אני לא חושבת ככה
אני אספר את לך את הסיפור שלי. התגייסתי לפני חודש, לא אומר שהייתי מורעלת אבל מאוד חיכיתי כבר להתגייס אבל לא ציפיתי שהטירונות תהיה חוויה יותר מדי קשה או מיוחדת כי אחרי הכל עשיתי טירונות מקוצרת אז מה כבר יכול להיות? הרבה יכול להיות. אני נמצאת עכשיו בקורס של מקצועות המחשב שהרבה אנשים היו רוצים להגיע אליו, אבל בכיף הייתי הולכת להיות מכי"ת. לפני שהתגייסתי בכלל לא חשבתי לכיוון, אבל אחרי הטירונות שזו הייתה אחת החוויות הכי מדהימות שעברתי ראיתי שלהיות מכי"ת זה ממש אחלה תפקיד, כמובן שזה תלוי בבן-אדם. אז למה פתאום אני חושבת שזה אחלה תפקיד? את מפקדת על בנות, את יכולה להגיד להן מה לעשות, איך לעשות ובכמה זמן לעשות את זה, לשחק אותה עם דיסטנס והכל. נראה מגניב, אבל זה לא העיקר. העיקר הוא לקבל חבורה של 50-70 בנות שעדיין בשוק בקו"ם ולהעלות להן משמעת, לראות את השינוי. חוץ מזה, הדבר שהכי משך אותי זה נראה לי כל הצחוקים שהם מעבירים על הטירונים, והם מעבירים שם צחוקים בסגל. פשוט עשה לי רושם של אחלה של תפקיד. בקשר לנתונים שצריך, אני לא ממש יודעת אבל אני לא חושבת שנתונים בשמיים כמו טיס או משהו, אני לא באה לזלזל, ההפך, אבל אני חושבת שאם את מראה רצון ואולי אם במקרה יש לך נסיון בהדרכה או משהו כזה הסיכויים שלך גבוהים. אני רק רוצה להזהיר אותך שיש סיכוי שאחרי שתתגייסי את בכלל לא תרצי להיות מכי"ת. כל אחד קולט את הטירונות בצורה אחרת, ואפילו מישהו שבטוח שיהיה לו כיף וסבבה כשיגיע לטירונות יכול לסבול והרבה. אני באמת מקווה שתעברי את הטירונות ואת הקורס (שאני חושבת שהוא ממש ממש קריעת תחת רצינית). בקשר למה ש-Sunshine אמר, אני לא ממש מסכימה. דבר ראשון, בקשר לזה שאנשים באים לשם להעביר את החודש וללכת הבייתה - זה לא נכון, טירונות זה דבר שלא שוכחים בחיים וכל הזמן מעבירים חוויות על הטירונות. בקשר לזה שלא משתמשים במה שלומדים, מה לעשות, שוכחים, אבל העיקר של הטירונות זה לא מה שלומדים כל האב"כ והעזרה הראשונה אלא כל המסביב. בקשר לעניין שזה שוחק, זה לא נראה ככה. את לא מעבירה את כל השירות שלך בלהעביר טירונות אחרי טירונות, את תעבירי מקסימום 5 טירונויות בתור מכי"ת. זה בדר"כ 3 טירונויות, אח"כ את הופכת להיות סמלת שזה הרבה יותר אחלה - את משחקת אותה הרבה יותר קשוחה ואיכשהו הבנות הרבה יותר מעריצות אותך (ככה היה אצלנו). בתור סמלת תעבירי עוד 2-3 טירונויות ואח"כ אם תרצי לצאת לקצונה תוכלי להיות מ.מ, או אם לא תרצי קצונה תוכלי להיות רספ"ית - רב סמלת פלוגתית שזה תפקיד פחות דורש (גם מ.מ) כלומר את לא תעבירי טירונויות רק חלקים נבחרים. ויש עוד אפשרויות של להיות מכי"ת של מכיו"ת והרבה דברים אחרים. אבל...אם את באמת באמת מורעלת ויש לך חשק לטחון ולהרגיש מה זה צבא, תלכי על לוחמת כמו ש-sunshine אמר. אבל זה באמת קשה. בכל מקרה שיהיה לך סבבה ותודיעי לאן את הולכת... ענבל