שאלה קצת יותר אישית

מיסטרמר

New member
שאלה קצת יותר אישית

שקשורה לשאלה הקודמת שלי בעקיפין:

במשך מספר שנים יצאתי לדייטים, הכרתי לא מעט בחורות, עם חלקן אפילו נוצר קשר של חודש-חודשיים-שלושה אבל זה היה השיא, לא הצלחתי להחזיק משהו מעבר לזה. בעבר, היו לי מערכות יחסים ארוכות של שנה-שנתיים-שלוש. ההרגשה הייתה שמשהו התקלקל לי ולא הצלחתי להבין מה. ברוב המקרים, זה נגמר בלא מתאים וזהו כך שלא באמת ידעתי מה הבעיה, במקרים הבודדים שכן, היה מדובר בדברים מאוד ספציפיים לאותה בחורה וכן, לפעמים גם אני לא רציתי, בעיקר בגלל חוסר משיכה או משהו מספיק קריטי עבורי שלא רציתי בחיים שלי.

ההרגשה הייתה של פול גז בניוטרל, אני יוצא, אני פועל, אני עושה, אני פוגש אבל שוב ושוב זה נופל בלי שיש לי טיפת מושג מה באמת קורה שם, זה פשוט לא נדבק. המקרים שנמשכו חודש-חודשיים-שלושה הכי הלחיצו אותי כי זה גרם לי להבין שגם אם הקשר "מצליח", הוא עדיין יכול ליפול בלי שום הסבר נראה לעין, לפחות לעין שלי. אחרי מספר שנים, לפני כמעט שנתיים, יצאתי לדייט, מבחינתי היה מדובר בעוד דייט אבל משהו שם התנהל אחרת, הכל שם התנהל בצורה מאוד חלקה. כמובן שהפחדים מהקשרים של חודש-חודשיים-שלושה, ישבו אצלי חזק אבל הפעם, לא רק שהם לא קרו, קרה בדיוק הפוך. הכל הלך חלק, המפגש עם החברים, עם המשפחה, עם ההורים. אחרי כמעט שנה, היה מה שהיה והקשר נגמר. זה מאוד כאב לי והרגשת האובדן הייתה עצומה. לקחתי לעצמי מספר חודשים לנוח ויצאתי לדרך חדשה.

עכשיו אני שוב נמצא באותו המצב, יוצא לדייטים, לפעמים אני לא רוצה, לפעמים לא רוצים אותי. "קשרים" שנגמרים אחרי דייט או שניים בלי שבאמת יש לי מושג מה היה שם ולכן ברירת המחדל של "חוסר משיכה" תמיד עולה שם. אני ממש לא רוצה להיות שוב במציאות של מספר שנים שבהן אני יוצא לדייטים שוב ושוב אבל שום דבר לא קורה. כל פעם ששואלים אותי מה חדש, אני אומר שכל הזמן יש חדש אבל אני רוצה שיפסיק להיות חדש, אני רוצה כבר למצא את האחת שאיתה זה (שוב) יידבק ויצליח ונחיה Happily ever after תחת המגבלות הידועות של זוגיות כמובן (אני לא אופטימי חסר תקנה, ברור לי שגם זוגיות זו השקעה לא קטנה).

אז עכשיו אני שוב במצב הלא נעים הזה. האם אני רק צריך להמשיך לצאת עד שזה שוב יקרה, כמו שזה כבר קרה? האם עולם הדייטים באמת נעשה פחות ידידותי? האם הבעיה היא אצלי? ואם כן, מה היא? האם כימיה זה משהו שבאמת או שקורה או שלא וזהו וזה בכלל לא משהו שקשור אלי או למשהו שאני יכול לעשות? אני פוגש בחורות מכל הקצוות, מהזויות ביותר או לא רציניות בעליל ועד לבחורות באמת רציניות, שנראה שרוצות קשר אבל משהו שם פשוט לא נתפס או שאולי אני לא מצליח לתפוס. ברור לי שאין נוסחת קסמים אבל כן, אני אשמח לדעת כל דעה או רעיון או משהו שיכול לקדם אותי... או סתם לתת לי אנרגיות חדשות.
תודה

