שאלה קצת פילוסופית.

niva99

New member
שאלה קצת פילוסופית.

אילו דברים יגרמו לכם /ן לוותר על עקרונותיכם /ן ? האם בכלל קיימים דברים כאלה ואם כן-אילו?

זה תלוי מאוד בסוג העקרונות

כי יש לי עקרון לאכול מזון בריא, שמספיק לי לראות מאכל טעים כדי לוותר עליו, ויש לי עקרון שאסור למכור סמים לילדים בני 4, שאין שום סיכוי שאוותר עליו בגלל שום דבר...

Vdrums

New member
ובעיקרון את מוכרת סמים?

niva99

New member
אכילת מזון בריא ../images/Emo91.gif

ולגבי מכירת סמים לילדים בני-4. מעולם לא ניתקלתי בילד בן -4 שרצה /הלך לקנות סמים. אבל זה מן הסתם בגלל שאינני מסתובבת במקומות הנכונים...

אני מניחה שדברים שקשורים לחיים

ומוות. אין לי הרבה עקרונות. יש לי דרך חיים מסויימת, אבל משהו צריך להיות מאוד מאוד חשוב לי כדי שאני אקרא לו עקרון. ואז צריך להיות מקרה דרסטי שיגרום לי לוותר עליו

Srolik2004

New member
עקרונות

שלום. העקרונות של האדם זה זה כמו קרקע יציבה כשאדם מוותר עליהם הוא שומט אותה מתחתיו .

lmatan1

New member
משהו חשוב באמת../images/Emo14.gif

אנשים מבוגרים שעומדים בפני מצבים חמורים או קיצוניים מאוד,,, נאלצים להתפשר על ערכים ועקרונות, או לסלף את המציאות, תחושת אחריות היא הגורם העיקרי לכך שאנשים משנים עקרונות, רק הגיון ומודעות הם המדריכים בתהליך קבלת החלטות, מבוגרים נוטיםלסלף את המציאות בשקרים קטנים,ובחשבונות קטנוניים, של מה יצא לי מזה, או מה יגידו עלי אחרים,מחשבות כאלה יוצרות פיצול, פירוד וחוסר אחדות,

lmatan1

New member
התאמצתי להיות נחמד../images/Emo39.gif

מה זה כל מה שיש לך לומר לי,

PreDirector

New member
קבלי את אותה שאלה ,אבל.......

בצורה ההפוכה של: אילו עקרונות ימנעו ממך ויחסמו אותך ויגרמו לך לוותר על משהו שאולי תמיד רצית ?

niva99

New member
יפה! שאלה מאתגרת!!!

קודם כל עשרת הדיברות עשו עבודה לא רעה בכלל. -לא הייתי רוצחת (או גונבת) עבור משהו שבו חשקה נפשי.

פאריי

New member
ניבי כל עשרת הדיברות

גם לא תחמוד את אשת רעך...?? זו שאלה ברצינות...

niva99

New member
בשיא הכנות

ללא תחמוד עדיין לא הגעתי. אפילו לא במחשבה...דיה לצרה בשעתה...

../images/Emo45.gif דומה גם אצלי

אני לא אגדיל ואומר כל עשרת הדיברות אבל בהחלט דיברות כגון לא תרצח ולא תגנוב. האמת שהשאלה הזו יותר קלה לי מהקודמת. יש הרבה דברים שאני יכולה לחשוב עליהם שאני לא אעשה למרות שאני רוצה, אפילו אם הכלל הזה עבורי לא חקוק בסלע. לדוגמא, אם כבר הזכרנו את הדברות. אני לא אוכלת מאכלים לא כשרים , למרות שאני לא דתיה, ואפילו לא שומרת שבת. זה משהו שנשאר בי כחלק מהמסורת שלי. זה לא עקרון שלפיו אני חיה, אבל זה משהו שכן חשוב לי ולא משנה כמה טעים נראה המאכל מולי אם הוא לא כשר אני לא נוגעת.

למעלה