד מ"כ לא משנה אם של בנים או בנות ב02 זה אחד מהתפקידים המגעילים ביותר בצה"ל ואני לא מתבייש לומר שתפקיד מ"כ יותר מגעיל מתפקיד מכונאי טנקים בחיל חימוש. התפקיד מצריך טירונות 03 אם אני זוכר נכון ולעבור קורס מ"כים, כך שבסה"כ כל הפרוצדורה אורכת כ5 חודשים ותקנו אותי אם אני טועה בעניין משכי ההכשרות. לאחר מכן מתחילים לעשות "סטאז´" על טירונים כאשר התפקיד שלך הוא כמ"כ שולי, באה שבוע להתאמן על טירונים, יוצרת לעצמך רושם של מניאקית והולכת וכך הלאה. לאחר שאת הופכת למ"כית תקבלי כיתה משלך ואותה תצטרכי לגרור כחודש. התפקיד מאוד מאוד מאוד שוחק, מרגיז, נטול שעות שינה, גורר המון עצבים והמון חוסר אונים, ואת תעמדי במצבים שגם עם זה שאת מפקדת הטירונים לא ישימו עליך זין ותסלחו לי על הביטוי ואני אסביר גם למה: אחד מהמגיבים פה הגדיר זאת נכון, בטירונות 02 באים חיילים, שהולכים להיות ג´ובניקים וכאן הכל עניין של מזל, את יכולה ליפול על כיתה של חבר´ה טובים ואת יכולה ליפול על חבורת משליטי טרור שיהרסו לך את החודש, המשותף לשניהם זה שהם באים להעביר חודש, לא יותר ולהסתלק כאשר הם שונאים אותך בדם או שעשו לך את המוות ואפשרי גם שניהם. את כל משך השירות שלך תצטרכי להעביר חודש אחרי חודש כאשר את מעבירה עוד ועוד מחזורי טירונים, היציאות שלך חרא, כמו של הטירונים בדיוק, שהם יעשו שמירות את תהיי ערה בשביל לדאוג שהם יעלו לשמירות ולא תשני כל הלילה. קחי בחשבון שטירונים מקבלים 6 שעות שינה את תקבלי פחות כי את הולכת לישון אחריהם וקמה לפניהם כך שבמקרה הטוב תישני 4 שעות בלילה, היחס שתקבלי הוא משפיל ומזלזל והרושם שנוצר על מ"כים 02 הוא של חיילי בלאי. אני נתקל בשנים האחרונות בהמון בנות שרוצות להיות מ"כיות, אני משער לעצמי שזה הרצון לשלוט בגברים ולהרגיש מעליהם, לדעתי הולכות לתפקיד בנות שחושבות שהן פחות שוות מגברים. אם מעניינת אתכם דעתי אז אני מאמין בשוויון בין המינים. אני מצטער מאוד אם אני אומר דברים קשים, דברים שלא ממש רוצים לשמוע אבל אני בא ומספר דברים מהשטח, דברים עובדתיים בלי למרוח ולספר סיפורים שלופים מהשרוול, הכל מניסיון אם את או כל בחורה אחרת אחרי שקראה את דבריי עדיין מעוניינת להיות מ"כית 02 אני מאחל לה המון.... בהצלחה!

DaphneZ

New member
אתה צודק

בתור מישהי שעדיין לא התגייסה אבל עברה שבוע גדנ"ע הבנתי את העיקרון של הטירונות. אומנם גדנ"ע זה לא בדיוק אותו הדבר, אלא טירונות בקטן אבל בכל זאת- כולם שונאים את המפקדים/מפקדות, לא שמים עליהם בכלל, מקללים אותם בלי סוף... זה ממש נורא! לי באופן אישי יש ניסיון של 4 שנים בהדרכה ועברתי 3 קורסי הדרכה ובשום אופן לא הייתי הולכת להיות מ"כית, בגלל שזה פשוט תפקיד רע. אין דבר יותר מספק מלדעת שהעברת לחניכים שלך תכנים חשובים ושהם תמיד יזכרו אותך לטובה. מצד שני אין דבר יותר רע מלדעת שהחניכים שלך שונאים אותך ופשוט לא יזכרו דבר ממה שהעברת וניסית ללמד אותם באותו חודש טירונות. ואכן, היציאות גרועות, אין שעות שינה ואתה מטורטר כמעט כמו החיילים שלך. מעבר לכך, באופן אישי אני חושבת שצריך אופי מאוד מסויים לתפקיד- איך אפשר לראות חיילים שסובלים ולהריץ אותם עוד יותר עד שהם באמת כבר לא יכולים יותר? כוח זה דבר מאוד משכר... (אם מישהו פה זוכר את המפקדת שהתעללה בפרח הטיס...)

*-*SUNSHINE*-*

New member
אני חייבת להודות ש..

קצת ירדה לי ההתלהבות....אוף...
אבל לא נורא,אני אסדר לי את פול הפרוטקציות שיש לי בחייל אוויר אם בכלל אני לא ארצה להיות מכ"ית. תודה בכל מקרה על המידע והכל! סאנשיין !!

okok4

New member
תיקון קל ../images/Emo62.gif

אותה מפקדת שהתעללה לכאורה בפרח הטיס ערערה לבית המשפט ולבסוף זוכתה (התברר שפרח הטיס בדה מהדמיון מספר סיפורים...)

asael

New member
ואני מניח שהוא בדה פריצת דיסק?

אני מניח שהוא בדה שברי הליכה? אני מניח שהוא בדה בעיות בריאות? אני מניח שהוא בדה סחיבה בלעדית מצידו של ג´ריקן מים יום שלם? על מה אתה מדבר? שייטת , מטכ"ל וטיס רצו אותו. למה שהוא ישחק אותה?

DaphneZ

New member
לא הייתה לו שום סיבה להעמיד פנים

קשה לי להאמין שיהיה כל כך קל לבדות חבלות גופניות רציניות שכאלה...

just4fun

New member
תגובה ../images/Emo66.gif

מכי"ת בנות-13 שבועות וזה כולל טירונות מכי"ת בנים-חמישה חודשים ............................................

למעלה