LIANSH21

New member
למרות שאני האחרונה שיכולה לענות לך השאלה הזו

מכיוון שאני בעצמי באותה סירה...אני אנסה בכל זאת, כי אחרי הכל מי יבין אותך יותר מאשר אדם שעובר את אותו הסרט.
לשאלתך, אני חושבת שכן יש את עניין הכימיה, או שיש קליק או שאין, לא נראה לי שהבעיה בך, יכול להיות שעוד לא נפלת על אחת שאיתה יהיה לך חיבור מושלם, יש סירים שיש להם הרבה מכסים שמתאימים להם ויש סירים שרק מכסה אחד או שניים מתאימים...מקווה שהבנת את הכוונה שלי.
יש לי ידיד כזה, שגם לא מצליח להיכנס לזוגיות מוצלחת כבר שנים והוא כן רציני ומאוד רוצה את זה ולא חסר לו כלום- הוא נראה מדהים, הוא בעל קריירה מאוד מוצלחת, הוא אדם נפלא וחכם, באמת שיש לו הכל מהכל אבל מה? אותה בעיה כמו שלך, קשרים פשוט מסתכמים להם אחרי חודש חודשיים גג שלוש. אז אני לא חושבת שהבעיה בו. פשוט אין כימיה. קורה.

אני הכי מבינה אותך ואת ההרגשה הלא נעימה שמלווה בכל העניין הזה. גם אני כמו שכבר ציינתי באותה סירה.
הייתי במערכת יחסים ארוכה מאוד בעבר של כ-4 שנים בערך ומאז שהיא נגמרה, אני כבר שנתיים וחצי מדלגת מקשר לקשר וזה עצוב ומתסכל ומוריד את הביטחון, אבל אתה חייב להבין שהבעיה לא בך.

נפרדו ממני 2 גברים בחצי שנה !! זה מאוד מוריד את הביטחון ומציף את הראש בהמון המון סימני שאלה אבל באמת שכשלא מתאים אז לא מתאים וזה לא אומר משהו על האיכות שלך.
בשביל מישהי אתה יכול להיות סתם אפס ועבור מישהי אחרת אתה יכול להיות מלך!! אז פשוט תמשיך ואל תיכנע, יום אחד משום מקום היא פשוט תיפול עליך.

העיקר אל תשדר נואשות או חוסר ביטחון...תהיה אופטימי עם כמה שזה קשה .

מיסטרמר

New member
תודה על התגובה שלך

אני מאחל לשנינו שינויים חיוביים בקרוב.

מאוד קל לי על האמירה "אבל אתה חייב להבין שהבעיה לא בך." אבל האם היא מקדמת אותי? כנראה שלא ממש, אולי אפילו להיפך כי אם הבעיה היא לא אצלי, אז איפה היא כן?

LIANSH21

New member
לשאלתך היכן בעצם הבעיה

לא ניתן לדעת , אני לא מכירה אותך מספיק ואני מניחה שגם מי שמכיר אותך לא יוכל להצביע על כלום.
זו שאלה קשה שאין לה תשובה, או שאין לה תשובה אחת .
יכול להיות שה"בעיה" הזו שאנו מחפשים בכלל לא קיימת פשוט הבחורות שהכרת לא מתאימות לך
תנסה ללכת על טיפוסים שונים
או לחילופין, תנסה אתה לעשות משהו שונה, הרי אם תעשה את מה שעשית תמיד אתה תגיע לאן שהגעת תמיד.

אני מבינה את המצוקה שלך והייאוש, זה מורכב מדי וזה בטח לא יגיע לידי פיתרון כאן.
אני יודעת שזה מעצבן לשמוע וגם לי אמרו את זה לא פעם שאולי כדאי לשקול טיפול פסיכולוגי..כי יכול להיות שכן יש בך משהו שצריך לשנות כדי לצאת מהמבוי הסתום הזה...
אולי לשנות משהו בגישה, בקו מחשבה...ווטאבר..

אבל אני אישית מאמינה שפשוט עוד לא הכרת בחורה שאיתה תוכל לפתח זוגיות טובה...לא עם כל אחת אפשר..
עובדה שהיה לך כבר קשר ארוך של שנה , זה לא מעט.

