שאלה קצרה,וקשה- לפורום

SHAHAF UZI

New member
שאלה קצרה,וקשה- לפורום

ערב טוב,שאלתי היא ; האם חוסר עשיה,עשויה לגרום סיפוק למישהו?האם לא לעשות הרבה,מתוך בחירה,זוהי הגשמה? תודה. עוזי

1234ab

New member
היי עוזי, התשובה שלי תהיה המשך...

לנושא הרגשות.... משהו קטן לפני שאני אכתוב כמה מילים, כתבת: "האם חוסר עשיה, עשויה לגרום סיפוק למישהו" הדגש הוא על "המישהו"..- אם לך מצב זה גורם סיפוק זה ממש לא צריך לעניין אותך איך מישהו אחר מרגיש עם זה...
עכשיו לשאלתך: אם אתה נמצא היום במקום של "חוסר עשיה" , תישאר שם עד שיעבור השלב הזה... תקשיב לרגשות שעולות מן המקום הזה.. תנסה לזהות.. ולהבין מדוע אתה נמצא היכן שאתה נמצא, לאחר שתבין מדוע אתה נמצא שם... אז יהיו לך הכוחות לצאת מן המקום הזה, ולפעול בהתאם. כך תוכל לסלול לעצמך את הדרך להגשמה עצמית. בהצלחה

SHAHAF UZI

New member
ערב טוב

נכון שלא מעניין איך מרגיש מישהו אחר,אך אני מחפש להגדיר דברים,בשבילי,ועבור חברי הפורום דבר שני,נניח שאני מזהה "למה אני נמצא כאן"?,בשביל מה אני צריך כוחות,ע'מ לצאת מן המקום הזה? הרי טוב לי כאן,ואני רק שואל,תוהה לי,,, אצלי הגשמה עצמית,זה הבנה עצמית. ועכשיו למחמאות: אני הייתי מוכן להישבע שאני יודע מי את,אבל אני לא בטוח בכך. מכל מקום את אישה מאד מאד חכמה.... ואני לא טועה..... תודה....עוזי..

SHAHAF UZI

New member
אני חוזר בי,מתנצל

זה מראה על הפזיזות שלי,כי לא טרחתי לדפדף אחורה בזמן. אז לא אלייך התכוונתי,ואת נשארת חכמה,כי את נשמעת כזו... הישארי איתי בפורום,נדבר קצת לפעמים תודה,מה שמך אם מותר לי? גילך? משהו ? האם יש קשר בין להישאר אנונימי לנושא הפורום הזה? את מוצאת הקשר? אני מוצא........

1234ab

New member
פתאום צץ בראשי רעיון....

בעקבות שאלותייך אליי, עוזי קודם כל תודה על המחמאה. דבר שני הרעיון - כל אחד (כמובן רק מי שמעוניין) ירשום את השם המלא, גיל, או כל דבר אחר שרוצים להוסיף.... מה אתם אומרים/ות? אני אתחיל: שמי לימור גיל 35 יש מישהו שמעוניין להמשיך??

SHAHAF UZI

New member
אולי תספרי את מה שהכי חשוב?

מה מסתתר מאחורי הידע והבקיאות שלך באנשים בכלל,ובנושא הפורום בפרט? אחרי השם זה הכי מעניין. א ב ל.....זו רק הצעה,ואני מכבד את רצונך תכונה דומיננטית שלי...לילה טוב

Deerest

New member
מזוית אחרת

ובנסוח קצת שונה: האם מישהו נהנה להיות בטלן? או... האם בטלה זהו חלום שהתגשם ? עכשיו יותר קל לך לענות על השאלה, עוזי? ובנימה רצינית יותר, כאשר ברקע אין לי הגדרה ברורה מצדך ל"חוסר עשייה". אני מניח שאדם שמרגיש שהוא עושה הרבה ואולי אפילו מעבר ליכולתו לאורך זמן עשוי להרגיש ספוק ממצב זמני של חוסר עשיה. הרגשה זו לפעמים עשויה להמשך הרבה זמן בזכות ה"איזון" של העשיה המרובה בעברו. אני מכיר אישית אדם שפרש לפנסיה בגיל מוקדם מאד (בשנות השלושים) מתוך בחירה ובזה הוא הגשים חלום בן שנים רבות. האם הוא נופל בקטגוריה של לא לעשות הרבה? איני יודע הוא דווקא די עסוק.

