שאלה קצרה,וקשה- לפורום

הגשמה של מטרה

אנחנו מציבים לנו מטרה, לא משנה מה היא: עבודה, בטלה, סתלבט... אם הגשמנו את המטרה שהצבנו לעצמנו,מבחינתנו הצלחנו - הצלחנו להגשים את המטרה שהצבנו. אם המטרה היא בטלה , והשגנו אותה, אזי הצלחנו. אפשר רק לומר: עוד הצלחה כזו ואבדנו, אבל זה מה שבחרנו והצלחנו או נכשלנו בהשגתה.

Deerest

New member
מהי הגשמה

זה בא מהמלה גשמי. במילה הגשמה משתמשים בשביל לתאר הפיכת משהו שהיה בגדר רוחני לדבר גשמי. חלום מגשימים - כל חלום הוא דבר רוחני עד שהוא מוגשם והופך למוחשי יותר. מטרה משיגים. שים לב, לא אומרים "להגשים את אני" כי העצמי שלי הוא בפנים, האני שלי הוא בחוץ. אכן, להגשים את עצמי זה להביא לידי ביטוי את היכולות הרוחניות שלנו.

SHAHAF UZI

New member
ולשבת ולהתבונן על הכל מהצד,זה

לא "משהו רוחני",מצד מבצע הפעולה? מדברייך אני מבין שאתה מסכים עם קביעתי,שגם מי שעסק בעבודה,ופרש מרצון,לסוג מסויים של חוסר עשייה, מגשים חלום!!!,אם זה היה חלומו,לפני שהגשים אותו. שמח מאד שאנחנו מבינים. נתראה בפרוייקט הרוחני הבא שלי. העבודה,בשלב זה,מאד מכבידה עלי,אם לאמר את האמת.... שבת שלום לך.

חלום והגשמה

חלום הוא אידיאל,ששואפים אליו ולא משיגים אותו. הוא צריך להפוך מחלום אידיאלי לא בר הגשמה, למטרה שמגשימים אותה ואז אפשר לעבור לחלום חדש ולמטרה חדשה.

SHAHAF UZI

New member
בני,התשובה שלך מלאה בעיניי

מעניין מה חושבים עליה אחרים..... תודה לך , בני . שיהיה לך סופשבוע נפלא,ושבת שלום

שלום ראש וראשון

אני נעזרת, ברשותך, במה שכתבת כדי להעביר משהו לכל הפורום. מנסים כאן להגדיר משהו ומשתמשים במילה נוספת שכל אחד נותן לה את הפרוש שלו. שימו לב כיצד המילה העצמה, הפכה להגשמה ואני לא בטוחה שהן בעלות אותו מובן... ובכלל, מה דעתכם להגדיר משהו בצורה נקייה בלי להשתמש בעוד המון מילים אחרות שעדיין אינן ברורות.כך יוצא בעצם שכדי להגדיר משהו, מערפלים את ההגדרה עוד יותר במילים אחרות שאין להן הגדרה... ושאלה גם בשבילך, ראשון, כיצד אתה מגדיר, או מהו בעיניך שיפור? מה זה כיוון חיובי? תודה לך על האפשרות יום נעים

עוזי....../images/Emo41.gif

לפי דעתי אם אתה לבד שאתה בחוסר העשייה הזה ואתה עם עצמך יותר ובשביל זה עשית את זה, אז זו יכולה להיות הגשמה. כי להיות עם עצמך זה דבר הכי טוב שאדם יכול לעשות בשביל עצמו...

SHAHAF UZI

New member
מג'יק,תודה חומד

במקרה שלי אני מרגיש שאני מתבטא הכי טוב ד ר ך אנשים. הם משמשים לי כר נרחב להביע את עצמי,במגוון תחומים. חוסר עשייה לא מתבטא בחידלון מוחלט. הוא יכול להיות יחסי,למה שקורה עם רוב רובה של האוכלוסיה. וזה נכון,שכל דבר בחיים הוא פונקציונאלי למי שבחר בו. לילה טוב לך.

SHAHAF UZI

New member
קצר וקולע,כמו תמיד אביבה...

שמח שחזרת.תודה על התגובה הזו שלך. לא האמנתי שיש סיכוי שתעני לי כך,ואני מופתע,אבל מעט. התייחסתי למה שכתבת ,ואני שם דגש מאד על העניין הזה של התנאים האלה. רק זה נושא לדיון של שבוע,אבל יש המון המון על מה לדבר לפני.... להשתמע. ע ו ז י.

angelaben

New member
Mind Blowing

כן, כן, אני למשל נמצאת התקופה של עשייה מינימלית לאחר שנים אינטנסיביות ומסביב כולם מצפים שזה יעבור לי. אבל החלום שלי הוא למצוא פטנט (כלכלי בעקרון) שיאפשר לי לא לעשות כי צריך אלא להעביר את החיים במה ויך שרוצים. סליחה שהתפרצתי, אבל אהבתי את הראש של הדיונים

למעלה