תתאזר בסבלנות ותקווה והכי חשוב תאמין בעצמך. זה די טבעי שאחרי כל כך הרבה קשרים שנכשלו הדימוי העצמי קצת ירד, אבל אל תיתן לזה לקרות כי יכול להיות שזה מה שהורס לך!
זה מדהים שירידה בביטחון העצמי יכולה להיות גם תוצאה של מערכות יחסים כושלות וגם הסיבה שלהם- ממש מחזוריות!!!

תנסה לחשוב עם עצמך לעומק, ללמוד להכיר את עצמך יותר לעומק, תפתח דף חדש ותנסה משהו -אחר.

רואה 6 6

New member
תראה,אף אחד לא מכיר אותך ולא יכול

להצביע על משו אישי עבורך אבל מה שכן מאפיין את רוב אלה שמתארים סינריו דומה זה מעגליות ותבניתיות (לא בבחירת הדייט אלא בהתנהגות שלהם).זה לא באשמת אף אחד,פשוט כי מנסים ומנסים וזה דבר שהופך ליהיות נורא,נורא חשוב.
במקביל יורד הדימוי העצמי למטה וחרדות ממלאות את החללים וזה ממש לא תורם.
מאוד ירגיע אותך ויחזק אותך לעזוב את הענין הזה,להסתובב עם אנשים שאתה מכיר ואוהב,אולי למצוא תחביב,אפילו ללכת רחוק יותר ולהחליף עבודה,מקום מגורים או לחות לנסות דבר חדש. העולם לפניך,אתה חופשי לעשות כל שיעלה בראשך,אין לך שום אחריות מעבר לעצמך.
אז זה לא בדיוק לעזוב,פשוט להתעסק עם דייטינג ורומנטיקה במינון שמשאיר אותך מחוץ ליאוש ובמקביל לגלות את עצמך עוד. כל היתר יקרה איך שיקרה. תשבור את התבניות של עצמך.תנפץ את המעגלים.

מיסטרמר

New member
תוכלי בבקשה להסביר

"מעגליות ותבניתיות (לא בבחירת הדייט אלא בהתנהגות שלהם)"?

דווקא את האחרונה פגשתי כשהייתי ב lowest low שלי כי זה היה אחרי מספר קשרים של חודש שנגמרו "סתם ככה פתאום" ובאמת האנרגיות שלי היו נמוכות ודווקא אז זה הצליח. כבר השתעשעתי ברעיון שאולי אני עדיין לא מיואש מספיק עכשיו, כמו שהייתי אז. ושלא יהיה ספק, היה מדובר בבחורה טובה, עם משיכה והכל היה טוב, ממש לא זוגיות של "נואשות", לא סתם זה החזיק שנה.

אני הולך לכל מני הרצאות ופעילויות כאלה ואחרות אבל אולי אני מפספס משהו בכל זאת. אירועים ומסיבות המוניות פחות מדברות אלי.

כרגע אני בונה בדיוק על זה, שזה פשוט יקרה סתם ככה משום מקום, כמו שזה קרה פעם אחרונה אבל התהיה של "נו כבר", לא מרפה.

רואה 6 6

New member
זה מעשה שחוזר על עצמו

והרוב פשוט חוזרים על עצמם די בכל מה שקשור לריטואל הזה .לא מודעים לענין אבל המעגליות הזו בפירוש גורמת לחויה שלילית של עצמך. זה לא קורה, זה לא עובד ונדמה שאין מוצא.
אז אני אומרת שצריך לשבור את הכלים. לעשות דברים אחרים,אפילו קיצוניים כמו שפירטתי. ככל שתתרגל שבירת תבניות תלמד גם כנראה לשנות את ההתנהגות שלך בנושא הרומנטי.

אם יורשה לי?!