SHAHAF UZI

New member
ערב טוב לך

תשמע ,בטלה היא מצב של חוסר עשייה.אי תרומה לחברה. ככה זה נתפס.גם אני מכיר מישהו שיצא לפנסיה)בגיל 40( ועד גיל 51 הבן אדם "נזרק" מול הרדיו והטלויזיה כל היום,ודואג כל שניה "לעשות חיים" מחדש,לעשות חיים ללא הפסקה זה העצמה?זה הגשמה?רוצה לדעת.

SHAHAF UZI

New member
ואני שואל אותך

האם בטלה יכולה להחשב הגשמת חלום? אני רציני בשאלה הזו......

Deerest

New member
תלוי את מי אתה שואל.

הגשמת חלום - דבר שאנשים שואפים אליו והוא לרוב לא מה שהם נמצאים בו בתקופת החלימה, עד שמגיע הרגע המאושר בו הם מממשים אותו. התשובה היא בוודאי. מה שמפריע לך כאן (וכפי שקראתי אתה מאלו שצריכים לקום שעה קודם) הוא תוכן החלום - הבטלה. אם נזניח לצורך הדיון את נושא הפרנסה, אם עבודה היא בשבילך טורח, מעמסה, עול, אילוץ... די מהר תחלום על בטלה ממושכת. כדי להשלים את התמונה שאל גם את הקבצן בקרן הרחוב.

SHAHAF UZI

New member
חשוב לי מאד לשאול אותך

מה גרם לך להסיק שאני מאלה שקמים שעה קודם? יש לכך רמז ממשהו שאמרתי? אם היית מקבל עלי נתונים פשוטים,היית מחבק חזק חזק את ראשך,וחופן אותו בין ידיך,תוך כדי שאתה שואל: "איך יכולתי לטעות כל כך"?... זה היה כל כך שקוף.... ואם אתה באותו הראש עם לימור,אז אמור את שמך אני לא צריך יותר מזה,ע'מ לקיים איתך דיון. ולילה טוב לך,אם הבנתי נכון,אתה מרים את התקרה מנחירות עכשיו.....

Deerest

New member
ממקום אחר

פתחתי שרשור חדש, אולי כבר ראית. אני מקווה שהוא יתפתח ובכוון הנכון. אם כך, שם נמצא את התשובות. אגב, אנחנו כבר מתדיינים בלי שתדע את שמי, גם אין לך צורך אמיתי בכך, לא?

למה קשה?

חוסר עשיה יכול לגרום לסיפוק ע"י החוויה שאתה חווה בעצם ההסתכלות על העולם ועל התנהלותו מבלי שתהיה מעורב בעשיה. לפעמים ההתבוננות בנעשה ללא התערבות מעצימה את החוויה. וכאן דיברתי על התערבות ולא מעורבות, שכן אתה תמשיך להיות מעורב בנעשה באשר לשאלתך אם בחירה זו הינה הגשמה, הרי שבזאת אני מסופק.

SHAHAF UZI

New member
להמ אתה מסופק בזה שזה הגשמה?

אמרת בעצמך ש"זה מעצים את החוויה"..... חשוב היטב שוב..... ממתין לתשובתך,עוזי

הגשמה עצמית

העצמת חוויות עדיין איננה הגשמה עצמית אלא אם אתה מגדיר מחדש את מושג ההגשמה העצמית. הגשמה עצמית היא עשיה שבסופה שיפור מצבך בכיוון החיובי ובהתאם למה שתיכננת ומה שרצית ומה שאתה אוהב ונהנה ממנו.

SHAHAF UZI

New member
זה נכון רק אם זה הפירוש

המילולי למושג,אך מהותית אם שיפרתי מצב קיים,זה חייב להיקרא הגשמה. למה להגביל את משמעות המושג רק לעשייה? חשוב רגע וענה לי....תודה ,האם יתכן שאם טוב לי כרגע לעומת אתמול,היכן שאני נמצא-אז אני לא הגשמתי את עצמי? איך זה יתכן שאם עכשיו טוב לי יותר,אז זה מצב של חוסר הגשמה? לפי דבריך אז תאורטית הגשמתי את עצמי,היכן שלא היה לי טוב.חשוב וענה לי. עוזי

למעלה