רוצה לשמוע איפה אתה נופל?! בהסתכלות שלך על יצירת קשרים זוגיים.
אתה יכול לנתח מישהו להרבה מאוד גורמים אבל האמת שבו/שלו תהיה בדרכים הטבעיות שבו.
הדרך אגב שמוצג הוא מה שנכון.
ופה אפשר לראות את הטעות שלך ביצירת קשר זוגי. כשאתה אומר שאתה בונה שהקשר יקרה משום מקום.
אתה יותר מדי ספונטני, יותר מדי "מים ואוויר" מאשר אדמה.
אתה רוצה מישהי רצינית? דע מה אתה צריך. למד את האמת בבחורה ותבין אותה " לאורכה ורוחבה".
לכולנו יש פאקים, גם לך. השאלה היא מה נכון לך, מה אתה מחפש, מה טוב לך, מה משלים אותך.
ברגע שתצא מהתבנית הלא מוגדרת שבטעות הכנסת את עצמך מרוב בלבול, תוכל לבנות לך דרך.
אגב, אתה לא היחיד שמאבד את הדרך "למרות הנתונים". כולנו כאלה או בתחום הרגשי או בתחום המקצועי או חברתי.
אתה יכול להיות מבחינתי עכשיו ברוקר מצליח בבורסה מלא בכסף ועתיר מוניטין אבל רגשית אתה עם קשרים קצרים ובלתי מספקים. שלא נאמר עם פרטנריות לא מתאימות והזויות. כך שהבלבול שלך הוא אוסף קשרים שלמעשה לא התאימו לך באף דרך. נורא פשוט.
הקשר האחרון של שנה שאתה מתאר הוא עוד אחד לאוסף. אני מניחה שהיום בדיעבד אתה יכול לומר את המשפט שאמרת אבל כשהוא היה בהתהוותו אני בטוחה שסבלת לא מעט. שנה בסרגל הזמן זה לא הרבה עבור קשר.
אין סתם פאקים, כי מסתבר שזה מספיק מציק לך להמשיך.
אתה כאילו רוצה בכוח קשר. תרפה ותלמד מה אתה רוצה וצריך בדיוק ולפי זה תהיה חופשי לבחור מתוך רצון אישי אמיתי ולא מתוך דחף.
הזרימה היתרה שלך ללא כיוון היא אימפולסיביות שמשמשת לך כרועץ. שים לב.
כך, שלא משנה איך תסתכל על זה, אתה חייב לבנות קרקע יציבה רגשית מתחת לרגליך כדי להיות נכון לקשר נגון.

מיסטרמר

New member
התכוונתי למשהו אחר ממה שאת חשבת

שהתכוונתי אבל אני אתמקד בתוכן ולא בכוונה.

כשכתבתי "בונה שהקשר יקרה משום מקום" - הכוונה למאיפה הוא יבוא ושפתאום זה יקרה, כלומר כל ההתחלה שלו תהיה חלקה ונעימה, ממש כמו שקרה לי עם האחרונה. לא שאני לא אשקיע, ומי שתבוא תבוא, כי אז כבר מזמן הייתי עם מישהי.

זה גם עונה על החלק השני של מה שכתבת ואני אצרף לזה שאלה: אולי הבעיה שלי היא הפוכה, כלומר אני כן יודע מה אני רוצה ולכן זה לא נדבק? אני אלך צעד קדימה ואשאל: אולי אני יותר מדי יודע מה אני רוצה ולכן הפכתי לבררן?

והנה בונוס, שאלה שלישית: בניגוד למצב שבו אני קונה משהו, שאז אני הולך לחנות, אומר למוכר מה אני צריך מה<X> והוא מתאים לי את המוצר לצרכים שלי, בדייטים והכרויות זה לא עובד ככה. אתה מכיר את הבחורה תוך כדי תנועה כך שגם אם אני אדע בצורה מדוייקת מה אני מחפש, זה לא אומר שהבחורה הבאה שאצא איתה, תהיה בדיוק כזו. אני אצטרך לצאת איתה לאי אילו דייטים, להכיר אותה ולהבין תוך כדי, האם היא מה שאני מחפש או לא והכי בעייתי, כל זה צריך להיות הדדי, כי יכול להיות שמצאתי את אשת חלומותיי אבל אני לא אהיה גבר חלומותיה.

אין אבירים ונסיכות,

אבל אתה חייב להתחיל להגיד לעצמך מה אתה רוצה. מה אתה מחפש.
זה בסדר להיות בררן אבל אתה לא באמת נשמע ממוקד.
אם מישהי נראית סבבה אבל דפוקה בשכל, לא תראה את זה אחרי חמישה דייטים אלא בשיגרה שלכם, אחרי ההתלהבות של המשיכה והפוצי מוצי. זה בא ברגע שהיא מפסיקה להתחנחן אליך ומתחילה לדבר איתך מהמקום והאדם שהיא.
היא צריכה באמת לעניין אותך כאדם ולרצות לגשר איתך על כל אישיו שיהיה, ולא לטוס סולו ושאתה תעשה מה שהיא רוצה.
אתה צריך לרצות ולהרגיש בפרטנרית. ולפי איך שהורגש לי ממך וממה שתיארת, אתה לא עוצר שניה לחשוב על דברים. משהו בך מאד אינסטנקטיבי. אתה אולי בררן אבל אתה נשמע לי אובר-זורם עם בחורות.
כל התחלה חלקה כי הכל בהתחלה מאוד מתוק וכיף. האחר כך הופך לסיוט אם זה לא מתאים.
אני בטוחה שלכל הבחורות בקשרים שלך יש מכנה משותף מאד לא נעים. אחרת, מזמן היית מגדיר לנו בבירור באיזו אישה בדיוק אתה חושק. מה מושך, מה חשוב, מה לא צריך להיות בה וכו'.
אם אתה "מגלה פאק", סימן שזה לא פאק אלא תכונה שאתה לא מעוניין להיות לידה.
האישה שנכונה לך היא האישה שיעניין אותך להיות לידה. השאלה היא האם אתה מזהה בך את הענין שאתה מחפש??

מיסטרמר

New member
מענין שכתבת

"לפי איך שהורגש לי ממך וממה שתיארת, אתה לא עוצר שניה לחשוב על דברים" - אז מה זה הדיון הזה שהעלתי עכשיו, אם לא בדיוק זה, לעצור רגע ולחשוב על הדברים? זה בד"כ משהו שאני עושה עם עצמי או מקסימום עם חברים, הפעם החלטתי לעלות את זה פה בפורום כדי לקבל דעות ורעיונות של אנשים "מבחוץ".

אובר זורם? אם הייתי אובר זורם אז ההודעה הזו לא הייתה רלוונטית, כנראה שהייתי היום בזוגיות (לא משהו) עם בחורה לא מתאימה לי או שכבר התרגלתי אליה. ההרגשה שלי היא הפוכה, שמאוד קשה למצא משהו מתאים (בלי לזרום) וכשמשהו סוףסוף מתאים, זה נופל על דברים שנעים בין "אין לי מושג" ל"אין משיכה".

תכונה שאני לא מעוניין לידה = פאק מבחינתי, לא יודע למה נדבקת לביטוי שהשתמשתי בו ולא לכוונה שאותה דווקא כן הסברתי בדיון הקודם.

אני לא אומר שמה שכתבת לא נכון, אני מנסה להבין מאיפה את מרגישה שזה מגיע כי אולי זה מה שאני מפספס. מעבר לזה, נניח לרגע שמה שכתבת הוא נכון, איך זה אמור לעזור לי לגבי מה שכתבתי? זה דווקא יוביל למצב שאני אהיה אובר בררן כי אם כרגע אני (כביכול) זורם, אז מה יקרה כשאפסיק לזרום? פתאום כולן לא יראו לי.

אני אכתוב שוב, היו מקרים שפגשתי כאלה ששידרו את מה שאני מחפש אבל גם איתן זה לא נתפס, מבחינתי, בד"כ בגלל משיכה ולפעמים הצד השני לא רצתה ואין לי באמת מושג למה, בד"כ, גם משיכה.

נכון שכעת זו שעת עצירה לחשוב אבל...

אתה מציין בפוסטים שלך היסטוריה של נשים לא מתאימות.
אתה מציין נשים שלא היו מעוניינות (האם עלתה השאלה למה?), נשים הזויות (שמעניין ומשכת את זה), לנשים שאין לך מושג מה קרה שם. הבעיה היא שנותרת עם סימן שאלה גדול לנוכח הרבה מאד נשים/בחורות. ומשם היתה השאלה שלי. ובטח התשובה להיווצרות קשר לא קצר עם הזויות/פלרטטניות/מטורללות/קרציות וכדו'- בגלל שהיית אובר זורם.
אחרת, היית מפסיק את הקשר עוד בדייט השני.
אתה צריך להתחיל לפחד להיות לרגע בלי בחורה לידך. תלמד להבין מה אתה צריך ורוצה ותבחר. פשוט תבחר כשתפגוש במתאימה.
להבין מי מתאימה לך. לא מאימפולס אלא מהבנה עמוקה. מלבחון את האדם שהיא. להביא לעצמך את ההזדמנות להתאהב או להרגיש נכון בקשר שיהיה לטווח ארוך.
לא איזו הזויה שאתה מרגיש שמשחקת איתך או שאתה צריך להתפשר בנוגע למי שהיא כאדם.
ללכת לפי מה שאתה רוצה ולא להכנע לסוג של צורך או יצר. ובטח לשלוט בדחף ובלחץ בלהיות ליד מישהי. כך שלא תיפול לריבאונדים או לקשרים הזויים.
תאהב גם את הנוכחות של עצמך בחייך מאשר להרגיש שלם ונוכח לצד מישהי בלבד.

מיסטרמר

New member
סוגי הנשים שיצא לי לפגוש

הן אלה שיצא לי להכיר דרך האינטרנט לדוגמה, לאו דווקא כאלה שהייתי איתן בקשר. צריך לצאת ולהכיר את הבחורה בשביל להבין שהיא הזויה ברמה כזו או אחרת...

מבינים גם מבלי לצאת איתן

קשר צריך להיות הרמוני בשנה הראשונה שלו. אחר כך זו כבר שיגרה שצריכה להכיל את טיב הקשר.
ואם זאת אהבה גדולה אז אחרי שנה עוברים כבר לשלב הבא.

תפסיק להתכתב איתן כל כך הרבה ותתחיל להבין עם מי יש לך עסק בכלל.
שים לב שזה קורה לך עם מרביתן. זה אומר מה שאמרתי לך: שאתה יותר מדי זורם ולא עוצר בלהבין עם מי באמת ישמלך עסק. אתה כנראה מבסס את הסיבה ביחסים האלה מסיבות שלא קשורות באמת למה שנכון לך אלא ממקום אחר. אז תעצור ותתחיל לחשוב על עצמך ולהעריך את הרגשות שלך.

LIANSH21

New member
מה שבעצם קרה

זה שכשלא הלך לך פעם אחת החלטת לנסות את זה אחרת...לאט לאט עם כל המסכות האלו הלכת לאיבוד ואתה כבר לא יודע מי אתה .איבדת את ה"אני" האמיתי שלך
תהיה אתה והבנאדם הנכון יתאהב בך

too addictive

New member
לדעתי חד משמעית כן

העולם כולו נעשה חסר סבלנות יותר, אז על אחת כמה וכמה עולם הדייטים.

AlabamaW0rley

New member
אתה מזכיר לי מישהו שיצאתי איתו

הוא היה בחור מעניין. היה לו את הלוק שחשבתי שאני אוהבת, הוא היה מגניב ומשכיל, היה הרבה על מה לדבר איתו. יצאנו לדייטים והכל תקתק לפי התסריט: פאב, בית קפה, נשיקה בזמן טיול על השדרה, מוזיקה רומנטית בדירה שלו, סקס וארוחת בוקר. הכל כאילו רומנטי. אבל היתה שם כל הזמן תחושת ריקנות. כאילו הכל מכאני, כאילו אין במשחק הזה אנשים אמיתיים. כאילו אנחנו מתים מבפנים.

והוא גם היה כזה, בחור לכאורה רציני, עושה הכל נכון, אבל כל מערכות היחסים שלו קצרות. וגם אני נפלתי בסטטיסטיקה. אני חושבת שהיית מסווג אותי כ"הזויה". כן, גם גליצ'ים קורים.

אז כשזה נגמר, תהיתי - מה קרה שם? למה זה לא עבד אם התנהגנו כאילו זה עובד?

אני חושבת שזו בדיוק הבעיה. מרוב מסיכות ומכאניות לא רואים את האדם האמיתי, ואז באמת אין במי להתאהב.

LIANSH21

New member

למעלה